Σάββατο , 27 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΤΑΥΡΟΥ, ΜΟΣΧΑΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΤΑΥΡΟΥ, ΜΟΣΧΑΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

Ιούλιος 2, 2015 1:38 μμ A+ / A-

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΤΑΥΡΟΥ, ΜΟΣΧΑΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

Ομιλία Νίκου Σοφιανού

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, με βασικό σύνθημα: «Όχι στην πρόταση Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – Ε.Κ.Τ., όχι στην πρόταση της Κυβέρνησης», πραγματοποίησαν, το απόγευμα της Τετάρτης 1 Ιουλίου 2015, στην Πλατεία Δαβάκη, οι κομματικές οργανώσεις Καλλιθέας, Ταύρου και Μοσχάτου του Κ.Κ.Ε.

            Ομιλητής ήταν το μέλος της Π.Γ. της Κ.Ε. του κόμματος, Νίκος Σοφιανός, ο οποίος επί μισή περίπου ώρα, απευθύνθηκε στους φίλους και μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, που παραβρέθηκαν στη συγκέντρωση.

            Ο Νίκος Σοφιανός, αναφέρθηκε διεξοδικά στην σημερινή δεινή κατάσταση που έχει περιέλθει η Ελλάδα, επιρρίπτοντας τις ευθύνες, όχι μόνο στη σημερινή Κυβέρνηση, αλλά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις και στα κόμματα που τις στήριζαν.

            Τόνισε ότι το Κ.Κ.Ε. απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στους ψηφοφόρους, στους φίλους ή στους οπαδούς του, αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης, που τελικά μετατράπηκαν σε νέο Μνημόνιο ύψους 30 περίπου δις ευρώ, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, σχολίασε πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ, ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο Δημοψήφισμα της προσεχούς Κυριακής, προτρέποντας, μάλιστα, τους παριστάμενους να ψηφίσουν την πρόταση του Κ.Κ.Ε.

            Ανάμεσα στους πολυπληθείς παρευρισκόμενους, διακρίναμε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε., Κώστα Ζιώγα, τον Αρχηγό της Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και Δημοτικό Σύμβουλο, Βασίλη Δημόπουλο, καθώς και τον επίσης Δημοτικό Σύμβουλο με την Παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιώργο Αντωνακάκη.

            Παρακάτω, παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από την έναρξη της ομιλίας του μέλους της Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε..

            «Καλησπέρα φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι.

            Από την αρχή πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε. Το κάλεσμα του Κ.Κ.Ε. για το Δημοψήφισμα της Κυριακής, το κάλεσμα ακύρωσης των εκβιασμών κυβέρνησης και δανειστών, δεν απευθύνεται μόνο στους ψηφοφόρους, στους οπαδούς, στους φίλους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Απευθύνεται σε όλο αυτόν τον κόσμο, που ανεξάρτητα τη ψήφισε τον Γενάρη, καταλαβαίνει την κοροϊδία. Καταλαβαίνει ότι τον δουλεύουνε. Καταλαβαίνει ότι τον βάζουνε να διαλέξει ανάμεσα σε δύο προτάσεις που στο 90% τους είναι πανομοιότυπες, να διαλέξει, δηλαδή, ανάμεσα σε ποια εκδοχή Μνημονίου θα πληρώσουν την επομένη.

Μέχρι χθες, η Συγκυβέρνηση, επιχειρούσε να εκβιάσει τον λαό μας, στο γνωστό δίλημμα. Πείτε όχι στην πρόταση των δανειστών, λέγοντας, ταυτόχρονα, ναι στην δική μας πρόταση. Στο πακέτο Τσίπρα, στο πακέτο των 8 δισεκατομμυρίων, πείτε ναι να ψηφίσετε να πληρώνετε ΕΝΦΙΑ έως το 2016. Να πληρώνετε χαράτσια Αλληλεγγύης, Τέλος Επιτηδεύματος, να πληρώνετε Φ.Π.Α., να κάνετε τα μακαρόνια είδος πολυτελείας, στο 23%, να πληρώσετε και να χρεωθείτε τις ιδιωτικοποιήσεις, την αύξηση των εισφορών υγείας στις συντάξεις, το Φ.Π.Α. στο Αιγαίο, το οποίο στις 47 σελίδες υπήρχε και μετά το βγάλανε. Να πληρώσετε δηλαδή, ένα βαρύτατο λογαριασμό, που απέχει 1 – 1 ½ δις από το πακέτο των δανειστών».

 

 

 

 

ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΤΑΥΡΟΥ, ΜΟΣΧΑΤΟΥ Κ.Κ.Ε. Reviewed by on . ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΤΑΥΡΟΥ, ΜΟΣΧΑΤΟΥ Κ.Κ.Ε. Ομιλία Νίκου Σοφιανού ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, με βασικό σύνθημα: «Όχι στην πρόταση Ε.Ε. – Δ.Ν. ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΤΑΥΡΟΥ, ΜΟΣΧΑΤΟΥ Κ.Κ.Ε. Ομιλία Νίκου Σοφιανού ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, με βασικό σύνθημα: «Όχι στην πρόταση Ε.Ε. – Δ.Ν. Rating: 0
scroll to top