Παρασκευή , 26 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ιούνιος 28, 2015 1:59 μμ A+ / A-

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Η Αλληλεγγύη τραγουδάει ξανά

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ γνωριμίας, πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου 27 Ιουνίου 2015, στην Πλατεία Δαβάκη, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Καλλιθέας.
Με μπροστάρη τον Δημοτικό Σύμβουλο Καλλιθέας και Αρχηγό της Παράταξης «Δημοτική Κίνηση Πολιτών» κ. Βαγγέλη Παπαδάκη, τα μέλη του Δικτύου Αλληλεγγύης Καλλιθέας, μέσα από την εκδήλωση που πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου, θέλησαν να ενημερώσουν τους συνδημότες μας για τις δράσεις τους, με σύνθημα «τώρα είναι η ώρα της Αλληλεγγύης».
Για τον σκοπό αυτό, προσφέρθηκαν φαγητό και ποτά προς όλους τους παρευρισκόμενους, από την κοινωνική κουζίνα «ο άλλος άνθρωπος», αλλά υπήρξε και ζωντανή μουσική από την μπάντα της «Στροφής», και τα συγκροτήματα Bandallusia, Ερμίτες, Fiasko, Belief the band, Dtaeys & Viral και Exit, Fer de Lance.
Οι λόγοι για τους οποίους δημιουργήθηκε το Δίκτυο αυτό, όπως μπορούμε να δούμε και στο σχετικό μήνυμα που διαβάζουμε στο site (www.solidaritykallithea.wordpress.com), είναι οι ακόλουθοι:

«Είναι η ώρα που απλώνουμε ο ένας στον άλλον τα χέρια για να εμποδίσουμε την απελπισία, να απαλύνουμε την ανάγκη, να κάνουμε πραγματικότητα το σύνθημα ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ. Που σημαίνει: φιλία, ασφάλεια, σιγουριά και ελπίδα.
• Αλληλεγγύη θα πει αντίσταση σε όλη την αθλιότητα που μας επιβάλλουν, αντίσταση στο φόβο, στην απόγνωση, αντίσταση στην πολιτική που παράγει φτώχια και μετανάστευση.
• Αλληλεγγύη θα πει όραμα, το όραμα για μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης, μια κοινωνία δημοκρατίας που θα είναι αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι θα έχουν ψωμί, στέγη, υγεία, παιδεία, ασφάλεια στα γηρατειά τους. Μ’ ένα λόγο αξιοπρεπή ζωή.
• Αλληλεγγύη θα πει «είμαι δίπλα σου και είσαι δίπλα μου». Τρέχω στην ανάγκη σου και τρέχεις την ώρα της δικής μου ανάγκης. Όσο μπορούμε και όπως μπορούμε
• Αλληλεγγύη θα πει συνάντηση πολιτών και συλλογική δράση.
• Αλληλεγγύη θα πει υπενθυμίζουμε αγωνιστικά στην κυβέρνηση, στην πολιτεία αλλά και στους εαυτούς μας την αναγκαιότητα του κοινωνικού κράτους, παλεύουμε για τις προνοιακές δομές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, διεκδικούμε τα δημόσια αγαθά και ειδικά την υγεία και την παιδεία.
• Αλληλεγγύη όπως την περιγράφει ο Μπέρτολτ Μπρεχτ: «Βοήθα τον εαυτό σου βοηθώντας μας».
Με αυτό το σκεπτικό ξεκινάμε στην πόλη μας το ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ και καλούμε όποιον θέλει να συμμετάσχει ενεργά στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των δράσεων, στις συζητήσεις, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, στις δραστηριότητες ανά γειτονιά που σιγά-σιγά θα γίνονται μια γλυκιά, δυναμική κι διεκδικητική πραγματικότητα.
ΒΟΗΘΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΜΑΣ
ΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ».

Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες που ως σκοπό έχουν να βοηθήσουν όσους από τους συνδημότες μας το έχουν ανάγκη, είναι σίγουρα αξιέπαινες. Συγχαρητήρια πολλά στους διοργανωτές.

 

ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Η Αλληλεγγύη τραγουδάει ξανά ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ γνωριμίας, πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου 27 ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Η Αλληλεγγύη τραγουδάει ξανά ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ γνωριμίας, πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου 27 Rating: 0
scroll to top