Τρίτη , 19 Μαρτίου 2024

Home » Γενικό » ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Ιανουάριος 29, 2020 1:54 πμ A+ / A-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα

Η  ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΜΕ κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2020, η πατροπαράδοτη πνευματική τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών.

Η αίθουσα εκδηλώσεων του επιβλητικού του Μεγάρου, το οποίο δεσπόζει επί της οδού Δημοσθένους 117, γέμισε ασφυκτικά από τους πολυπληθείς επισήμους, φίλους και μέλη του Συλλόγου, τους οποίους καλωσόρισε θερμά πρώτη το μέλος και καταξιωμένη καθηγήτρια πιάνου, μουσικόλογος και μουσικοπαιδαγωγός Κα Φιλομήλα Μανιάτη, η οποία έκανε, με ιδιαίτερη άνεση μάλιστα, την όλη παρουσίαση της εκδήλωσης.

Ακολούθως, η Χορωδία του Συλλόγου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Γεωργίου Θάνα, απέδωσε εκπληκτικά έξι γνωστότατα Χριστιανικά και Παραδοσιακά τραγούδια, δύο εκ των οποίων (το «Πάει ο παλιός ο χρόνος» και το «Έχε γεια, πάντα γεια»), μπορείτε να τα απολαύσετε στα δύο παρακάτω βίντεο.

Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, κ. Γεώργιος Λεύκαρος, ο οποίος αφού πρώτα εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το παραδοσιακό τραγούδι «Έχε γεια, πάντα γεια» αποτελεί στην ουσία τον ύμνο της Κωνσταντινούπολης, τόνισε χαρακτηριστικά και τα ακόλουθα:

{Σεβαστοί Πατέρες, εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Κυρίες και Κύριοι,

Εκ μέρους του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, σας καλωσορίζω  και σας  απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αποψινή τιμητική για εμάς παρουσία σας, ευχόμενος σε όλους και κάθε έναν ξεχωριστά, καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία, αισιοδοξία και ελπίδα, ειρήνη και ηρεμία στην πατρίδα μας και σε όλη την περιοχή μας, που τόσο πολύ τα έχουμε ανάγκη.

Είναι η κατ’ εξοχήν πατροπαράδοτη πανηγυρική, πνευματική μας τελετή, που συμπίπτει με την ίδρυση του Συλλόγου μας πριν από 92 χρόνια, το 1928. Συνηθίζεται ο Πρόεδρος να κάνει έναν απολογισμό των δραστηριοτήτων της χρονιάς που πέρασε.

Θα αναφερθώ  μόνο επιγραμματικά στις πολύ σημαντικές.

Εξ άλλου, από την ιστοσελίδα μας, τις ιστοσελίδες τρίτων και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και από τον Τύπο, οι δραστηριότητες μας είναι ευρέως γνωστές.  Ευχαριστούμε όλους όσοι  προβάλουν το έργο του Συλλόγου μας, ιδιαιτέρως δε  τους χορηγούς επικοινωνίας μας: τις μηνιαίες Κων/πολίτικες εφημερίδες «ο Πολίτης»  και «Ηχώ της Πόλης», καθώς και τον «Ρεπόρτερ της Καλλιθέας», τον κ. Αναστάσιο Ράντο.

Εισερχόμενοι στη δέκατη δεκαετία αδιάκοπης λειτουργίας μας,  συνειδητοποιήσαμε  την ανάγκη μεταλαμπάδευσης της πνευματικής και ιστορικής κληρονομιάς μας στις νέες γενιές. Έχοντας επίγνωση της βαριάς κληρονομιάς, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε  μια σειρά δραστηριοτήτων που είχαν στόχο την διεύρυνση του κοινού στο οποίο απευθυνόμαστε καθώς και στην προσέγγιση και ευαισθητοποίηση της νεολαίας, των αυριανών συνεχιστών της ευγενικής αυτής σκυταλοδρομίας.

