Κυριακή , 5 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Δεκέμβριος 11, 2015 3:25 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Καθόλα επιτυχημένη η Ημερίδα

ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία πραγματοποιήθηκε, προχθές Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 ημερίδα με θέμα: «Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων, διασύνδεση της σχολικής κοινότητας με μονάδες Ψυχικής Υγείας».

Η Ημερίδα, που διοργανώθηκε από το Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλλιθέας «Δ.Η.Κ.Ε.Κ.» του Δήμου, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Προσχολικής, Δημοτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Σχολικών Μονάδων του Δήμου μας, τελούσε υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

Σκοπός της Ημερίδας, ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας παιδιών & εφήβων, ο ρόλος του εκπαιδευτικού και οι τρόποι παρέμβασης.

Δόθηκε η ευκαιρία, για ανταλλαγή απόψεων σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης καθώς και ενίσχυσης σχέσεων μεταξύ εκπαιδευτικής κοινότητας και φορέων ψυχικής υγείας.

Την ημερίδα χαιρέτησαν ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο Σύμβουλος του Υπουργού και Υπεύθυνος Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Παναγιώτης Κασσιανός, καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Κ. κ. Πέτρος Χατζηιωαννίδης.

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, η Κα Μαρία Ιατρίδου, Διευθύντρια της 2ας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας, ο κ. Χρήστος Αναστόπουλος, Σχολικός Σύμβουλος, Προϊστάμενος επιστημονικής καθοδήγησης Περιφέρειας, όπως επίσης Διευθυντές και Εκπαιδευτικοί Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Κ., καθώς τα υπόλοιπα μέλη της, θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά τους ομιλητές στην Ημερίδα, κ.κ. Θεοδώρα Αστέρη, Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Δ΄ Αθήνας, Ευφροσύνη Βαγή – Σπύρου, Σχολική Σύμβουλο 24ης Περιφέρειας Π.Ε.60, Αναστασία Κουμούλα, Δρ. Παιδοψυχίατρο, Συντ. Δ/ντρια Τμήματος Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων, Διευθύντρια Ψυχιατρικού Τομέα, «Σισμανόγλειο – Αμ. Φλέμιγκ» ΓΝΑ, Ελληάννα Μάντακα – Brinkmann, Λογοπεδικό, Αντιπρόεδρο Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών, Υπεύθυνη Ομάδας Λογοπεδικών, Ίδρυμα για το Παιδί «Η Παμμακάριστος», Ευανθία Μίχου, Σχολική Σύμβουλο Π.Ε.05, Γεώργιο Μόσχο, Επικεφαλής του Τμήματος για τα Δικαιώματα του Παιδιού στον «Συνήγορο του Πολίτη», Ανδριανό Μουταβελή, Σχολικό Σύμβουλο Ε.Α.Ε., Γεώργιο Νικολαΐδη, Ψυχίατρο, MD, MA, MSc, PhD, Διευθυντή Δ/νσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Κέντρο για την Μελέτη και την Πρόληψη της Κακοποίησης – Παραμέλησης των Παιδιών, Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, Παναγιώτη Ράπτη, Σχολικό Σύμβουλο Π.Ε.70, Άννα Σπυριδωνίδου, Παιδοψυχίατρο, Επιστημονική Υπεύθυνη του Σ.Κ.Ο., Γεωργία Χριστέλη, Κλινική Ψυχολόγο στο Σ.Κ.Ο., καθώς και όλους τους φορείς που συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της Ημερίδας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Καθόλα επιτυχημένη η Ημερίδα ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία πραγματοποιήθηκε, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Καθόλα επιτυχημένη η Ημερίδα ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία πραγματοποιήθηκε, Rating: 0
scroll to top