Σάββατο , 27 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Π.Ο.Σ.Ε.Α.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Σεπτέμβριος 19, 2015 4:41 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Λαμπαδηδρομία και Συναυλία

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

      

ΜΕ βασικό μήνυμα «Ας κρατήσουμε τη φλόγα του εθελοντισμού αναμμένη» και με την παρουσία και τη συμμετοχή εκατοντάδων συνδημοτών μας, κυρίως νεαρής ηλικίας, πραγματοποιήθηκε, χθες το απόγευμα, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015, η 13η Λαμπαδηδρομία για τη διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Καλλιθέας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Αιμοδοτών.

Ως αφετηρία της Λαμπαδηδρομίας ορίστηκε, συμβολικά, το πάρκο «Εθελοντών Αιμοδοτών», στη συμβολή των οδών Αχιλλέως και Λάμπρου Κατστώνη, εκεί όπου παρουσία δεκάδων νεαρών, κυρίως, σε ηλικία συνδημοτών μας, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καλλιθέας Κα Άννα Γιαννακού – Πάσχου, παρέλαβε τη δάδα με τη φλόγα, από μέλη του Συλλόγου Αιμοδοτών «Εθελοντική Κοινωνική Αλληλεγγύη».  

Η Αντιδήμαρχος, εμφανώς συγκινημένη, παρέλαβε την «Φλόγα της Αγάπης», η οποία περνώντας από χέρι σε χέρι, σε ολόκληρη την Ελλάδα, έφτασε και εδώ στην πόλη μας.

Την δήλωση της Κας Πάσχου, κατά την παραλαβή της «Φλόγας», μπορούμε όλοι να την δούμε και να την ακούσουμε, στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακολούθως και υπό τη συνοδεία αστυνομικών με μοτοσικλέτες, ασθενοφόρου, αλλά και μοτοσικλετιστών και ποδηλατιστών – μελών συλλόγων, 400 και πλέον συνδημότες μας, κάθε ηλικίας και φύλλου, μαθήτριες και μαθητές με τις δασκάλες και τους δασκάλους τους, μέλη των Ενώσεων Γονέων των Σχολείων μας, μέλη των Κ.Α.Π.Η., μέλη Αθλητικών Σωματείων της πόλης μας, Πρόσκοποι, καθώς και μέλη από Πολιτιστικούς Συλλόγους, αλλά και από το Κέντρο Απεξάρτησης «Θησέας», συμμετείχαν στη Λαμπαδηδρομία, μεταφέροντας την «Φλόγα της Αγάπης» και στέλνοντας, παράλληλα, το μήνυμα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, σε κάθε γωνιά της Καλλιθέας μας.

Μετά από αρκετή καθυστέρηση, είναι αλήθεια, καθώς υπήρχε πολλή κίνηση στους δρόμους της πόλης μας, οι Λαμπαδηδρόμοι, συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου μας, έφτασαν στον τελικό τους προορισμό, στην πλατεία Δαβάκη, εκεί όπου τους ανέμεναν, με ιδιαίτερη χαρά, εκατοντάδες ακόμη συνδημότες μας, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχός μας κ. Δημήτρης Κάρναβος.

Μπροστά από την είσοδο της κεντρικής πλατείας της πόλης μας, οι δύο συμπολίτισσες Ολυμπιονίκες μας, η Κλέλια και η Άννι Πανταζή, ως επικεφαλείς της Λαμπαδηδρομίας, παρέδωσαν την «Φλόγα της Αγάπης» στο Δήμαρχο, που είδε, εμφανώς ικανοποιημένος, η πρόσκλησή του για μαζική συμμετοχή στη συγκεκριμένη εκδήλωση, να παίρνει «σάρκα και οστά», καθώς η συμμετοχή των συνδημοτών μας, τελικά, ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή.

Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου μας, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος, με τη συνοδεία των δύο Ολυμπιονικών μας, της αρμόδιας Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Κας Άννας Γιαννακού – Πάσχου, αλλά και εθελοντών Λαμπαδηδρόμων, τοποθέτησε τη «Φλόγα» στον ειδικό για την περίσταση βωμό, που είχε στηθεί πάνω στην εξέδρα.

