Τρίτη , 7 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΕΥΣΕΒΙΑ ΚΟΣΜΙΔΟΥ

ΕΥΣΕΒΙΑ ΚΟΣΜΙΔΟΥ

Οκτώβριος 1, 2022 3:49 μμ A+ / A-

ΕΥΣΕΒΙΑ ΚΟΣΜΙΔΟΥ:

«Να τους τιμάμε κάθε μέρα!…»

ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

ΜΕ αφορμή την αποψινή Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων, η οποία ανακηρύχθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών το 1990, η συνεργάτιδα της εφημερίδος μας, Εκπαιδευτικός και Δημοτική Σύμβουλος με την Δημοτική Παράταξη «ΤΩΡΑ Καλλιθέα – Λάζαρος Λασκαρίδης», Κα Ευσεβία Κοσμίδου, συνέταξε το ακόλουθο σύντομο μεν καθόλα επίκαιρο δε, άρθρο:

 «Το 1990, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) ανακηρύσσει την 1η Οκτωβρίου ως την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων και ένα χρόνο μετά, ορίζει πέντε βασικές αρχές για την Τρίτη Ηλικία. Αυτές οι αρχές είναι η ανεξαρτησία, η συμμετοχή των ηλικιωμένων στα κοινά, η δυνατότητα εκπλήρωσης των προσωπικών στόχων, η φροντίδα και η αξιοπρέπεια. Καθήκον όλων μας είναι να εξασφαλίσουμε μια αξιοπρεπή καθημερινότητα για τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας και να τους προσφέρουμε μια αξιοπρεπή διαβίωση και υψηλές υπηρεσίες αγάπης και φροντίδας.

Διότι ο ρόλος και η συμβολή τους στην κοινωνία, είναι τεράστιος. Μας μεταδίδουν γνώσεις, σοφία, εμπειρίες, αξίες, πολύτιμες συμβουλές, διαφυλάσσουν την ιστορία της οικογένειας. Μας δίνουν αγάπη και δημιουργούν την ελπίδα για το μέλλον. Όσο η ψυχή δε γερνά και η αγάπη συνεχίζει, η Τρίτη Ηλικία αποτελεί μια ιδιαίτερα δημιουργική περίοδο, που έχει πολλά να προσφέρει στην κοινωνία.

Η πολιτεία οφείλει την παροχή ικανοποιητικών συντάξεων που να εξασφαλίζουν μια αξιοπρεπή διαβίωση καθώς και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες της Τρίτης Ηλικίας. Διεύρυνση και βελτίωση των κέντρων ανοιχτής προστασίας (Κ.Α.Π.Η.) όπου εκεί σε επίπεδο συνοικίας και γειτονιάς προσφέρουν υπηρεσίες ιατρό-κοινωνικής φροντίδας στα μέλη τους, ενδυνάμωσης , τόνωσης της αυτοπεποίθησης, καθώς και ενίσχυση του αισθήματος ανεξαρτησίας, αυτονομίας, προσφοράς και κοινωνικής συμμετοχής.

Ψυχαγωγικά προγράμματα κατάλληλα και συναφή προς τα ενδιαφέροντά τους όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, μαθήματα καλλιτεχνικών εργαστηρίων κ.τ.λ..

Διασύνδεση με τις άλλες υπηρεσίες του Δήμου για να τους προσφέρονται νοσηλευτικές και φυσικοθεραπευτικές υπηρεσίες καθώς και ψυχολογική υποστήριξη.

Μ’ αυτό τον τρόπο οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας δε θα  αποσύρονται από τη ζωή, θα γίνονται περισσότερο δραστήριοι, δυνατοί, ανεξάρτητοι, με περισσότερα ενδιαφέροντα και μεγαλύτερες αντοχές και στόχος είναι να τους τιμάμε κάθε μέρα».

Η Κα Ευσεβία Κοσμίδου.

ΕΥΣΕΒΙΑ ΚΟΣΜΙΔΟΥ Reviewed by on . ΕΥΣΕΒΙΑ ΚΟΣΜΙΔΟΥ: «Να τους τιμάμε κάθε μέρα!...» ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΜΕ αφορμή την αποψινή Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιω ΕΥΣΕΒΙΑ ΚΟΣΜΙΔΟΥ: «Να τους τιμάμε κάθε μέρα!...» ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΜΕ αφορμή την αποψινή Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιω Rating: 0
scroll to top