Mε αυτό το πνεύμα υλοποιήσαμε και ολοκληρώσαμε με επιτυχία το πρόγραμμα «Ανοιχτές Πόρτες», που άρχισε αρχές του 2018 και το οποίο λόγω της μεγάλης ζήτησης συνεχίσθηκε και ολόκληρο το 2019. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το πρόγραμμα στοχεύει στη γνωριμία κυρίως της νέας γενιάς με την ιστορία του Κωνσταντινουπολίτικου Ελληνισμού τα τελευταία 90 χρόνια, μέσω της ιστορίας και προσφοράς του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών. Υπό την αιγίδα και με τις ευλογίες του Οικουμενικού μας Πατριάρχη, που είναι και ο ισόβιος επίτιμος Πρόεδρος μας.

Με το ίδιο πνεύμα εξωστρέφειας, οργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία και απήχηση, βραδιές προβολής του Κωνσταντινουπολίτικου Πολιτισμού, με ποικίλο και πλούσιο πρόγραμμα σε διάφορους Δήμους, κάτω από τον γενικό τίτλο «Πόλη Γλυκιά, Πόλη δική μας». Η δράση αυτή θα συνεχιστεί και το 2020  και στο πρόγραμμα μας προστέθηκε και το Μουσικό- Θεατρικό μας τμήμα. Εξ άλλου, με το ίδιο πνεύμα εξωστρέφειας, οργανώσαμε Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής, Λαογραφική έκθεση με παραδοσιακές στολές απ’ όλη την Ελλάδα και τον απανταχού Ελληνισμό, Βιβλιοπαρουσιάσεις,  Ποιητικές Βραδιές, Επετειακές Εκδηλώσεις Μνήμης, όπως αυτή για την Άλωση της Πόλης και αυτή για τα Σεπτεμβριανά του 1955.

Επίσης, συνδιοργανώσαμε πρωτότυπες εκδηλώσεις, τόσο εντός όσο και εκτός της έδρας μας, συνεργαζόμενοι  με άλλους αξιόλογους φορείς και αδελφά Σωματεία, όπως εντελώς ενδεικτικώς μπορώ να αναφέρω: Την δραστήρια Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας, την Αδελφότητα Ποντίων «η Παναγία Γουμερά», την Θεατρική Ομάδα Μελών και Φίλων της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, τον Πολιτιστικό Όμιλο Γλυφάδας «Παρθενών», κ.α..  

Και όλα τα παραπάνω, παράλληλα με την πλούσια πολιτιστική μας δράση εντός των τειχών, μέσα σε αυτό το ναό του Πολιτισμού, που όπως λένε τρίτοι «παράγει πολιτισμό», με δεκάδες πρωτότυπες και επωφελείς για το κοινωνικό σύνολο δράσεις όπως: 

Τα διάφορα  εργαστήρια τέχνης, τα επιμορφωτικά μαθήματα ιστορίας και διάφορα σεμινάρια,  την διδασκαλία  των  παραδοσιακών ελληνικών  χορών, την μουσικό-θεατρική μας ομάδα «Επτάλοφος», την τετραφωνική μας χορωδία που μόλις απολαύσαμε, την ορχήστρα παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής «Μουσικοί της Πόλης» και την φιλοξενούμενη και εκπληκτική χορωδία «η Αρμονία», αποτελούμενη από άτομα με προβλήματα όρασης  που οργανώνει μουσικές συναντήσεις διαφόρων χορωδιών στης φιλόξενη έδρα μας.

Την αξιοσημείωτη κοινωνική δράση  του τμήματος των δραστήριων κυριών της Κοινωνικής Αλληλεγγύης  που προσφέρει  με αγάπη, αθόρυβα κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα, ανακούφιση και χαρά σε αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Εννοείται με την υποστήριξη την αγάπη και την συνεισφορά μελών και υποστηρικτών μας, τους οποίους όλους μαζί και έναν ένα ξεχωριστά ευχαριστούμε.

