Κυριακή , 5 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Δεκέμβριος 16, 2015 3:20 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου

ΑΠΟ 5ΜΗΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΣΕ συμβολική κατάληψη της εισόδου του Δημαρχείου της πόλης, προέβησαν σήμερα το πρωί Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, οι υπάλληλοι 5μηνης απασχόλησης στο Δήμο.

Με την 5μηνη εργασία τους να ολοκληρώνεται σύντομα, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, δεν επέτρεψαν την είσοδο σε κανέναν, από νωρίς το πρωί στις 06:30 έως και τις 10:00, διεκδικώντας, το αυτονόητο, μόνιμη και σταθερή εργασία, βρίσκοντας μάλιστα συμπαραστάτη τους και τον Σύλλογο Εργαζομένων στο Δήμο Καλλιθέας.

Σύμφωνα με το 22ο άρθρο του ισχύοντος Συντάγματος (μετά και την αναθεώρησή του το 2008), «η εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το Κράτος, που μεριμνά για τη δημιουργία συνθηκών απασχόλησης όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζόμενου αγροτικού και αστικού πληθυσμού».

Επομένως, στο καθόλα νόμιμο αίτημά τους για μόνιμη εργασία, που συνάδει με την αξιοπρεπή διαβίωση τόσο των ιδίων όσο και των μελών της οικογένειάς τους, ιδιαίτερα σε εποχές όπου η ανεργία «καλπάζει» σε ποσοστά άνω του 25%, η ελληνική Κυβέρνηση – και μάλιστα μια «Αριστερή» φιλολαϊκή Κυβέρνηση – πρέπει άμεσα να μεριμνήσει και να βρει μόνιμη λύση.

Το μέτρο της 5μηνης απασχόλησης, σίγουρα δεν βρίσκει ουσιαστική ανταπόκριση στο προαναφερόμενο άρθρο και σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ως μόνιμη λύση. Δίνεται μεν μια πολύ προσωρινή «ανάσα» στο μακροχρόνιο πρόβλημα επιβίωσης εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας, αλλά, ακολούθως, θεωρούμε περιττό να αναφέρουμε τι είδους «ηθική και υλική εξύψωση» απολαμβάνει η συγκεκριμένη κατηγορία όταν επιστρέφει στην ανεργία ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, στους διαδρόμους του Ο.Α.Ε.Δ.

 

ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ Reviewed by on . ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου ΑΠΟ 5ΜΗΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΕ συμβολική κατάληψη της εισόδου του Δημαρχείου της πόλης, προέβησαν σήμερα ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Συμβολική κατάληψη του Δημαρχείου ΑΠΟ 5ΜΗΝΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΕ συμβολική κατάληψη της εισόδου του Δημαρχείου της πόλης, προέβησαν σήμερα Rating: 0
scroll to top