Σάββατο , 4 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αύγουστος 3, 2015 10:29 πμ A+ / A-

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αναφορά στο θέμα της Μαρίνας

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Κα ΒΑΣΩ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

ΠΡΟΣ ενημέρωση των συνδημοτών μας, δημοσιεύουμε ολόκληρη την τοποθέτηση της Αρχηγού της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας» Κας Βάσως Μαργαρίτη, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015, με θέμα τη Ναυταθλητική Μαρίνα της πόλης μας.

Ολόκληρη η τοποθέτηση της επί σειρά ετών Αντιδημάρχου, Αναπληρώτριας Δημάρχου και νυν Δημοτικής Συμβούλου, έχει ως ακολούθως:

«Κύριε Πρόεδρε,

Κύριε Δήμαρχε,

Κυρίες, κύριοι Συνάδελφοι,

Θα ήθελα να αναφερθώ στο θέμα της «Μαρίνας» στην παραλία μας, που ήδη έχει πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις.

Εμείς, δεν δεχτήκαμε να συζητηθεί σήμερα και να γίνει θέμα του Δ.Σ., γιατί θα ήταν υποβάθμιση ενός τόσο μεγάλου και σοβαρού θέματος.

Είναι τέλος Ιουλίου και τα Δ. Σ., όλα τα χρόνια εν μέσω θέρους, είναι πάντα (και λογικό) υποβαθμισμένα και ουσιαστικά γίνονται για να κλίσουν θέματα (επείγοντα ημερομηνιακά) και γενικά (τυπικά υπηρεσιακά).

Η Πόλη βρίσκεται σε διακοπές και το θερμόμετρο στους 400 C.

Κύριε Δήμαρχε,

Το θέμα είναι Σοβαρό, Κυρίαρχο για την Πόλη μας και θα πρέπει να συζητηθεί με παρόντες όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Ναυταθλητικούς Ομίλους, ΕΤΑΔ), τα εμπλεκόμενα μέλη της προηγούμενης Διοίκησης, Δήμαρχο και Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου, υπηρεσιακούς παράγοντες του Νομικού Προσώπου που είχαν την ευθύνη της Μαρίνας και νομικούς συμβούλους όλων των εμπλεκομένων μερών.

Θα πρέπει να ενημερωθούν τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και οι Συμπολίτες μας, για το τι συνέβαινε και για το τι συμβαίνει στην παραλία της Πόλης μας.

Σε ποιόν τελικά ανήκει η παραλία;

Ποιος κατανάλωσε και καταναλώνει ρεύμα και νερό αξίας1.500.000 €, (τώρα πιστεύω πως θα είναι πάνω από 2.000.000 €);

Ποιος πρέπει να πληρώσει το ρεύμα και το νερό;

Όχι βέβαια οι πολίτες της Καλλιθέας !!!!

Πρέπει να μας πείτε, τι γνωρίζετε γα την εισαγγελική έρευνα που έχει ξεκινήσει από πριν το Πάσχα. (εάν δεν κάνω λάθος).

Έχει περάσει ένας χρόνος από πέρυσι τον Αύγουστο που έχουμε ενημερωθεί από τα Μέσα Ενημέρωσης της Πόλης μας για το θέμα.

Κύριε Δήμαρχε,

Πρόσφατα στείλατε εξώδικα σε σκάφη των Ομίλων αλλά όχι σε όλους τους Ομίλους, ΓΙΑΤΙ;

Και κάτι ακόμα, οι Όμιλοι εισπράττουν όλα αυτά τα χρόνια « τέλη ελλιμενισμού », ΜΠΟΡΟΥΝ;

Κύριε Δήμαρχε,

Γνωρίζετε, καλύτερα από τον κάθε ένα, το καθεστώς παραχώρησης και διαχείρισης της ΜΑΡΙΝΑΣ και γενικά της παραλίας, από την θέση που κατείχατε σαν Γενικός Διευθυντής Ολυμπιακών Ακινήτων, σημερινή ΕΤΑΔ.

Από πέρσι τον Αύγουστο, που έχει γίνει γνωστό, το τι συμβαίνει στην μαρίνα και ειδικά μετά το 1.500.000 €, που πρέπει να πληρωθεί για ρεύμα και νερό στην ΕΤΑΔ, (που η ΕΤΑΔ έχει πληρώσει), και που ο Δήμος μας πρέπει να πληρώσει σήμερα στην ΕΤΑΔ.     Επανειλημμένα έχουμε  ζητήσει να γίνει θέμα στο Δ. Σ.

Εγώ προσωπικά και η Παράταξή «ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΑΣ ΒΑΣΩ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ», σε πολλά Δημοτικά Συμβούλια αλλά και με δύο Δημόσιες παρεμβάσεις μας, ζητάμε με επιμονή πλήρη ενημέρωση.

Όλο αυτό τον καιρό, μας λέτε ότι δεν είστε έτοιμος, όμως είχατε από πριν την γνώση ( σαν Γενικός Διευθυντής Ολυμπιακών Ακινήτων) και ήδη είστε Δήμαρχος έναν ολόκληρο χρόνο.

Συνάδελφοι,

Ζούμε σε πονηρούς καιρούς και νομίζω δικαίως ανησυχούμε.

Πρέπει ο Δήμος μας, να τελειώνει με το θέμα.

Πρέπει από το χρυσορυχείο που του έχει παραχωρηθεί, να εισπράξει χρήματα επι τέλους!!!!!

Μας έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, μια μεγάλη περιουσία!!!!

Αυτή η περιουσία του λαού της Καλλιθέας, εάν δεν λειτουργήσουμε γρήγορα και με συνέπεια,  εάν δεν την αξιοποιήσουμε, κινδυνεύει να χαθεί.

Τα ντόπια συμφέροντα καραδοκούν και τώρα έχουμε και τα ξένα!!!!

Πρέπει πολύ σύντομα να μας πείτε, τι γνωρίζεται, τι προτίθεστε να κάνετε, ποιες είναι οι απόψεις σας, ποια είναι η θέση σας, για το καθεστώς της μαρίνας.

Ανησυχούμε ιδιαιτέρως, γιατί ήδη ακούγονται φωνές που αμφισβητούν την θέση μας και το ιδιοκτησιακό καθεστώς, στην μαρίνα και γενικά στην παραλία».

Η Κα Βάσω Μαργαρίτη.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Reviewed by on . ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Αναφορά στο θέμα της Μαρίνας ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Κα ΒΑΣΩ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΠΡΟΣ ενημέρωση των συνδημοτών μας, δημοσιεύουμε ολόκ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Αναφορά στο θέμα της Μαρίνας ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Κα ΒΑΣΩ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΠΡΟΣ ενημέρωση των συνδημοτών μας, δημοσιεύουμε ολόκ Rating: 0
scroll to top