Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ιούνιος 14, 2015 4:52 μμ A+ / A-

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Γέλια, δάκρυα και συγκίνηση!!!

ΣΤΙΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 ΦΕΤΟΣ και για πρακτικούς και τεχνικούς λόγους, η καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση, με την ευκαιρία της λήξης της σχολικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε σε δύο στάδια.

Το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος της όλης εκδήλωσης, εκεί που πρωταγωνιστές ήταν οι μαθήτριες και οι μαθητές των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων του Σχολείου, που με την φροντίδα και την επιμέλεια των Εκπαιδευτικών τους, παρουσίασαν ένα καταπληκτικό πρόγραμμα, που περιλάμβανε σκετσάκια, τραγούδια και χορούς, με τους γονείς και κηδεμόνες τους να καμαρώνουν για τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι πριγκηπέσες και οι πρίγκιπες της ζωής τους.

Χρέη παρουσιάστριας της εκδήλωσης, εκτέλεσε, με ιδιαίτερη επιτυχία, η εκπαιδευτικός Κα Μαίρη Λυριτζή, ενώ πρώτος τον λόγο έλαβε ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ιωάννης Κουφόπουλος, ο οποίος αφού πρώτα καλωσόρισε όλους τους γονείς και κηδεμόνες των μικρών παιδιών, ευχαρίστησε τους συνάδελφους εκπαιδευτικούς για την επανεκλογή του – για δύο (2) ακόμη χρόνια – στη θέση του Διευθυντή.

Αμέσως μετά, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Ράπτης, ο οποίος προέβη σε μία – δύο επισημάνσεις. Αναφέρθηκε στη συλλογικότητα που υπάρχει στο συγκεκριμένο Σχολείο, στο καθόλα άξια Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και στους συνάδελφούς του Εκπαιδευτικούς, για το έργο που παράγουν.

Ακολούθως, δράση ανέλαβαν τα μικρά τμήματα του Σχολείου, τα οποία με χάρη, τσαχπινιά και αστείρευτο κέφι, προσέφεραν δύο και πλέον ώρες γεμάτες διασκέδαση και ανεμελιά.

Το δεύτερο στάδιο της όλης εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 12 Ιουνίου 2015 και περιελάμβανε, γέλιο, διασκέδαση, δάκρυα, αλλά και συγκίνηση.

Πρώτος, ως είθισται, τον λόγο έλαβε και πάλι ο Διευθυντής του Σχολείου, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους και όλες για την παρουσία τους στη συγκεκριμένη εκδήλωση, αναφέρθηκε στις δράσεις που επιτέλεσε κατά τη χρονιά που τελείωσε το Σχολείο, αλλά και στις διακρίσεις που σημείωσαν μαθήτριες και μαθητές του Σχολείου σε πρόσφατο Μαθηματικό Διαγωνισμό. Επίσης, ανέφερε, ένα προς ένα, τα ονόματα όλων των συνάδελφων του Εκπαιδευτικών, που κοσμούν με την παρουσία και την προσφορά τους, το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Τους Μανώλη Βοϊμίδη, Κάτια Γεωργουλέα, Κατερίνα Καραβογιαννίδου, Αθανάσιο Καράμπελα, Βαρβάρα Κολιούση, Αγγελική Κουτσογιαννάκη, Δημήτρη Κωνστακιώτη, Δήμητρα Μοσχόβη, Κατερίνα Ορφανού, Ελευθερία Παπαδάκη, Διονύση Πελεκανάκη, Ζέφη Ραφτοπούλου, Έφη Σακκά, Λίτσα Σκιαδά, Ιωάννα Σκουφάκη, Ανδρομάχη Ταρλάμη, Ανδρομάχη Τσιρίδου, Δημήτρη Τσιτώνα, Τζούλη Μαυρομιχάλη, Καλλιόπη Σκλάβου, Φίλιππο Μάλλιο, Βασίλη Μανιφάβα, Δώρα Γκοργκόλη, Μελέτη Ορφανάκο, Μαίρη Λυριτζή, καθώς και τον στυλοβάτη του Σχολείου και Υποδιευθυντή κ. Πέτρο Μάη.

