Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Home » Αθλητικά » Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Π.Ο. ΨΥΧΙΚΟΥ: 2-3

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Π.Ο. ΨΥΧΙΚΟΥ: 2-3

Απρίλιος 4, 2016 11:26 μμ A+ / A-

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Π.Ο. ΨΥΧΙΚΟΥ: 2-3

Όσα παίρνει ο άνεμος…

ΑΔΙΚΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΚΡΙΤΕΑ

Vs

ΑΔΙΚΗ ήττα, έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, υπέστη χθες το απόγευμα της Κυριακής 3 Απριλίου 2016, ο αγαπημένος μας Φοίνικας Καλλιθέας.

Οι «μπλε», για την περίσταση, παίκτες του Δημήτρη Τσικριτέα, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Γ’ Κατηγορίας Ε.Π.Σ. Αθηνών, υποδέχθηκαν, στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, τον δεύτερο στον βαθμολογικό πίνακα Π.Ο. Ψυχικού.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να επιλέγουν τη μεριά που ήταν κόντρα στον αέρα που φυσούσε κατά τις 5 χθες το απόγευμα.

Παρά τον κόντρα αέρα όμως, ο Φοίνικας Καλλιθέας ήταν αυτός που έχασε την πρώτη κλασική ευκαιρία στον αγώνα, όταν στο 22ο λεπτό της συνάντησης, ο Ανδρεάκενας σημάδεψε το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων, Σπύρου Παπαϊωάννου.

Το  γεγονός ότι δεν δέχθηκαν πρώτοι τέρμα οι φιλοξενούμενοι, φαίνεται πως λειτούργησε ευεργετικά υπέρ τους και στον ψυχολογικό τομέα, καθώς από το χρονικό σημείο εκείνο και έπειτα, κυριάρχησαν στον χώρο του κέντρου και άρχισαν να επισκέπτονται τακτικότερα την εστία του Λουκά Κούτουλα και μάλιστα με αξιώσεις.

Σε μία από αυτές, στο 28ο λεπτό, οι παίκτες του Γ. Παπαδόπουλου κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Έπειτα από ωραία αντεπίθεση και σέντρα στην καρδιά της άμυνας των Καλλιθεατών, ο Άγγελος Ναστούλης βρέθηκε αφύλακτος και από το ύψος της μικρής περιοχής, με δυνατή κεφαλιά, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Λουκά Κούτουλα.

Το 1-0 υπέρ της ομάδας του ήταν γεγονός, τέρμα που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους πολυπληθείς και ιδιαίτερα εκδηλωτικούς φίλους τους, που παραβρέθηκαν στην κερκίδα του γηπέδου των Τζιτζιφιών.

Ακολούθησε ένα μεγάλο διάστημα έντονης πίεσης από τους φιλοξενούμενους προς τους γηπεδούχους και στο 41ο λεπτό, σε φάση καρμπόν, ο Άγγελος Ναστούλης και πάλι, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, διαμόρφωσε το 2-0 υπέρ της ομάδας του, σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες.

Και ενώ η νίκη ήταν διαφαινόμενη για τον Π.Ο. Ψυχικού, το δεύτερο ημίχρονο επιφύλασσε ανατροπές και πολλές συγκινήσεις.

Οι παίκτες του Δημήτρη Τσικριτέα, μην έχοντας τίποτα να χάσουν, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο πεισμωμένοι και άρχισαν να πιέζουν τους αντιπάλους τους, εκμεταλλευόμενοι και τον υπέρ τους αέρα.

Και ενώ δεν δέχθηκαν τρίτο τέρμα, καθώς οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη ουσιαστική τους επίσκεψη στα καρέ του Φοίνικα, είχαν οριζόντιο δοκάρι, κατάφεραν, με πολύ κόπο είναι αλήθεια, να ανατρέψουν πλήρως το σκορ.

Αφού πρώτα στο 55ο λεπτό και σε εκτέλεση φάουλ του Φοίνικα προς την εστία του Π.Ο. Ψυχικού, ένας αμυντικός του φιλοξενούμενου σωματείου, έστειλε, με κεφαλιά προς τα πίσω, την μπάλα στο βάθος της εστίας της ομάδας του, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε ποτέ, καθώς ο διαιτητής της συνάντησης υπέδειξε επιθετικό φάουλ (!!!), στο 72ο λεπτό, ο Γιάννης Ανδρεάκενας, μείωσε σε 2-1.

Πριν προλάβουν καλά – καλά να συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι, τέσσερα λεπτά αργότερα (76’), ο Βασίλης Μακρατζίνος σημείωσε το 2-2 για τον Φοίνικα, τέρμα που, εκτός του ότι πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες και τους φίλους της αγαπημένης μας ομάδας, δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση, τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στην κερκίδα του γηπέδου.

Ένας εκ των φίλων του φιλοξενούμενου σωματείου, προκάλεσε, με χυδαίο μάλιστα τρόπο, τους φίλους του Φοίνικα, αλλά, ευτυχώς, τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα, ενώ οι υπόλοιποι, διαμαρτυρήθηκαν πολύ έντονα προ του διαιτητή της συνάντησης και τον βοηθό του, που κάλυπτε την πλευρά προς την κερκίδα του γηπέδου, ότι παίκτης του Φοίνικα χειρονόμησε εις βάρος τους και ότι πρέπει να αποβληθεί.

