Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ

ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ

Σεπτέμβριος 24, 2017 2:15 μμ A+ / A-

ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ

«Το έξυπνο Κουτάλι μου»

ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ Dr ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΜΑΡΑ

ΕΝΑ καταπληκτικό θεατρικό έργο, υπό τον τίτλο «Το έξυπνο Κουτάλι μου», παρουσιάστηκε χθες το βράδυ του Σαββάτου 23 Σεπτεμβρίου 2017, στο Αίθριο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (στις 29 Σεπτεμβρίου 2017), το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών όσον αφορά την προληπτική φροντίδα και τις πρακτικές που συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς, πραγματοποιεί ήδη μία σειρά από σχετικές εκδηλώσεις.

Μία από αυτές, ήταν η χθεσινοβραδινή παράσταση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο Αίθριο του Κέντρου, εκεί όπου ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Παντελάκης, μαζί με την ομάδα του, η οποία αποτελείτο από τους  ηθοποιούς Λάμπρο Παπαγεωργίου, Νικόλα Παπαδομιχελάκη, Μάιρα Μηλολιδάκη και Κωνσταντίνο Σουρίκα, τους χορευτές Αντώνη Αντωνιάδη, Μανώλη Ζαχείλα, Ναταλία Ρουτσολιά και Αντιγόνη Σιδηροπούλου, αλλά και τους μουσικούς Λευτέρη Βαλασσέλη (κιθάρα), Σταύρο Ράπτη (μπάσο) και Βασίλη Κωστέα (τύμπανα), ερμήνευσαν διάσημα ελληνικά και ξένα τραγούδια και απέδωσαν μοναδικά ρόλους για τις ανάγκες του έργου «Το έξυπνο Κουτάλι μου», του Δρ Δημήτρη Σαμαρά, κατάλληλα διασκευασμένο θεατρικά, τόσο από τον βραβευμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη, όσο και από τις Κυρίες Αυγή Βάγια (Εκπαιδευτικό σε διεθνή σχολεία) και Πηνελόπη Κουρτζή – Τσάκαλου (συγγραφέα των εκδόσεων Ψυχογιός).

Το «Το έξυπνο Κουτάλι μου», είναι ένα θεατρικό έργο βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα, το οποίο και αποτελει τη βάση της μεθόδου διατροφικής βελτιστοποίησης Mispoon. Η μέθοδος αυτή, έχει δημιουργηθεί από τον Dr Δημήτρη Σαμαρά, βασίζεται στην ανθρώπινη φυσιολογία και στην επιστημονική βιβλιογραφία και διδάσκει πως να βελτιώσει κάποιος το βάρος και την υγεία του, αλλάζοντας για πάντα τη διατροφή του.

Μάλιστα, το σχετικό Διήγημα, θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τον προσεχή Νοέμβριο, από γνωστότατο εκδοτικό οίκο.

Η υπόθεση

Πρωταγωνιστές του έργου είναι ο χαρακτήρας του  Όλιβερ Μπιζ, ενός τυπικού μεσήλικα, παχύσαρκου από χρόνια παρά τις αλλεπάλληλες δίαιτες, κι ένα ασημένιο κουτάλι, ο Spoon. Χωρίς να το ξέρει, τόσα χρόνια λανθασμένων διατροφικών επιλογών, οδηγούν τον Όλιβερ Μπιζ σε μία ευάλωτη υγεία, ώσπου ξαφνικά μία ημέρα, ένα έμφραγμα του μυοκαρδίου, του προσφέρει την ευκαιρία για αλλαγή. Τότε ο Spoon, ο οποίος ουσιαστικά ενσαρκώνει το συγγραφέα που μιλάει στο θεατή, εμφανίζεται υπό συγκεκριμένες συνθήκες στη ζωή του Μπιζ. Μέσα από ένα ζωντανό διάλογο, τον κάνει να συνειδητοποιήσει τα διατροφικά λάθη που έκανε κατά τη διάρκεια της ζωής του, πώς αυτά έχουν επηρεάσει ήδη την υγεία του, αλλά και πως θα την καθορίσουν στο μέλλον. Στη συνέχεια, του αναπτύσσει όλες τις αρχές που αποτελούν τον βασικό κορμό του Mispoon. Στο τέλος του έργου, ο θεατής έχει τα απαραίτητα εφόδια και γνώσεις, ώστε να βελτιστοποιήσει τη διατροφή του και να δαμάσει τους διατροφικούς πειρασμούς που τον κατατρέχουν.

Μετά το πέρας της θεατρικής παράστασης, επί σκηνής ανέβηκε ο συγγραφέας του διηγήματος, Dr Δημήτρης Σαμαράς, ο οποίος, αφού πρωτίστως αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η παχυσαρκία αποτελεί τον δεύτερο (μετά το κάπνισμα) παράγοντα δημιουργίας εμφραγμάτων, τόνισε και την ιδιαίτερη σημασία που έχει η σωστή διατροφή για την υγιή λειτουργία της καρδιάς και για την βελτιστοποίηση της ποιότητας της ζωής μας.

Συγχαρητήρια πολλά αξίζουν σε όλους τους συντελεστές της χθεσινής παράστασης, στον ηθοποιό και συγγραφέα κ. Γιώργο Παντελάκη, στους λοιπούς ηθοποιούς, στους χορευτές, στους μουσικούς, στις διασκευάστριες του έργου, στον συγγραφέα του διηγήματος Dr Δημήτρη Σαμαρά, αλλά και στους υπεύθυνους του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, κ. Δημήτριο Νιάκα, καθώς και την Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Ωνασείου, Κα Αλεξάνδρα Μπριασούλη, τους οποίους ευχαριστούμε και εμείς, από καρδιάς, για την πλήρως εμπεριστατωμένη ενημέρωση που μας έκαναν, μέσω του χθεσινοβραδινού σχετικού θεατρικού έργου – διηγήματος.

Να αναφέρουμε, τέλος, ότι οι δράσεις του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς, θα συνεχιστούν την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 και έως την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, με Εικαστική Έκθεση υπό τον τίτλο He(art) Touch του Teodosio, με έργα εμπνευσμένα από την καρδιά, έργα που θα φιλοξενηθούν στο Αίθριο του Κέντρου.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν Δράσεις προαγωγής υγείας για παιδιά από δομές φιλοξενίας, καθώς και Σεμινάρια Βασικής Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Υ.Γ. Στα μέσα κοινωνικής μας δικτύωσης (Αναστάσιος Ράντος, ο Ρεπόρτερ της Καλλιθέας & Constantin Randos), μπορείτε να δείτε και χαρακτηριστικά βιντεάκια από την χθεσινοβραδινή καταπληκτική θεατρική παράσταση.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ Reviewed by on . ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ «Το έξυπνο Κουτάλι μου» ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ Dr ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΝΑ καταπληκτικό θεα ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ «Το έξυπνο Κουτάλι μου» ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΟΥ Dr ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΝΑ καταπληκτικό θεα Rating: 0
scroll to top