Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΤΙΚΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Οκτώβριος 1, 2022 10:26 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Νέα εν συντομία!…

ΜΕ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΕΩΣ ΤΙΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ σήμερα και εν συντομία, τα κυριότερα από τα συμβάντα και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, από την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 έως και την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022, τα περισσότερα εκ των οποίων καταγράφηκαν από τον φακό της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας μας και συγκεκριμένα από τη συνεργάτιδά μας και Δημοτική Σύμβουλο Καλλιθέας, Κα Ευσεβία Κοσμίδου.

Κατά χρονολογική σειρά, έχουν ως εξής:

** Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου 2022, στους δρόμους της πόλης η 20ή Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, με τερματισμό την πλατεία Δαβάκη, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε ειδική εκδήλωση.

Παρακάτω παρατίθενται, ο σύντομος χαιρετισμός του Δημάρχου της πόλης μας κ. Δημήτρη Κάρναβου, παιανισμός από τα μέλη της Δημοτικής μας Φιλαρμονικής υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Αντώνη Βαβυλουσάκη, καθώς και φωτογραφικά στιγμιότυπα.

Ο σύντομος χαιρετισμός του Δημάρχου Καλλιθέας, κ. Δημήτρη Κάρναβου.

Παιανισμός από τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλλιθέας.

 

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη Λαμπαδηδρομία.

** Το απόγευμα (20:00) της Τετάρτης 21 Σεπτεμβρίου 2022 και στον χώρο Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου μας στη συμβολή των οδών Μαντζαγριωτάκη και Εσπερίδων, ο ιδιαίτερα δραστήριος Παγγεραγωτικός Σύλλογος Μυτιλήνης Αθηνών, πραγματοποίησε μία εκπληκτική μουσικοθεατρική παράσταση υπό τον τίτλο «Μέσα απ ’τις στάχτες μου ξαναγεννήθηκα».

Η αφίσα της εκδήλωσης.

 

 

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση.

** Το απόγευμα (19:30) της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου 2022, στην επικάλυψη του ποταμού στην οδό Παναγή Τσαλδάρη κατά τη διασταύρωση με την Χαμοστέρνας και στο πλαίσιο των 2ων Χαροκοπείων 2022, δόθηκε η ξεκαρδιστική κωμωδία «Διαβόλου Κάλτσα» του Άγγελου Μοσχονά, από το Θίασο «Θεατρικό Μονοπάτι».

Η αφίσα της ξεκαρδιστικής κωμωδίας.

 

 

 

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την κωμωδία του Άγγελου Μοσχονά.

** Την ίδια ημέρα, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, ένα θλιβερό μαντάτο συγκλονίζει την πόλη μας και δεν είναι άλλο από την απώλεια του επί σειρά ετών Δημοτικού Συμβούλου, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» και πρώην Αντιδημάρχου, Θοδωρή Ψαλιδόπουλου.

Ο Θοδωρής Ψαλιδοπουλος.

Τα μέλη της Δημοτικής Παράταξης της οποίας ηγείτο, τον αποχαιρετούν με την ακόλουθη δήλωση:

«Πως θα μπορούσε κανείς να αποτυπώσει σε έναν χαιρετισμό το έργο και τη προσφορά του Θοδωρή στην τοπική διοίκηση και ιδιαίτερα στην Καλλιθέα, που την υπηρέτησε με συνέπεια και εντιμότητα, από διάφορες θέσεις διοίκησης για 16 χρόνια αλλά και από τη θέση του επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης για 8 χρόνια.

Ο Θοδωρής από τα νεανικά του χρόνια εντάχθηκε στη ΚΝΕ, στο ΚΚΕ και στη συνέχεια από το 1992 στον Συνασπισμό αλλά και ως ανένταχτος στο χώρο της αριστεράς, δεν σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται για τη συνεργασία της αριστεράς και του ριζοσπαστικού κέντρου. Αγώνα που έδινε καθημερινά με εντιμότητα, ξεχωριστό πολιτικό ήθος, αξιοπρέπεια και σεβασμό σ’ όλες τις απόψεις, πάντα ευγενής, με τη παιδεία και την καλλιέργειά του και το λεπτό του χιούμορ, που τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό σε φίλους αλλά και πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο Θοδωρής υπήρξε οραματιστής για τη πρόοδο της Καλλιθέας. Θερμός υποστηρικτής στο χώρο της αυτοδιοίκησης, στη συγκρότηση ευρέων συμμαχικών συνεργασιών που θα διεκδικούσαν την διοίκηση των δήμων με σαφή πολιτικά και προγραμματικά χαρακτηριστικά :