Τελευταία αναφορά θα κάνω για την υπ΄ αριθμό ένα αποστολή μας, την ενημέρωση δηλαδή της Ελληνικής και κυρίως της Διεθνούς κοινής γνώμης σε διεθνή φόρα, για τους πραγματικούς λόγους του βίαιου ξεριζωμού μας από την πατρώα  και ευλογημένη γη, την γενέτειρά μας και την προάσπιση των απαράγραπτων δικαιωμάτων των αδελφών μας ομογενών της Κωνσταντινούπολης και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Έτσι και το 2019, από 20 έως 24 Σεπτεμβρίου, συμμετείχαμε με δύο εκπροσώπους μας στην σύνοδο του Ο.Α.Σ.Ε. στη Βαρσοβία,  για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες,  υποστηρίζοντας τις θέσεις μας και καταγγέλλοντας τις παραβιάσεις που εξακολουθητικά και με Τουρκική συνέπεια ,διαπράττει η «φίλη και σύμμαχος» γείτονα χώρα. Η υποστήριξη των θέσεων μας αυτή γίνεται όπως πάντα, υπεύθυνα, τεκμηριωμένα, με ήρεμη αλλά αγωνιστική και διεκδικητική φωνή. Εκθέσαμε τα υφιστάμενα προβλήματα απαιτώντας λύσεις. Αυτό το πράττουμε από το 1991 συνεχώς. 

 Όλα τα παραπάνω πραγματοποιήθηκαν με ανιδιοτελή προσφορά έργου και αυταπάρνηση των αφοσιωμένων στελεχών του Συλλόγου μας, που γνωρίζουν πολύ καλά ότι η επιτυχία δεν έρχεται από κάτι που κάνει κάποιος περιστασιακά, αλλά από κάτι που κάνει με συνέπεια και επιμονή.

Η τιμητική βράβευση αξιόλογων προσωπικοτήτων κατά την τελετή της Βασιλόπιτας, γίνεται για δύο λόγους: αφ’ ενός για να εξάρει το συνολικό  έργο και η προσφορά τους και είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής, μια ηθική ανταμοιβή με μεγάλο συμβολισμό και αφ’ ετέρου, για να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα, πρότυπο για τις νεότερες γενιές. Τις νεότερες γενιές που τόσο πολύ σήμερα έχουν ανάγκη από καλά πρότυπα και ιδανικά.

Με ιδιαίτερη χαρά σας γνωρίζω ότι ο Σύλλογος μας αποφάσισε να τιμήσει ένα εκλεκτό τέκνο της Πόλης, έναν ευπατρίδη, μια εξαιρετική προσωπικότητα, αλλά πολύ αθόρυβο και σεμνό άνθρωπο: τον Νίκο Μιχαηλίδη.

Για τη ζωή και το έργο του, έργο ευποιίας, θα μιλήσουν ευθύς αμέσως δύο φίλοι και συμμαθητές του. Εγώ θα αρκεστώ να του πω «αγαπητέ Νίκο, είμαστε όλοι υπερήφανοι που είσαι τακτικό μέλος μας, συμμαθητής από το Ζωγράφειο αλλά, κυρίως, φίλος μας, Νίκο σε θαυμάζουμε γι’ αυτό που είσαι».

Τελειώνοντας θέλω και πάλι να  ευχηθώ καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία, αισιοδοξία και ελπίδα σέ όλους εσάς και στη Πατρίδα μας}.

Ολόκληρο τον επίκαιρο και άκρως ενδιαφέροντα χαιρετισμό του Προέδρου του Συλλόγου Κωνστατινουπολιτών, κ. Γεωργίου Λεύκαρου, μπορείτε να τον ακούσετε και να τον δείτε, στο βίντεο που ακολουθεί.

