Σάββατο , 4 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Σεπτέμβριος 7, 2015 6:04 μμ A+ / A-

ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Φωνή βοώντος εν τη… Πόλη

ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΛΑΔΙΑ ΑΠΟ ΔΕΝΤΡΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

KΑΛΑ τα έλεγε η Κα Βάσω Μαργαρίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας 31 Αυγούστου 2015, αλλά…

Στο στάδιο των ανακοινώσεων και λαμβάνοντας πρώτη το λόγο, η Κα Μαργαρίτη είχε επισημάνει την άσχημη εικόνα που παρουσίαζε η πόλη, πριν από δύο εβδομάδες, στην οδό Χαροκόπου, όπου υπήρχαν πολλά κομμένα κλαδιά.

Δυστυχώς, μια εβδομάδα αργότερα από την τοποθέτηση της Κας Μαργαρίτη, η κατάσταση παραμένει τουλάχιστον σε άλλα σημεία της πόλης, η ίδια.

Για παράδειγμα, μπροστά από την είσοδο της πολυκατοικίας στην οδό Σοφοκλέους 236, για παραπάνω από δύο εβδομάδες, τα κομμένα κλαδιά που φαίνονται και στη σχετική φωτογραφία, «κοσμούν» τους κάδους καθαριότητας.

Κρίνουμε ότι είναι περιττό να αναφερθούμε στους κινδύνους μόλυνσης ή τραυματισμού που εγκυμονούν για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, κυρίως, συμπολίτες μας.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Εμμανουήλ Κωστάκης, απαντώντας στην Κα Βάσω Μαργαρίτη, ενημέρωσε ότι κακώς οι συμπολίτες μας προβαίνουν σε τέτοιου είδους ενέργειες, καθώς δεν είναι η περίοδος κοπής των δέντρων και ζήτησε τη συνδρομή των συμπολιτών μας, καλώντας τους να ενημερώνουν την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, για τα μέρη που υπάρχουν κομμένα κλαδιά. Ανέφερε, μάλιστα και ένα τηλέφωνο στο οποίο μπορούν να καλούν οι συνδημότες μας.

Το να ζητάς, όμως, τη συνδρομή των συμπολιτών σου, φαίνεται πως δεν είναι αρκετό.

Δυστυχώς, ζούμε σε μία πόλη όπου οι κάτοικοί της, σε πολλές περιπτώσεις, κάνουν ότι θέλουν χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν και πουθενά. Γιατί δεν είναι μόνο η παράνομη και αυθαίρετη κοπή κλαδιών δέντρων στην οποία προβαίνουν κάποιοι συνδημότες μας. Είναι και η μόλυνση της πόλης από περιττώματα σκυλιών και γατιών των.. φιλόζωων κατά τα άλλα συμπολιτών μας, που στην πορεία ξέχασαν να είναι φιλάνθρωποι, είναι η αυθαίρετη κατάληψη πεζοδρομίων με καρέκλες και τραπέζια από… ευσυνείδητους καταστηματάρχες της πόλης μας, είναι η εγκατάλειψη αυτοκινήτων ή και χαλασμένων οικοσκευών για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και σε κεντρικά σημεία της πόλης, και αναρίθμητα άλλα ακόμη.

Όταν υπάρχει έλλειψη παιδείας και αγωγής, όταν υπάρχει έλλειψη συμπόνιας και αλληλοκατανόησης, όταν η απανθρωπιά είναι διάχυτη παντού, το να ζητάς την συμπαράσταση του συνανθρώπου σου, φαίνεται αίτημα παράλογο.

Πιστεύουμε ότι ακόμη και εάν ο Δήμος προέβαινε σε συστηματική ενημέρωση των συμπολιτών του, είτε μέσω ανακοινώσεων, στο site του ή στον τοπικό Τύπο, είτε μέσω αεροπανό ή ακόμη και μέσω ανακοινώσεων τοποθετημένων πάνω στους κάδους απορριμμάτων, τα αποτελέσματα θα ήταν πενιχρά, γιατί κυριαρχεί παντού η αδιαφορία και ο ζαμανφουτισμός.

Μοναδική λύση που θεωρούμε ότι είναι εφικτή για την αντιμετώπιση παρόμοιων ενεργειών, είναι η πρόληψη από μεριάς των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου.

Η προτροπή των υπαλλήλων καθαριότητας που εργάζονται στα απορριμματοφόρα του Δήμου, να ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία τους για ύπαρξη κομμένων κλαδιών, ώστε αυτά να μαζεύονται εγκαίρως, είναι μια καλή λύση.

Η σύσταση περιπολιών με μέσα του Δήμου, που θα γυρνούν την πόλη απ’ άκρη σε άκρη, ανά τακτά διαστήματα, είναι επίσης, μια καλή λύση.

Το έγκαιρο κλάδεμα από την αρμόδια Υπηρεσία Κήπων του Δήμου, όλων των δέντρων της πόλης, στον χρόνο που αυτό απαιτείται, είναι μία ακόμη λύση.

Τέλος, μία ακόμη, πιο ουσιαστική λύση πιστεύουμε, είναι η ενημέρωση των νέων της πόλης μας, μέσω των Σχολείων τους, για την αξία της καθαριότητας στη ζωή μας. Αφού, εμείς οι μεγαλύτεροι, είναι… δύσκολο να πράττουμε το αυτονόητο, ας μάθουν, τουλάχιστον, να το πράττουν τα νεότερα μέλη της πόλης μας.

Σοφοκλέους 236.

ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ Reviewed by on . ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ Φωνή βοώντος εν τη… Πόλη ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΛΑΔΙΑ ΑΠΟ ΔΕΝΤΡΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ KΑΛΑ τα έλεγε η Κα Βάσω Μαργαρίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ Φωνή βοώντος εν τη… Πόλη ΚΟΜΜΕΝΑ ΚΛΑΔΙΑ ΑΠΟ ΔΕΝΤΡΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ KΑΛΑ τα έλεγε η Κα Βάσω Μαργαρίτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Rating: 0
scroll to top