Δευτέρα , 29 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ιανουάριος 10, 2016 1:00 μμ A+ / A-

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πολιτική Εκδήλωση – Συγκέντρωση

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ Ο.ΣΥ. (Ε.ΘΕ.Λ. & ΗΛ.Π.ΑΠ.)

ΠΑΡΟΥΣΙΑ εκατοντάδων απολυμένων από τις Οδικές Συγκοινωνίες (Ε.ΘΕ.Λ. & ΗΛ.Π.Α.Π.), πραγματοποιήθηκε, χθες το απόγευμα Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, πολιτική εκδήλωση – συγκέντρωση, με διοργανώτρια τη Συντονιστική Επιτροπή Καλλιθέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η Γραμματέας της Συντονιστικής Κα Αθηνά Σαραντάκη, η οποία αφού πρώτα ευχήθηκε σε όλους Καλή Χρονιά, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Δημήτρη Κάρναβο για την παραχώρηση της αίθουσας για την τέλεση της εκδήλωσης.

Σύντομη τοποθέτηση πραγματοποίησε η Αναπληρώτρια Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Περιφερειακή Σύμβουλος και Πολιτευτής στην Β’ Περιφέρεια Αθηνών με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, Κα Κατερίνα Αδαμοπούλου, η οποία τόνισε ότι συμπαραστέκεται στο δίκαιο αίτημα των απολυμένων από τις Οδικές Συγκοινωνίες για επαναπρόσληψή τους.

Αμέσως μετά, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος των απολυμένων οδηγών από τις Οδικές Συγκοινωνίες, κ. Νίκος Σταυρινός, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «Η δικιά μας ιστορία ξεκινάει τον Ιούνιο του 2013. Οι απολύσεις, είναι γνωστό, έγιναν τον Απρίλη του 2014. Η τότε Κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Νέας Δημοκρατίας, μαζί με την Τρόικα που ήθελε τότε να χυθεί αίμα εργαζομένων, απαίτησε απολύσεις. Σημασία δεν έχει ότι απαίτησαν απολύσεις, όπως και έγιναν απολύσεις, σημασία έχει με ποιόν τρόπο έγιναν οι απολύσεις. Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο γιατί, που μας ταλαντεύει όλους μέσα μας. Ένα γιατί που θα το πούμε σήμερα. Οι απολύσεις έγιναν στοχευόμενα συνάδελφοι. Εκείνη την περίοδο έπρεπε να φύγει κόσμος από το Δημόσιο. Κόσμος, χωρίς να αναλογιστούν τι συνέχεια και τη συνέπεια των απολύσεων αυτών. Πήγαν, λοιπόν, στην εταιρεία, με αποδέκτες τους ίδιους τους συνδικαλιστές, με αποτέλεσμα να διωχθούν 150 άτομα. Εδώ δεν θα σταθούμε στον αριθμό συνάδελφοι. Θα πάμε παραπέρα. Μέσα από τον Όμιλο Ο.Α.Σ.Α. που απαρτίζει ένα πλήθος ΔΕΚΟ εταιρειών, βρίσκονται και άλλες εταιρείες. Δεν είναι μόνο η Ο.ΣΥ., συνάδελφοι, βρίσκονται και εταιρείες που αφορούν τη συγκοινωνία. Είναι το Τραμ, είναι το Μετρό, είναι ο Προαστιακός, είναι ο Ο.Σ.Ε., είναι ο Η.Σ.Α.Π. και άλλες πολλές μικρές – μικρές Δ.Ε.Κ.Ο., που είναι στον Όμιλο Ο.Α.Σ.Α.. Εκεί, λοιπόν, συνάδελφοι, η Κυβέρνηση Σαμαρά, με Υπουργό Γενικής Μεταρρύθμισης τον κ. Μητσοτάκη και Υπουργό Συγκοινωνιών τον κ. Χρυσοχοϊδη, με Διευθύνων Σύμβουλο τον κ. Οικονόμου, έπαιξαν ένα ωραίο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που τους έδωσε το δικαίωμα να το παίξουν και οι συνδικαλιστές μας. Ένα ωραίο παιχνίδι, που είχε αποτέλεσμα να χάσουμε εμείς τις δουλειές μας. Η ειρωνεία είναι ότι διώξανε μόνο από τον δικό μας χώρο κ. συνάδελφοι. Άρα ήταν στοχοποιημένες οι απολύσεις μας, στοχοποιημένα μας διώξανε και δεν είναι μόνο ότι μας διώξανε συνάδελφοι, τα ονόματά μας είναι στο Διαδίκτυο. Μας βάλανε πίσω και την ταμπέλα. Μας δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα και στη ζωή μας και στις οικογένειές μας συνάδελφοι. Άρα, εδώ μιλάμε για μια τεράστια αδικία. Μεμονωμένα αποφασίσανε τότε να φύγουν 150 εργαζόμενοι και καλύψανε τους δικούς τους συνάδελφοι, γιατί αυτή είναι η αλήθεια».