Αμέσως μετά, ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος  π. Ελευθέριος Χρυσοχόος, εκπρόσωπος της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητας τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, καθώς και ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Κλάδης, εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου, συνοδεία ψαλμωδών του Συλλόγουευλόγησαν την ιδιαίτερα καλαίσθητη Βασιλόπιτα του Συλλόγου, ενώ ένας – ένας οι επίσημοι προσκεκλημένοι έλαβαν και από ένα κομμάτι.

Σύντομους χαιρετισμούς και εκτός πρωτοκόλλου, απηύθυναν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και ο τιμηθείς κατά την περσινή αντίστοιχη πνευματική τελετή, Διευθυντής της Ζαππείου Σχολής, κ. Αντώνιος Ηλιάδης.

Την κοπή της Βασιλόπιτας και τους σύντομους χαιρετισμούς των δύο προαναφερομένων επίσημων προσκεκλημένων, διαδέχθηκαν οι τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου κ.κ. Μιχάλη Συμεώνογλου και Αντώνη Βαρελόπουλου αντίστοιχα, οι οποίοι και με τη βοήθεια video wall, μίλησαν για τον τιμώμενο κ. Νίκο Μιχαηλίδη, γνωρίζοντας στους πολυπληθείς παριστάμενους πάρα πολλές άγνωστες πτυχές από την πολυσχιδή και σημαντική προσφορά του παλαιού κοινού συμμαθητή τους, όπως το ότι είναι ο κύριος υπεύθυνος της διάσωσης του Κοιμητηρίου Σισλί της Πόλης και της αναγνώρισής του ως διατηρητέτο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, καθώς και ότι είναι επίσης ο πρωτεργάτης της δημιουργίας του Μνημείου για τους πεσόντες Κωνσταντινουπολίτες εθελοντές στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, Μνημείο που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και δεσπόζει πλέον σε πλατεία του όμορου Παλαιού Φαλήρου.

Λαμβάνοντας και πάλι τον λόγο ο Πρόεδρος κ. Γεώργιος Λεύκαρος, αφού πρώτα ανέγνωσε το ακόλουθο σκεπτικό της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, τυπωμένο σε αντίγραφο Περγαμηνής:

«Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών

1928

Βραβείον Ακαδημίας Αθηνών

Τίμησις

Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών

συνεχιστής των Βυζαντινών παραδόσεων και ιδεωδών,

ιδιαιτέρως δε των υψηλών πνευματικών εντολών

της Βασιλίδος των Πόλεων, εις την πραγματοποίησιν

των εθνικών και εκπολιτιστικών επιδιώξεών του,

τιμών τους εκφραστάς των νοημάτων αυτών

Απονέμει το παρόν

Δίπλωμα Τιμής

εις τον Κύριον

ΝΙΚΟΛΑΟΝ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΝ

εις αναγνώρισιν του ανεκτίμητου έργου του, της αναδείξεως

της θυσίας των εθελοντών νέων Κωνσταντινουπολιτών εις τον

αγώνα του Ελληνισμού κατά τον Β’ Παγκόσμιον Πόλεμον

και την υπόμνησίν της εις τας επερχομένας γενεάς

δια της ανεγέρσεως Μνημείου Πεσόντων, εις την υλοποίησιν

του οποίου συνέβαλε τα μέγιστα, όπως και

δια την σημαντικήν συμβολήν του εις την αναστήλωσιν

Μνημείων Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ελληνισμού

εις την Κωνσταντινούπολιν.

Δια το Διοικητικόν Συμβούλιον

Εν Καλλιθέα τη 26η Ιανουαρίου 2020

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΥΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΥΚΑΡΟΣ           ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΛΑΜΠΙΔΗΣ»,      

απένειμε, εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων, την αυθεντική τιμητική Περγαμηνή στον τιμώμενο παλαιό συμμαθητή του κ. Νίκο Μιχαηλίδη.

Το σκεπτικό της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για τίμηση του κ. Νίκου Μιχαηλίδη.