Μετά από 3 λεπτά αγωνιστικής απραξίας, ο διαιτητής της συνάντησης, έκανε πράξη την απαίτηση των φίλων του Π.Ο. Ψυχικού και απέβαλε, με απευθείας κόκκινη κάρτα, τον Λουκά Παπανικολάου

Παρά την ισοφάριση και με τον αγώνα να έχει πολύ χρόνο ακόμη για να ολοκληρωθεί, οι γηπεδούχοι, από εκείνο το χρονικό σημείο και έπειτα, επηρεασμένοι από την αποβολή του καλύτερου μέσου τους, αποδιοργανώθηκαν και άρχισαν να κάνουν πολλά λάθη, ιδιαίτερα στις μεταβιβάσεις της μπάλας μεταξύ τους.

Με τον αέρα να έχει αλλάξει και πάλι φορά και να είναι και αυτός αντίπαλος για τους γηπεδούχους, φτάσαμε στο 84ο λεπτό της συνάντησης, όπου ο διαιτητής κ. Ολυμπιάδης, υπέδειξε φάουλ υπέρ του φιλοξενούμενου σωματείου, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων.

Ο νεοεισελθόντας Γιώργος Περουτσέας ανέλαβε την εκτέλεσή του και βοηθούμενος από τον αέρα, καθώς η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, ευτύχησε να την δει να καταλήγει στο βάθος της εστίας του αποσβολωμένου τερματοφύλακα του Φοίνικα, Λουκά Κούτουλα, ο οποίος περίμενε ότι η μπάλα θα φύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του. Το 2-3 υπέρ του Π.Ο. Ψυχικού, ήταν γεγονός.

Με τα υπόλοιπα λεπτά να έχουν, πλέον, διαδικαστικό χαρακτήρα, το σφύριγμα της λήξης από τον Αθηναίο διαιτητή, βρήκε, τους μεν φιλοξενούμενους παίκτες και οπαδούς να πανηγυρίζουν το σπουδαίο για την ομάδα τους διπλό, τους δε γηπεδούχους παίκτες, να διαμαρτύρονται έντονα στο διαιτητικό τρίο και να αποχωρούν πικραμένοι, καθώς είδαν την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν στο 2ο ημίχρονο, να μην ανταμοίβεται.

Συγχαρητήρια πολλά αξίζουν στο φιλοξενούμενο σωματείο. Οι παίκτες του κ. Γ. Παπαδόπουλου, ήξεραν τι ήθελαν από τον αγώνα και το πήραν, βοηθούμενοι και από τους πολλούς πιστούς φίλους τους.

Τα δύο μάλιστα πανομοιότυπα πρώτα τους τέρματα, φαίνεται πως έχουν δουλευθεί καλά στις προπονήσεις και στον συγκεκριμένο αγώνα οι παίκτες των «πρασίνων» του Ψυχικού, εφάρμοσαν άριστα αυτά που έχουν διδαχθεί.

Συγχαρητήρια πολλά, όμως, αξίζουν και στα παλικάρια του Δημήτρη Τσικριτέα, τα οποία, παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, είχαν το σθένος και την καρδιά να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ και να φέρνουν το ματς στα ίσα. Αν είχε μετρήσει μάλιστα και το ακυρωθέν υπέρ τους τέρμα, θα μπορούσαν να αποσπάσουν έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας, ένα αποτέλεσμα, που έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας, θα ήταν και το δικαιότερο.

Με λάθη το διαιτητικό τρίο των Ολυμπιάδη, Ψαρίδη και Τζανή, καθώς υπέπεσαν σε αρκετές λανθασμένες αποφάσεις, με κυριότερη αυτή της ακύρωσης του κανονικότατου τέρματος που σημείωσε, έστω και με αυτογκόλ, ο Φοίνικας, απόφαση που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών, τόσο από τους παίκτες, όσο και από τους φίλους του Καλλιθεάτικου σωματείου. Ο ιδιαίτερα ευφάνταστος, μάλιστα, σχολιασμός από φίλο του Φοίνικα Καλλιθέας, ότι «σφύριζαν, όπως φύσαγε και ο αέρας», σχολιασμός που προκάλεσε το αυθόρμητο και συνεχές γέλιο σε όλους όσους το άκουσαν, ήταν μάλλον και εύστοχος…

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Δ. Τσικριτέας): Κούτουλας, Μαξακούλης (88’ Ιάκωβος), Τσαπανίδης, Λουπίδης, Gelashvili, Γραμματικόπουλος, Αϊβαλιωτάκης (63’ Τσαμποδήμος), Παπανικολάου, Μαρκατζίνος, Ανδρεάκενας, Καλαϊτζίδης.

Στον πάγκο: Βόντας, Παρτσανάκης, Kaso.

Π.Ο. ΨΥΧΙΚΟΥ (Γ. Παπαδόπουλος): Παπαϊωάννου, Παπαπέτρου, Zylali, Γέρος (80’ Περουτσέας), Πατέλης, Braxhimllari, Βασιλείου (69’ Bega), Παπαδόπουλος, Ναστούλης (85’ Ουόγκο), Καρυστινός, Σφήκας.

Στον πάγκο: Παπαπέτρου, Στεφανόπουλος, Χρανιώτης, Κοντογιάννης.

 

 

 

 

 

 

Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Π.Ο. ΨΥΧΙΚΟΥ: 2-3 Reviewed by on . Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Π.Ο. ΨΥΧΙΚΟΥ: 2-3 Όσα παίρνει ο άνεμος... ΑΔΙΚΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΚΡΙΤΕΑ Vs ΑΔΙΚΗ ήττα, έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας Α.Ο. ΦΟΙΝΙΞ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – Π.Ο. ΨΥΧΙΚΟΥ: 2-3 Όσα παίρνει ο άνεμος... ΑΔΙΚΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΚΡΙΤΕΑ Vs ΑΔΙΚΗ ήττα, έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας Rating: 0
scroll to top