  • Το Μέτωπο απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό,
  • Την υπεράσπιση και την διεύρυνση της δημοκρατίας,
  • Την ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής και ιδιαίτερα την στήριξη των πιο αδύναμων,
  • Την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Εκτιμούσε ότι η ανάπλαση του φαληρικού όρμου σε συνδυασμό με τις μεταβολές που σημειώνονται στην Νότια Αθήνα και τη λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για την ανάπτυξη της Καλλιθέας και ότι οι αλλαγές αυτές θα πρέπει να συμβάλλουν σε όφελος της πόλης μας και των κατοίκων της και να μην αποξενωθούν από την εξέλιξη και την πορεία της Καλλιθέας.

Ο Θοδωρής αφιέρωσε όλη του τη ζωή και τη δράση του, στην κοινωνική δικαιοσύνη, την δημοκρατία και την ανάπτυξη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση εργάστηκε με συνέπεια και αυταπάρνηση μέχρι τις τελευταίες μέρες της ζωής του.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ, ότι μία εβδομάδα πριν φύγει, την Παρασκευή στις 16 Σεπτεμβρίου, νοσηλευόμενος, αισθανόταν καλύτερα υποστηριζόμενος με οξυγόνο και μου ζήτησε τηλεφωνικά να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στην πόλη, ρωτούσε με ενδιαφέρον να μάθει πως πήγε η διαβούλευση του Δήμου με τους επαγγελματίες της κεντρικής μας αγοράς, για το open mall, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συζητήσαμε πως να μπορούσαμε να συμβάλλουμε στην επίλυσή τους.

Ανησυχούσε για τις εξελίξεις στο παραλιακό μέτωπο μετά την επερώτηση της παράταξης της Ρένας Δούρου, προς τον περιφερειάρχη και για τα προβλήματα που ανακύπτουν από την περιορισμένη χρηματοδότηση για την δημιουργία του οικολογικού πάρκου στον φαληρικό όρμο και τη νέα μεγάλη διαφαινόμενη καθυστέρηση.

Με ρώτησε αν έχουμε φροντίσει για τις τρέχουσες υποχρεώσεις της παράταξης αλλά και για τη πορεία των σχετικών πρωτοβουλιών που έχουμε αποφασίσει.

Η απώλεια του Θόδωρου Ψαλιδόπουλου, αφήνει ένα τεράστιο και δυσαναπλήρωτο κενό στο Δημοτικό μας Συμβούλιο, την Καλλιθέα που αγάπησε, αλλά και απώλεια για την τοπική αυτοδιοίκηση και τη δημοκρατία.

Αγαπημένε μας σύντροφε και συναγωνιστή Θοδωρή, όλοι εμείς στην Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας, που σε ζούσαμε, θα μας μείνουν αξέχαστες οι συζητήσεις μαζί σου. Ήταν πάντα ενδιαφέρουσες και δημιουργικές. Άκουγες με προσοχή και σεβασμό όλες τις απόψεις, είχες πάντα και μία διαφορετική προσέγγιση των ζητημάτων, έθετες πάντα τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε, στη σωστή τους διάσταση που έπρεπε να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε. Από τις συζητήσεις αυτές βγαίναμε πάντα σοφότεροι.

Υπήρξε ιδεολογικός και πολιτικός καθοδηγητής της Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας.

Όμως Θοδωρή βιάστηκες να φύγεις. Έφυγες πολύ νωρίς, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό για την υλοποίηση μία πορείας που μαζί είχαμε χαράξει, για την ανάγκη να συσπειρώσουμε τις δημιουργικές και προοδευτικές δυνάμεις της Καλλιθέας, ώστε να δημιουργήσουμε ένα πλειοψηφικό ρεύμα, για να κάνουμε την Καλλιθέα πόλη της αλληλεγγύης, της ανάπτυξης και της προόδου, πορείας που έχει ακόμα πολύ δρόμο. Αυτό το δρόμο καλούμαστε σήμερα να πορευτούμε, χωρίς τη δική σου συμμετοχή.

