Σάββατο , 4 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ – ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ – ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Οκτώβριος 1, 2015 8:52 μμ A+ / A-

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ – ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Απολογισμός Δράσης

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ

ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ εμπειρίες βιώνουμε, όλοι μας, τον τελευταίο χρόνο στην πόλη μας.

Με μία πρωτοποριακή κίνηση, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, πραγματοποίησε τον Απολογισμό για τον πρώτο χρόνο της Διοίκησής του, χθες το απόγευμα Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015, στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία Δαβάκη.

Μη φοβούμενος την όποια κριτική μπορούσαν τυχόν να του ασκήσουν οι συνδημότες μας, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος, με μία πραγματικά αξιέπαινη και πρωτοφανή για τα δεδομένα της πόλης μας ενέργεια, προτίμησε, όχι να μιλήσει σε «στενό οικογενειακό κύκλο» και με «εκλεκτούς» παριστάμενους, σε κλειστό χώρο, όπως γίνονταν τα προηγούμενα χρόνια από προγενέστερες Διοικήσεις, αλλά να έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τους συνδημότες του και να τους ενημερώσει ο ίδιος, ανοικτά και δημόσια, για τα πεπραγμένα, αλλά και για τις ελλείψεις της Διοίκησής του, όπως επίσης και να «ανοίξει» διάλογο μαζί τους, δεχόμενος ερωτήσεις, κερδίζοντας, τελικά, όχι μόνο τις εντυπώσεις, αλλά την εκτίμηση, την εμπιστοσύνη και τον έμπρακτο θαυμασμό από όλους τους παριστάμενους.

Η ενημέρωση ξεκίνησε με την προβολή ενός 10λεπτου περίπου βίντεο, με τα όσα έχει επιτύχει η νέα Διοίκηση κατά τον 1ο χρόνο της θητείας της, ενώ τον Δήμαρχο της πόλης μας προλόγισε ο γνωστότατος δημοσιογράφος κ. Άκης Παυλόπουλος, ο οποίος του ευχήθηκε, τον επόμενο χρόνο, η διάρκεια του αντίστοιχου ενημερωτικού βίντεο, να έχει τουλάχιστον διπλάσιο χρόνο.

Ανεβαίνοντας, καταχειροκροτούμενος από τους πάντες στο βήμα του ομιλητή, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος, αφού πρώτα ευχαρίστησε θερμά όλους τους συνδημότες μας για την παρουσία τους, αναφέρθηκε διεξοδικά σε όσα έπραξε η Διοίκησή του κατά τον 1ο χρόνο της θητείας της, αλλά και σε όσα αναμένεται να πράξει στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος, στο βήμα του ομιλητή.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους 3εις άμεσους στόχους που έθεσε η Διοίκησή του – και τους πέτυχε – που ήταν: α) να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν την εξυπηρέτηση του δημότη από το Δήμο, αλλά και συνολικά τις σχέσεις Δήμου με τον πολίτη, β) να πάρουν πρωτοβουλίες για την κοινωνία και την ασφάλεια και γ) να ξαναζωντανέψουν την κοινωνία μας και την τοπική οικονομία.

Αναφέρθηκε σε όσα καταρχήν κατάφερε να πετύχει και να καθιερώσει με δομές, όπως τον Αστυνομικό της Γειτονιάς, το Δίκτυο Κοινωνικής Προσφοράς με την παροχή δωρεάν ιατρικών, νομικών και λογιστικών υπηρεσιών, την εξυπηρέτηση των πολιτών, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, τη δημιουργία του Κέντρου Πρόληψης Υγείας, τη φροντίδα για την Τρίτη Ηλικία, και την καθιέρωση, κάθε Τετάρτη, της Ώρας του Δημότη, όπου στο Δημαρχείο της πόλης μας, τόσο ο ίδιος, όσο και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, δέχονται τους συμπολίτες μας.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στο γεγονός ότι η νέα Δημοτική Αρχή έδωσε ιδιαίτερη προτεραιότητα στο ζήτημα της Καθαριότητας της πόλης, όπου παρά το μειωμένο εργατικό δυναμικό και με τα μισά και πλέον απορριμματοφόρα να είναι ακινητοποιημένα, ο Δήμος αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες ώστε μέσα στους επόμενους δύο μήνες να έχει βελτιωθεί άρδην η κατάσταση στους δρόμους της πόλης μας.

Αναφέρθηκε επίσης, στο ότι έχει δρομολογηθεί ένα τεράστιο πρόγραμμα έργων, προϋπολογισμού 5.500.000 ευρώ, για την πόλη.

Τέλος, δεν δίστασε να αναφερθεί και σε όσα δεν έπραξε η Διοίκησή του, εξηγώντας με πειστικό τρόπο, τους λόγους για τους οποίους δεν πραγματοποιήθηκαν τα όσα είχε υποσχεθεί ή μπορούσε φαινομενικά να πράξει.

Ολόκληρη την ενημέρωση – ομιλία του Δημάρχου μας, μπορεί να την δει ο καθένας μας, στα 2 βίντεο που ακολουθούν.

Μετά το πέρας της πρωτοποριακής ενημέρωσης που πραγματοποίησε ο κ. Δήμαρχος, δέχθηκε ερωτήσεις από παριστάμενους συνδημότες μας, στις οποίες απάντησε με σαφή και ξεκάθαρο τρόπο.

Αξίζει, τέλος, να αναφερθεί ιδιαίτερα και η αποστροφή του κ. Κάρναβου στο θέμα της Ναυταθλητικής Μαρίνας, όπου ξεκαθάρισε με στεντόρεια φωνή, ότι: «…Στην Καλλιθέα, αυτά που ξέρανε, να τα ξεχάσουνε. Το σκάνδαλο στη Μαρίνα, τέλος».

Στην πραγματικά πρωτόγνωρη αυτή εκδήλωση – ενημέρωση των συνδημοτών από τον 1ο τη τάξη Δημοτικό Άρχοντα, παραβρέθηκε το σύνολο των μελών της Διοίκησης του Δήμου, μαζί με τον Γενικό της Γραμματέα, πολλοί πρώην και επί σειρά ετών, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και μέγα πλήθος Καλλιθεατών, κάθε ηλικίας και φύλου.

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ – ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Reviewed by on . ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ – ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Απολογισμός Δράσης ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ εμπειρίες βιώνουμε, όλοι μας, τον τελευταίο χρόνο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΝΑΒΟΣ – ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Απολογισμός Δράσης ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΗ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΕΣ εμπειρίες βιώνουμε, όλοι μας, τον τελευταίο χρόνο Rating: 0
scroll to top