Σάββατο , 27 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » «ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

«ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Ιούλιος 25, 2020 8:52 μμ A+ / A-

«ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Επιτέλους!!!

ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΟ & ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΧΑΡΕΣ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΟΥ

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!. Έπειτα από πάμπολλα χρόνια, έφτασε η στιγμή που οι ιδιαίτερα άχαρες και ακαλαίσθητες λαμαρίνες που είχαν τοποθετηθεί περιμετρικά του λεγόμενου «Κόκκινου Σχολείου», αφαιρέθηκαν, προχθές το πρωί της Πέμπτης 23 Ιουλίου 2020.

Η… πολυθρύλητη εκ βάθρων ανακαίνιση του ιστορικού αυτού κτηρίου της πόλης μας, φτάνει πλέον στο τέλος της και προχθές το πρωί «αποκαλύφθηκε» με τη νέα του ιδιαίτερα ωραία μορφή.

Το  συγκεκριμένο σπάνιας ομορφιάς κτήριο, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Περικλέους και Μεταμορφώσεως, κατασκευάστηκε αρχικά το 1922 από τον αρχιτέκτονα Αριστομένη Βάλβη, με πρωτοβουλία της Ειρήνης Λασκαρίδου (κόρης των εκ των πρώτων οικιστών της Καλλιθέας, Λάσκαρη και Αικατερίνης Λασκαρίδου – Χρηστομάνου), η οποία ήταν Διευθύντρια του Οίκου Τυφλών στην πόλη μας, από το 1915 έως το 1936 και αποτελούσε ξενώνα για τα τυφλά παιδιά απέναντι από το «Αμπέτειον Μέλαθλον».

Μετά την Κατοχή, στεγάστηκε εκεί η Δημόσια Εμπορική Σχολή Καλλιθέας και αργότερα το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, το οποίο λόγω του χρώματος του κτηρίου, έμεινε γνωστότερο ως «Κόκκινο Σχολείο».

Για πάμπολλα χρόνια ήταν αφημένο στον πανδαμάτορα χρόνο,κινδύνευε με κατάρρευση, δημιουργούσε μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, όπως, π.χ. στις 28 Ιανουαρίου του 2014 όταν και είχαν καταρρεύσει από δυνατούς ανέμους οι σκαλωσιές που ήταν τοποθετημένες εξωτερικά του κτηρίου, αλλά, επιτέλους (!!!), η πολυδάπανη αποκατάσταση – διάσωσή του σχεδόν ολοκληρώθηκε και, όπως έχει λεχθεί, εκεί θα στεγαστεί το Δημοτικό Ωδείο «Οδυσσέας Δημητριάδης».

Φωτογραφίες: Αναστάσιος Ράντος, Αρίστος Χαλικιόπουλος.

28 Ιανουαρίου 2014.

17 Οκτωβρίου 2014.

3 Σεπτεμβρίου 2019.

23 Ιουλίου 2020.

24 Ιουλίου 2020.

«ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» Reviewed by on . «ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» Επιτέλους!!! ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΟ & ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΧΑΡΕΣ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!. Έπειτα από πάμπολλα χρόνια, έφτασε η στιγ «ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» Επιτέλους!!! ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΤΟΙΜΟ & ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΧΑΡΕΣ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!. Έπειτα από πάμπολλα χρόνια, έφτασε η στιγ Rating: 0
scroll to top