Την τιμητική πλακέτα προς τον κ. Μιχαηλίδη, απένειμε ο Βουλευτής Νότιου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας, επί σειρά ετών Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και επίτιμο Μέλος του Συλλόγου, κ. Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος απηύθυνε επίσης έναν σύντομο χαιρετισμό, αναγνωρίζοντας παράλληλα στο πρόσωπο του τιμώμενου, έναν πολύ καλό νέο φίλο του.

Η απονεμηθείσα τιμητική πλακέτα.

Στην αντιφώνησή του, ο εμφανώς συγκινημένος κ. Νίκος Μιχαηλίδης, αφού ευχαρίστησε θερμά τόσο τον Πρόεδρο και τα λοιπά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών για την τιμή που του απέδωσαν, όπως επίσης και τη σύζυγό του, τόνισε χαρακτηριστικά για το ανεγερθέν Μνημείο στο όμορο Παλαιό Φάληρο, ότι «είναι στους τελευταίους στρατιώτες της Βασιλεύουσας, οι οποίοι έπεσαν για την πατρίδα μας».

Τελειώνοντας την αντιφώνησή του, ο τιμώμενος κ. Νίκος Μιχαηλίδης, προέβη σε μία συνταρακτική αποκάλυψη, ότι το πετρελαιοκίνητο ιστιοφόρο «Ευαγγελίστρια», το οποίο μετέφερε, μεταξύ άλλων, πίσω στην Πόλη, 78 εθελοντές Κωνσταντινουπολίτες που είχαν πάρει μέρος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στο πλευρό της μητέρας Ελλάδος, (μπορείτε να δείτε το σχετικό παλαιότερο ρεπορτάζ μας: http://www.reporterkallitheas.gr/2018/10/%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%cf%85-%ce%ba%cf%89%ce%bd%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84/#axzz6CG2w4N1o), όχι μόνο βυθίστηκε τον Ιούλιο του 1941 και κοντά στο Κάβο Ντόρο από αγγλικό και όχι από γερμανικό υποβρύχιο όπως εικάζονταν έως σήμερα, αλλά το σύνολο των μελών του πληρώματος του ιστιοφόρου, δολοφονήθηκαν από το πλήρωμα του αγγλικού υποβρυχίου, μαζί με το 5μελές πλήρωμα τους σκάφους και 2 Βορειοηπειρωτών, σύνολο 85 άτομα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να ακούσετε και να δείτε, την συνταρακτική αποκάλυψη στην οποία προέβη ο κ. Μιχαηλίδης.

Στην λαμπρή πνευματική τελετή κοπής της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, παρέστησαν, μεταξύ άλλων ακόμη, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, κ. Γρηγόριος Μπεκατώρος, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και πρώην Υπουργός, κ. Γιάννης Μπαλάφας, το μέλος του Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Κα Τόνια Αντωνίου, η οποία εκπροσώπησε την Πρόεδρο Κα Φώφη Γεννηματά, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος και ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Ιωάννης Φωστηρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας του Δήμου μας, κ. Αναστάσιος Καλογερόπουλος, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος», κ. Μανώλης Κωστάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καλλιθέας, κ.κ. Ευσεβία Κοσμίδου, Παναγιώτης Γαλανόπουλος και Βασίλειος Μπουκουβάλας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου, κ. Νικόλαος Μιχαλόπουλος, η Κοινοτική Σύμβουλος Καλλιθέας, Κα Αγγελική Αθανασακοπούλου, ο πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Γεώργιος Καλαμίδας, ο πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννης Γιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος της Εφορίας Ορφανοτροφείου Πριγκήπου, κ. Δημήτριος Καρακάσης,ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού, κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, η Διευθύντρια της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών Κα Εύα Παπαδάτου, σύσσωμα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, καθώς και οι πρώην Πρόεδροί του κ.κ. Νικόλαος Ατζέμογλου, Νικόλαος Βασαγιώργης και Λεωνίδας Κουμάκης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Reviewed by on . ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα Η  ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ κάθε επισημότητα πραγματ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ Πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα Η  ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ κάθε επισημότητα πραγματ Rating: 0
scroll to top