Κυριακή , 5 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Σεπτέμβριος 9, 2015 2:26 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Ευχές για το νέο Σχολικό Έτος

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. ΘΟΔΩΡΗ ΨΑΛΙΔΟΠΟΥΛΟ

ΕΠ’ ευκαιρία της επικείμενης έναρξης του νέου σχολικού έτους, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015, ο Αρχηγός της Δημοτικής Παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά», Δημοτικός Σύμβουλος και επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, με επιστολή που κοινοποίησε και σε εμάς, απευθύνει τις θερμότερες ευχές του για καλή σχολική χρονιά, προς τους Διευθυντές των Σχολείων, όλων των βαθμίδων, προς τους αντίστοιχους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, την Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Καλλιθέας, καθώς και στη μαθητιώσα νεολαία της Πόλης μας.

Ολόκληρη η ευχετήρια επιστολή του κ. Ψαλιδόπουλου, έχει ως εξής:

«Προς

  • κ.κ. Διευθυντές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων & Λυκείων
  • Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Καλλιθέας
  • Συλλόγους Γονέων Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων & Λυκείων

 Κυρίες / Κύριοι,

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους, σας απευθύνω τις ευχές της δημοτικής παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά» για κάθε επιτυχία στην αποστολή σας και κάθε πρόοδο στα παιδιά.

Το νέο σχολικό έτος φαίνεται, αλλά δεν είναι πανομοιότυπο των προηγουμένων.

Νέο στοιχείο στην οργάνωση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είναι η άμεση εκλογή των διευθυντών και υποδιευθυντών των σχολείων, τους οποίους συγχαίρομε για το γεγονός αυτό.

Εξάλλου, ύστερα από τη σύναψη και της τρίτης κατά σειρά δανειακής σύμβασης, νέο στοιχείο στη δημόσια ζωή είναι η τάση να περιθωριοποιηθεί η διαίρεση μεταξύ των «υποστηρικτών» και των «αντιπάλων» του Μνημονίου. Προβάδισμα αποκτούν τώρα ο προγραμματισμός και η υλοποίηση δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων, από καιρού αναγκαίων και ικανών να ενισχύσουν τη θέση και το ρόλο της χώρας στην ευρωπαϊκή συνεργασία, όπως και τη διαρκή προσπάθεια για την ανάδειξη των σήμερα δοκιμαζόμενων ανθρωπιστικών και δημοκρατικών της αξιών.

Η άρση τεχνητών διαχωριστικών γραμμών αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για το δημοκρατικό εκσυγχρονισμό και της δημόσιας Εκπαίδευσης. Αυτός ο στόχος είναι αναπόσπαστος από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της εκπαιδευτικής διαδικασίας στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και συνοχής. Σ’ αυτό το διάλογο η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει τη δική της θέση. Αυτός ο διάλογος πρέπει να αρχίσει επειγόντως και να διεξαχθεί συντεταγμένα.

Η εποχή μας επιβάλλει να καταστήσομε ευδιάκριτα τα σημεία, όπου η αποστολή μας τέμνεται και με την ενότητα της δράσης μας να κινητοποιήσομε την κοινωνία, την εκπαιδευτική κοινότητα, όπως και τη νέα γενιά σε «λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά».

Στην Καλλιθέα, δεν θα ήταν βεβαίως ορθό να αγνοήσομε τις προσπάθειες που καταβάλλονται από το Δήμο, ένα χρόνο μετά από την ανάληψη των καθηκόντων της διοίκησης. Ωστόσο, ο χρόνος περνά και η διοίκηση εξακολουθεί να απέχει από τη συγκεκριμενοποίηση των στόχων για την ενίσχυση της δημόσιας Εκπαίδευσης. Δυστυχώς, ολόκληρη ίσως η κατάσταση του Δήμου προκαλεί αίσθημα αναμονής, το οποίο μοιραίως δημιουργεί αβεβαιότητα. Αυτή η πραγματικότητα πρέπει να αλλάξει. Η δημοτική παράταξη «Η Καλλιθέα Μπροστά» σκοπεύει να αναλάβει πρωτοβουλίες συνδεόμενες με τη συμβολή του Δήμου στην αντιμετώπιση των αναγκών της Εκπαίδευσης και προσβλέπει στη συμβολή σας.

   Εύχομαι και πάλι μια καλή και ενδιαφέρουσα σχολική χρονιά.

Με εκτίμηση

Θοδωρής Ψαλιδόπουλος».

Ο κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος

 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» Reviewed by on . ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» Ευχές για το νέο Σχολικό Έτος ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. ΘΟΔΩΡΗ ΨΑΛΙΔΟΠΟΥΛΟ ΕΠ’ ευκαιρία της επικείμενης έναρξης του νέ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» Ευχές για το νέο Σχολικό Έτος ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ κ. ΘΟΔΩΡΗ ΨΑΛΙΔΟΠΟΥΛΟ ΕΠ’ ευκαιρία της επικείμενης έναρξης του νέ Rating: 0
scroll to top