Όλοι εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της Προοδευτικής Ενότητας Καλλιθέας, σου υποσχόμαστε ότι με μεγαλύτερο πείσμα θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να καλύψουμε όσο το δυνατό περισσότερο, το δικό σου κενό, στο δρόμο που εσύ χάραξες με αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια και που πρέπει να περάσει μέσα από φρέσκες ιδέες και νέα πρόσωπα, που θα πρέπει να ηγηθούν αυτού του εγχειρήματος.

Καλό σου ταξίδι σύντροφε. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα είσαι πάντα στη καρδιά μας, στις συζητήσεις μας και στους αγώνες μας.

Τα ειλικρινά μας συλλυπητήρια στη σύζυγο σου Χριστιάνα, στο γιό σου Γιώργο, που πρόλαβες να τον δεις φοιτητή, και στη μαμά Ρένα, κουράγιο και σε ότι χρειαστείτε θα μας έχετε δίπλα σας».

Αντίστοιχα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας, εκδίδει το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

«Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων Καλλιθέας εκφράζουν  τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Θοδωρή Ψαλιδόπουλου. Ο εκλιπών πίστευε στην ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών, διακρίθηκε για το ήθος και τις αρχές του, διετέλεσε επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος Παιδείας και συνετέλεσε με το έργο του και τη συνέπεια του στη βελτίωση της σχολικής κοινότητας της πόλης.

Καλό ταξίδι!

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας».

** Το απόγευμα (19:30) του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο των 2ων Χαροκοπείων 2022, επίσης στην επικάλυψη του ποταμού στην οδό Παναγή Τσαλδάρη κατά τη διασταύρωση με την Χαμοστέρνας, δόθηκε η συναυλία «Οι Μέλισσες αγριεύουν τις νύχτες», με τους μοναδικούς Αναστασία Μουτσάτσου, Alex Sid και Γιάννη Βασιλώττο.

Η Αφίσα της συναυλίας.

Ακολουθούν δύο σύντομα βιντεάκια, καθώς και φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη συναυλία.

 

 

** Το απόγευμα της Τρίτης 27 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο των 2ων Χαροκοπείων 2022, εκ νέου στην επικάλυψη του ποταμού στην οδό Παναγή Τσαλδάρη κατά τη διασταύρωση με την Χαμοστέρνας, οι καθηγητές και τα μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Καλλιθέας «Οδυσσέας Δημητριάδης», ερμήνευσαν αγαπημένα και δημοφιλή έργα, υπό τον γενικό τίτλο  «Μουσικό Ταξίδι από τον Μάνο Χατζιδάκι στον Astor Piazzolla», με συμμετέχοντες ακόμη τους Βασίλη Μαστοράκη με το Kallithea Guitar Ensemble, την Κατερίνα Δανέζη και την Καίτη Πάντζαρη στο τραγούδι.

Η Αφίσα της εκδήλωσης.

Ακολουθούν δύο σύντομα βιντεάκια και φωτογραφικό στιγμιότυπο από το «μουσικό ταξίδι».

** Τέλος, το απόγευμα (19:30) της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου 2022, πάντα στο πλαίσιο των 2ων Χαροκοπείων 2022, και πάλι στην επικάλυψη του ποταμού στην οδό Παναγή Τσαλδάρη κατά τη διασταύρωση με την Χαμοστέρνας, δόθηκε η θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Στέλιου Καλαθά, με τίτλο «Στάχτη στο μελτέμι…Ιωνίας γης», από τη θεατρική ομάδα +αίσθημα της Συναισθηματικής Διαλεκτικής.

Η Αφίσα της θεατρικής παράστασης του Στέλιου Καλαθά.

 

 

 

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την θεατρική παράσταση.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ Reviewed by on . ΔΗΜΟΤΙΚΑ Νέα εν συντομία!... ΜΕ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΕΩΣ ΤΙΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ σήμερα και εν συντομία, τα κυριότερα από τα συμβάντ ΔΗΜΟΤΙΚΑ Νέα εν συντομία!... ΜΕ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΕΩΣ ΤΙΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΜΕ σήμερα και εν συντομία, τα κυριότερα από τα συμβάντ Rating: 0
scroll to top