Εκεί, το καλωσόρισμα των παρευρισκομένων, πραγματοποίησε ο Σύμβουλος Διοικητικού του σωματείου «Θησέας», κ. Απόστολος Δασκαλόπουλος.

Πρώτος χαιρετισμό απηύθυνε, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ιδιαίτερα την συμμετοχή και παρουσία δεκάδων μαθητριών και μαθητών από Σχολεία της πόλης μας  στην όλη εκδήλωση και υποσχέθηκε ότι η παρουσία των νεαρών μελών της κοινωνίας μας, στις αντίστοιχες μελλοντικές εκδηλώσεις του Δήμου, θα γίνει θεσμός.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος.

Πραγματικά, για πρώτη φορά στα 13 χρόνια που πραγματοποιείται η Λαμπαδηδρομία, υπήρξε τόσο μαζική παρουσία νεαρών συνδημοτών μας, «των αυριανών εθελοντών αιμοδοτών», όπως χαρακτηριστικά τους απεκάλεσε και ο Δήμαρχος κ. Κάρναβος.

Ολόκληρο τον χαιρετισμό του Δημάρχου, μπορούμε να τον δούμε και να τον ακούσουμε, στο βίντεο που ακολουθεί.

Επόμενη, χαιρετισμό απηύθυνε η Ειδική Γραμματέας της Π.Ο.Σ.Ε.Α., πρώην Δημοτική Σύμβουλος Καλλιθέας και χρόνια εθελόντρια αιμοδότης και η ίδια, Κα Αθηνά Εξάρχου, η οποία αναφέρθηκε στη δράση της Π.Ο.Σ.Ε.Α., αλλά και ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για την αξία του εθελοντισμού, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο Εθελοντής Αιμοδότης είναι ένας ενεργός πολίτης, που έχει κάνει ως σκοπό της ζωής του, τον Εθελοντισμό, την Εθελοντική Προσφορά Αίματος».

Η Κα Αθηνά Εξάρχου.

Ακολουθεί, σε βίντεο, ολόκληρος ο χαιρετισμός που απηύθυνε η Κα Εξάρχου.

Χαιρετισμό, τέλος, απηύθυνε και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, Κα Άννα Γιαννακού – Πάσχου, η οποία εμφανώς χαρούμενη και συγκινημένη, δεν παρέλειπε να ευχαριστεί διαρκώς, όλους όσοι συμμετείχαν στην καθόλα επιτυχημένη αυτή εκδήλωση.

Η Κα Άννα Γιαννακού – Πάσχου.

Στο βίντεο που ακολουθεί, παρατίθεται ολόκληρος ο χαιρετισμός που απηύθυνε η Κα Πάσχου.

Η όλη εκδήλωση «έκλεισε», με την καταπληκτική μουσική συναυλία που έδωσε η σολίστ του ακορντεόν και συνθέτης, Ζωή Τηγανούρια, η οποία συνεπικουρούμενη από εξαίσιους μουσικούς, την μεγάλη φωνή του ελληνικού πενταγράμμου Θάνο Πολύδωρα και έχοντας ως special guest, την Υακίνθη Λάγιου, «μάγεψαν» τους πολυπληθείς συνδημότες μας, που παραβρέθηκαν μαζικά στην χθεσινοβραδινή εκδήλωση.

Συγχαρητήρια πολλά αξίζουν σε όλους τους συντελεστές της καθόλα επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Π.Ο.Σ.Ε.Α. Reviewed by on . ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Π.Ο.Σ.Ε.Α. Λαμπαδηδρομία και Συναυλία ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ        ΜΕ βασικό μήνυμα «Ας κρατήσουμε τη φλόγα του εθελοντισμ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Π.Ο.Σ.Ε.Α. Λαμπαδηδρομία και Συναυλία ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ        ΜΕ βασικό μήνυμα «Ας κρατήσουμε τη φλόγα του εθελοντισμ Rating: 0
scroll to top