Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ιανουάριος 18, 2020 12:02 μμ A+ / A-

ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Πολυφωνίες με το κουαρτέτο εγχόρδων FourTe

ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/01, ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ

ΤΟ κουαρτέτο εγχόρδων FourTe της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ), θα ανοίξει το πρόγραμμα μουσικών παρεμβάσεων «Πολυφωνίες» του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για τη νέα χρονιά, με έργα Elgar, Bach, Borodin, Σκαλκώτα, Dvorak, Lully, Corelli, Purcell και Handel.

Το κουαρτέτο εγχόρδων αποτελείται από τους μουσικούς: Ηλία Γυφτονικολό (α’ βιολί), Κωνσταντίνα Μπάλλα (β’ βιολί), Ιζαμπέλα Χατζηιωάννου (βιόλα), και Μυρτώ Ξηρουχάκη (βιολοντσέλο).

Το μουσικό δρώμενο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 12:00, στο Αίθριο του Νοσοκομείου.

Το πρόγραμμα του μουσικού δρώμενου, έχει ως ακολούθως:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ELGAR – CHANSON DE MATIN

BACH – AIR

BORODINPOLOVTSIAN DANCE

ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ

DVORAK – HUMORESQUE No 7

DVORAK – VIOLIN SONATINA in G MAJOR (FINALE)

LULLY – LES FOLIES D’ESPAGNE

CORELLI – CONCERTO GROSSO No. 3 IN C MINOR (LARGO-ALLEGRO)

PURCELL – TRIO SONATA IN C MINOR, Z.798   ALLEGRO (LAST PART)

HANDEL – MUSIC OF THE ROYAL FIREWORKS BOURREE

HANDEL – MUSIC OF THE ROYAL FIREWORKS MINUET 1 & 2

Λίγα λόγια για το κουαρτέτο εγχόρδων FourTe της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων

Πρόκειται για ένα κουαρτέτο εγχόρδων νέων μουσικών με όρεξη και διάθεση για δημιουργία, με τους Ηλία Γυφτονικολό στο α’ βιολί, την Κωνσταντίνα Μπάλλα στο β’ βιολί, την Ιζαμπέλα Χατζηιωάννου στη βιόλα, και τη Μυρτώ Ξηρουχάκη στο βιολοντσέλο.

Καλύπτοντας με το ρεπερτόριό του σχεδόν όλες τις εποχές της μουσικής εξέλιξης, το κουαρτέτο έχει παίξει στον κήπο της Γερμανικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Αθηνών, ένας χώρος συναυλιών ο οποίος εγκαινιάστηκε με αυτό το κουαρτέτο.

Επίσης, έχει συμμετάσχει στο φεστιβάλ εκκλησιαστικού οργάνου «ΆΝΩ» της Σύρου, σε συνεργασία με τον Χρήστο Παρασκευόπουλο στο εκκλησιαστικό όργανο, καθώς και στο φεστιβάλ Will owisps, όπου μέρος των εσόδων του πήγαν στο μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, «Κιβωτός του Κόσμου».

Έχει παίξει στο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Μεταμόσχευσης, Δωρεάς Οργάνων και Ιστών και δραστηριοποιείται στο σχολικό περιβάλλον, πραγματοποιώντας παρουσιάσεις όπου συνδυάζουν το λόγο με τη μουσική, κάνοντας έτσι πιο προσιτή και κατανοητή την προσέγγιση των μεγάλων συνθετών και των έργων τους.

Σημαντική είναι η συμμετοχή του κουαρτέτου σε μουσικοχορευτικές παραστάσεις, καθώς και σε συναυλίες που εκπληρώνονται σε πολυχώρους και σε σημαντικά κτήρια όπως το Νομισματικό Μουσείο και την Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το κουαρτέτο έχει συμμετάσχει σε πολλές ηχογραφήσεις σε σπουδαίους χώρους, όπως το στούντιο ηχογράφησης του ΑΝΤ1.

Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ευχαριστεί θερμά τους καλλιτέχνες για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Τα μέλη του κουαρτέτου εγχόρδων FourTe της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων.

ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Reviewed by on . ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Πολυφωνίες με το κουαρτέτο εγχόρδων FourTe ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/01, ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΤΟ κουαρτέτο ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Πολυφωνίες με το κουαρτέτο εγχόρδων FourTe ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ, ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/01, ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΤΟ κουαρτέτο Rating: 0
scroll to top