Στη δευτερολογία του μάλιστα, συγκίνησε τους πάντες, όταν ανέφερε το ερώτημα που του θέτει, σε καθημερινή βάση, η μικρή του κόρη για το πότε θα πάει στη δουλειά.

Ακολούθως, χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο Οργανωτικός Γραμματέας Αττικής και Νησιωτικής Ελλάδος κ. Σπύρος Λορεντζάτος και η Δικηγόρος των απολυθέντων, Κα Ελένη Τσαμανδουρά, ενώ τελευταίος ομιλητής, με τον οποίο «έκλεισε» και η πολιτική συγκέντρωση – εκδήλωση, ήταν ο Ταμίας της Συντονιστικής και Πολιτευτής επίσης στην Β’ Περιφέρεια Αθηνών, κ. Φώτης Πεχλιβανίδης, ο οποίος τόνισε και τα ακόλουθα: «Θυμάμαι τον Πάνο τον Τσατσαρώνη, που ήρθε και με βρήκε, πριν από 6 μήνες περίπου και μου είχε θέσει το θέμα αυτό και ξεκινήσαμε από την αρχή να δούμε τι συμβαίνει. Όταν ξεκίνησα, λοιπόν και μίλαγα σε κάποιους ανθρώπους και έλεγα ότι έχω αυτό το θέμα και ρώταγα τι βλέπετε; Όλοι έλεγαν μη, γιατί υπάρχει ένα θέμα, αυτοί έχουν παραποιημένες βεβαιώσεις γραμματικών γνώσεων. Μάλιστα. Περί τίνος πρόκειται; Πυρηνικοί Επιστήμονες; Όχι. Μήπως είναι Γιατροί ή Δικηγόροι; Όχι. Τότε αυτοί οι άνθρωποι τι είναι; Οδηγοί. Μάλιστα. Έχουν πλαστά διπλώματα; Όχι. Τότε; Είναι καινούργιοι οδηγοί και δεν ξέρουν να οδηγούν καλά; Όχι, είναι 10 και 17 χρόνια οδηγοί. Τότε, γιατί τους απολύσαμε; Γιατί δεν ξέρανε να διαβάζουνε; Όχι, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Μήπως υπάρχει το άλλο θέμα, δηλαδή να υποθέσουμε ότι ο ένας έχει τελειώσει το Λύκειο, ο άλλος το Πολυτεχνείο και ο άλλος το Χάρβαντ, οδηγάνε καλύτερα; Όχι. Χρειάζεται να έχουν το δίπλωμα οδήγησης και να έχουν την απαιτούμενη εξάσκηση στο θέμα αυτό επάνω. Άρα, τελικά, ποιο είναι το θέμα μας; Να καταρρίψουμε τον μύθο αυτό. Ότι τελικά αυτοί οι άνθρωποι έχουν το δίπλωμα τους, ότι είναι οδηγοί και αυτό που έχουν, είναι κρατικό δίπλωμα», ενώ, συμπλήρωσε, «Η μάχη κερδίζεται με ενότητα. Μείνετε ενωμένοι. Όλοι μαζί. Αυτό που θέλω να σας πω, τόσο ο Πρόεδρός μας, ο Πάνος ο Καμμένος όσο και ο Υπουργός μας, ο Παναγιώτης ο Ζγουρίδης, ο οποίος είναι και ο άμεσος άνθρωπος με τον οποίο μιλάμε, είναι μαζί σας. Εμείς εδώ, αυτή τη στιγμή, εκπροσωπούμε το Κίνημα. Δεν είμαι μόνο εγώ, είναι όλη η ομάδα εδώ, όλα μας τα στελέχη εδώ και είναι μαζί σας».

Συγχαρητήρια πολλά αξίζουν σε όλα τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Καλλιθέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στον Πρόεδρο κ. Στέλιο Κώτσο, στη Γενική Γραμματέα Κα Αθηνά Σαραντάκη, στον Ταμία κ. Φώτη Πεχλιβανίδη, στον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων κ. Μηνά Παπαδόπουλο, καθώς και στις Τομεάρχες Κα Ελένη Παπαδοπούλου και Κα Αμαλία Κάτσουρα, για αυτή την εξαίρετη προσπάθεια που καταβάλλουν, στηρίζοντας το αίτημα των απολυθέντων οδηγών για επαναπρόσληψη, εργασία και αξιοπρεπή διαβίωση, τόσο των ιδίων όσο και των οικογενειών τους.

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Reviewed by on . ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πολιτική Εκδήλωση - Συγκέντρωση ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ Ο.ΣΥ. (Ε.ΘΕ.Λ. & ΗΛ.Π.ΑΠ.) ΠΑΡΟΥΣΙΑ εκατοντάδω ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πολιτική Εκδήλωση - Συγκέντρωση ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ Ο.ΣΥ. (Ε.ΘΕ.Λ. & ΗΛ.Π.ΑΠ.) ΠΑΡΟΥΣΙΑ εκατοντάδω Rating: 0
scroll to top