Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ιούλιος 24, 2015 2:51 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Καλοκαιρινή συναυλία

ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ

ΤΗ δεύτερη καλοκαιρινή συναυλία της (μετά από την πρώτη της 15ης Ιουλίου 2015, στον πεζόδρομο του Δημαρχείου Καλλιθέας), έδωσε, το απόγευμα της Πέμπτης 23 Ιουλίου 2015, η Φιλαρμονική του Δήμου μας, στον πεζόδρομο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας.

Υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Αντώνη Βαβυλουσάκη, τα μέλη της Φιλαρμονικής, για 1 ½ και πλέον ώρα, προσέφεραν ξέγνοιαστες στιγμές στους παρευρισκόμενους συνδημότες μας, οι οποίοι συνδύασαν τη βόλτα τους με ήχους από μουσική ελληνικών και ξένων γνωστών τραγουδιών.

Η συναυλία ήταν χωρισμένη σε δύο ενότητες. Στην πρώτη ενότητα, περιλαμβάνονταν τραγούδια jazz και κλασσικής μουσικής. Ξεκίνησε με το “Glenn Miller Medley” και συνέχισε με τα “Sing, sing, sing”, “Concierto de Aranjuez”, “Cherry Pink”, «Sabre Dance», “Parata Mexicana” & “Rio con brio”.

Η πρώτη ενότητα έκλεισε μουσικά, με την καταπληκτική ερμηνεία της νεαρής Βασιλείας Καλίτση, κόρης της δημοτικής υπαλλήλου Κας Κωνσταντίνας (Ντίνας) Φωτοπούλου και ανιψιάς του πασίγνωστου Δημοτικού Συμβούλου κ. Ανέστη Φωτόπουλου, που τραγούδησε το διάσημο «Ποτέ την Κυριακή», του αξέχαστου συνθέτη Μάνου Χατζηδάκι.

Το τραγούδι «Ποτέ την Κυριακή», ερμηνευμένο από την Βασιλεία Καλίτση.

 Συγκινητική ήταν και η στιγμή, όταν λίγο πριν από το τέλος της πρώτης ενότητας, η νεαρή και πολλά υποσχόμενη Βασιλεία, συνοδευόμενη από τα μέλη της Δημοτικής μας Φιλαρμονικής, αφιέρωσε το «Happy Birthday to you», στην εορτάζουσα Κα Λίνα (Κυριακή) Καζαντζή, μέλος και η ίδια της Φιλαρμονικής του Δήμου μας, η οποία εκτέλεσε – με ιδιαίτερη άνεση μάλιστα – και χρέη παρουσιάστριας των τραγουδιών που παίχτηκαν.

Στη δεύτερη ενότητα, περιλαμβάνονταν γνωστά ξένα και ελληνικά τραγούδια, κυρίως της δεκαετίας του 80, όπως: «Working like a dog», «Yesterday» και «I wanna hold your hand», των Beatles, «Flashdancewhat a feeling», της Irene Cara, «Im so excited», των Pointer Sisters και «Its raining men» των Weather Girls.

Το τραγούδι «I’m so excited», των Pointer Sisters.

Το τραγούδι «It’s raining men» των Weather Girls.

Και η δεύτερη ενότητα, έκλεισε με την μελωδική φωνή της πανέμορφης Βασιλείας Καλίτση, που αυτή τη φορά τραγούδησε ένα «μίγμα» ελληνικών τραγουδιών, όπως «Τα παιδιά του Πειραιά» και «Ο Γλάρος».

Το παρατεταμένο και θερμό χειροκρότημα που απέσπασαν, στο τέλος, τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου μας, ήταν σίγουρα η καλύτερη επιβράβευση για τους ίδιους, αλλά και η καθολική αναγνώριση, ότι προσέφεραν στιγμές ξέγνοιαστες και μοναδικές, «πλημμυρισμένες» με ήχους και μελωδίες.

Στην υπέροχη αυτή καλοκαιρινή συναυλία – που ευχόμαστε να γίνει θεσμός – παραβρέθηκαν ακόμη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Γιώργος Κυριακόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος και επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος – Αναπληρώτρια Δήμαρχος, Κα Βάσω Μαργαρίτη, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Σοφία Παπαδοπούλου, Κορίνα Δαμουλιάνου, Ανέστης Φωτόπουλος και Κωνσταντίνος Κόκουλος.

Συγχαρητήρια πολλά αξίζουν σε όλους τους συντελεστές της συναυλίας αυτής, στον ευγενή και καθόλα άξιο μαέστρο κ. Αντώνη Βαβυλουσάκη, σε όλα τα μέλη της Φιλαρμονικής μας, αλλά και στους υπεύθυνους της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου μας, για την αξιέπαινη, πραγματικά, αυτή πρωτοβουλία.

Στις πάνω φωτογραφίες, τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής μας.

Η ταλαντούχα Βασιλεία Καλίτση.

Ο μαέστρος κ. Αντώνης Βαβυλουσάκης με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Κυριακόπουλο.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κώστας Κόκουλος και Σοφία Παπαδοπούλου.

Η Κα Σοφία Παπαδοπούλου με την εόρτάζουσα Κα Λίνα (Κυριακή) Καζαντζή

Η Δημοτική Σύμβουλος και επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος, Κα Βάσω Μαργαρίτη.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Καλοκαιρινή συναυλία ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΤΗ δεύτερη καλοκαιρινή συναυλία της (μετά από την πρώτη της 15η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Καλοκαιρινή συναυλία ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΤΗ δεύτερη καλοκαιρινή συναυλία της (μετά από την πρώτη της 15η Rating: 0
scroll to top