Κυριακή , 5 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Σεπτέμβριος 8, 2015 10:45 μμ A+ / A-

Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Θρησκευτική Πανήγυρις

ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ

ΜΙΑ από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές εορτές, αυτή της Γέννησης της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας, της Παναγίας μας, εόρτασαν και φέτος οι Πιστοί συνδημότες μας, που κατέκλυσαν τον μικρό Ιερό Ναό της Αγίας Ελεούσας, τον παλαιότερο στην Πόλη μας.

Χοροστατούντος του Πρωτοσύγκελου Μάξιμου από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και με τη συμμετοχή Ιερέων από τους όμορους Ιερούς Ναούς των Αγίων Αποστόλων, της Παντάνασσας, της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και του Αγίου Νικολάου, πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου 2015, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας.

Το πρωί της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου 2015, ανήμερα της μεγάλης αυτής θρησκευτικής εορτής, πραγματοποιήθηκαν ο Όρθρος της Εορτής και εν συνεχεία, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το δε απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε πρώτα ο Εσπερινός της Εορτής και ακολούθως, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου μας, η Περιφορά της Ιερής Εικόνος της Παναγίας μας, στους δρόμους της μικρής Ενορίας και συγκεκριμένα επί των οδών Λ. Θησέως, Υψηλάντου, Ζερβού, Λασκαρίδου, Σπάρτης και πάλι Λ. Θησέως, πίσω στον Ιερό Ναό.

Κατά τη διάρκεια και των δύο ημερών, μέγα πλήθος πιστών συνδημοτών μας παραβρέθηκαν στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας μας, της μητέρας του Ιησού ημών Χριστού και μητέρας όλων μας, όλοι με πίστη και ευλάβεια, για να συμμετάσχουν στην Πανήγυρη.

Στην Περιφορά της Ιερής Εικόνας της Παναγίας μας, διακρίναμε, μεταξύ άλλων, τον Δήμαρχο της Πόλης μας κ. Δημήτρη Κάρναβο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιο Γαϊτάνη, τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Κυριακόπουλο, τον Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κωνσταντίνο Ευσταθίου, την Αρχηγό της Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», Δημοτική Σύμβουλο και επί σειρά ετών Αντιδήμαρχο, Αναπληρώτρια Δήμαρχο, Κα Βάσω Μαργαρίτη, τον Αρχηγό της Παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά», Δημοτικό Σύμβουλο και επί σειρά ετών Αντιδήμαρχο κ. Θοδωρή Ψαλιδόπουλο, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Αθηνά Εξάρχου, Κορίνα Δαμουλιάνου, Παρασκευή Γαλίτση – Ψαρούλη, Ανέστη Φωτόπουλο, Γιώργο Κουτσογιάννη και Κωνσταντίνο Κόκουλο, καθώς και τους πρώην Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Δημήτρη (Μίμη) Χαριάδη, Παναγιώτη Δημάκο, Κωνσταντίνο Τσιτίνη και Παναγιώτη Γεωργούση.

Στιγμιότυπο από την παραμονή της μεγάλης Εορτής.

Ανήμερα το πρωί.

Φωτορεπορτάζ από το απόγευμα της μεγάλης Εορτής.

Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Θρησκευτική Πανήγυρις ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΜΙΑ από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές εορτές, αυτή της Γέννησης της Υ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Θρησκευτική Πανήγυρις ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΜΙΑ από τις μεγαλύτερες θρησκευτικές εορτές, αυτή της Γέννησης της Υ Rating: 0
scroll to top