            Αμέσως μετά, η μαθήτρια της Ε2 τάξης του Σχολείου, Μάχη Ράντου, κόρη του εκδότη της εφημερίδος και Ιδιοκτήτη του αντίστοιχου site του «Ρεπόρτερ της Καλλιθέας», διάβασε έναν σύντομο αποχαιρετισμό – που έγραψε η ίδια και επιλέχθηκε από τους Εκπαιδευτικούς του Σχολείου να διαβαστεί στην εκδήλωση – προς τις μαθήτριες και τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης, οι οποίοι αφού ολοκλήρωσαν, πλέον, τον κύκλο τους στο Δημοτικό, προάγονται στην 1η Γυμνασίου.

            Ακολούθως, οι μαθήτριες και οι μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και με αστείρευτο ταλέντο και κέφι, απέδωσαν, καταπληκτικά, ρόλους από αλησμόνητες στιγμές του παλαιού καλού ελληνικού κινηματογράφου, τραγούδια, αλλά και χορούς, αποσπώντας, άξια, το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα των γονέων και κηδεμόνων τους, που με τις φωτογραφικές μηχανές και τα βίντεο ανά χείρας, όχι μόνο τα καμάρωναν, αλλά και αποθανατούσαν για πάντα, στιγμές σπάνιες και μοναδικές, με πρωταγωνίστριες και πρωταγωνιστές, απλά τις… πρωταγωνίστριες και τους πρωταγωνιστές της ζωής τους, τα παιδιά τους, τα παιδιά μας.

Ιδιαίτερη συγκίνηση, όμως, κατέλαβε όλους τους παρευρισκόμενους, όταν, προς το τέλος της εκδήλωσης, προβλήθηκε το Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο βίντεο που επιμελήθηκε ο Υποδιευθυντής του Σχολείου κ. Πέτρος Μάης, το οποίο περιελάμβανε φωτογραφικό υλικό από τις δραστηριότητες των μαθητριών και των μαθητών της ΣΤ1 τάξης κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους που έφτασε στο τέλος του. Τα δάκρυα συγκίνησης στα μάτια των μαθητριών και των μαθητών του καθόλα άξιου αυτού Εκπαιδευτικού, αλλά και το ζεστό, ειλικρινές και γεμάτο αγάπη, αγκάλιασμα από το σύνολο των παιδιών του που εισέπραξε όταν και ο ίδιος ανέβηκε στη σκηνή, αποτελούν σίγουρα την καλύτερη αναγνώριση του καθόλα επιτυχημένου ρόλου που επιτελεί, καθώς και του έργου που έχει έως τώρα προσφέρει.

Και ενώ τα δάκρυα συγκίνησης ήταν ευδιάκριτα στα πρόσωπα των περισσοτέρων από τους παρευρισκομένους, ακόμη και στα μάτια των μαθητριών και των μαθητών των τάξεων της Πέμπτης, που φαίνεται πως έκαναν … προπόνηση για την αντίστοιχη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί του χρόνου, σίγουρα όλοι θα «λύγισαν», όταν μετά το πέρας του όλου προγράμματος, ο Διευθυντής του Σχολείου, αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αποχαιρέτησαν, με έναν πολύ όμορφο τρόπο, τον απερχόμενο, πλέον, Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, κ. Αλέξη Παπασωτηρίου, ο οποίος επί επτά και πλέον χρόνια, κοσμούσε με την παρουσία του τα δρώμενα στο Σχολείο και προσέφερε τα μέγιστα προς εξυπηρέτηση των γονέων, των εκπαιδευτικών, αλλά, κυρίως, των μαθητριών και των μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας.

Τη συγκίνηση, ευτυχώς, διαδέχθηκε σύντομα ο χορός, εκεί όπου υπό τους ήχους ελληνικών παραδοσιακών τραγουδιών, γονείς, κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, μαθήτριες και μαθητές, έγιναν ένα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, διασκέδασαν με την ψυχή τους, δείχνοντας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ότι τα Σχολεία, όχι μόνο της Καλλιθέας, αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας, πρέπει να είναι – και είναι – μία Ο Ι Κ Ο Γ Ε Ν Ε Ι Α.

 

 

 

   

 

 

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Γέλια, δάκρυα και συγκίνηση!!! ΣΤΙΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΦΕΤΟΣ και για πρακτικούς και τεχνικούς λόγους, η κα 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Γέλια, δάκρυα και συγκίνηση!!! ΣΤΙΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΦΕΤΟΣ και για πρακτικούς και τεχνικούς λόγους, η κα Rating: 0
scroll to top