Παρασκευή , 10 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Νοέμβριος 18, 2022 1:13 μμ A+ / A-

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Κατέθεσε έγγραφο στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΜΕΤΑ από ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιθέας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022, κατατέθηκε, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, την περασμένη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, έγγραφο, στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά τα περισσότερα από τα κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Σχολικές Μονάδες του Δήμου μας, καθώς και οι σκέψεις της Ένωσης, για την ενεργειακή κρίση.

Αυτούσιο το σχετικό έγγραφο, που υπογράφεται από τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Παπαργυρίου και από τη Γενική Γραμματέα Κα Βασιλική Κολυβίρα, έχει ως εξής:

«ΚΑΛΛΙΘΕΑ 14/11/2022

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου,

κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αγαπητοί ακροατές.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας πραγματοποίησε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 την ετήσια Γενική Συνέλευση της.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη σχολική κοινότητα.

Ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης είναι η σημερινή παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα σας ενημερώσουμε περιεκτικά, πρωτίστως για τα κτιριακά θέματα που αφορούν τις σχολικές μονάδες της πόλης μας, καθώς και για τα ζητήματα ενεργειακής κρίσης  που μπορεί  να επηρεάσουν τη σωστή λειτουργία των σχολείων μας.

Περιληπτικά παρουσιάζουμε τα θέματα πού περιέχονται στο φάκελο που θα κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου μας προκειμένου να ερευνηθούν λύσεις που θα βελτιώσουν τα σχολεία μας.

Το θέμα του 2ου Γυμνασίου και Λυκείου Καλλιθέας.

Εδώ και αρκετά χρόνια έχει ζητηθεί η εγκατάσταση ενός ανελκυστήρα που θα εξυπηρετεί τα παιδιά που έχουν προβλήματα όρασης και φοιτούν στα δύο σχολεία. 

Δυστυχώς ενώ έχει εγκριθεί, μέχρι τώρα δεν έχει πραγματοποιηθεί το έργο αυτό, ένα έργο που θεωρούμε ότι είναι το σημαντικότερο όλων.

Το επόμενο μεγάλο ζήτημα που προέκυψε μέσα από τη γενική Συνέλευση είναι τα προβλήματα του συγκροτήματος του Αγίου Νικολάου.

Στο συγκρότημα  στεγάζονται το 10ο Γυμνάσιο και το 4ο Λύκειο. Γνωρίζετε όλοι πως το συγκρότημα αυτό είναι ένα από τα παλαιότερα της Καλλιθέας με πολλά κτιριακά προβλήματα. Ο φάκελος του συγκροτήματος έχει κατατεθεί από το Σύλλογο αλλά και από την Ένωση στις υπηρεσίες σας.

Αναφέρουμε ενδεικτικά το  ηλεκτρολογικό πρόβλημα που έχει ολόκληρο το συγκρότημα. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να αναφέρουμε πως ηλεκτρολογικά προβλήματα αντιμετωπίζουν σχεδόν όλα τα σχολεία της πόλης μας.

Επίσης το ζήτημα του 1ου Ειδικού σχολείου και του 5ου Λυκείου, που παρελήφθησαν και τέθηκαν σε λειτουργία χωρίς να διαθέτουν προαύλιο χώρο. Στα δύο σχολεία ταλαιπωρούνται πάρα πολλά παιδιά.

Το ζήτημα του 5ου Γυμνασίου, με τα γνωστά κτιριακά προβλήματα που έχουν κατατεθεί σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου  είτε από τον σύλλογο του σχολείου είτε  από την Ένωση Γονέων. Είναι αλήθεια πως φέτος έγιναν κάποιες παρεμβάσεις στο χώρο αλλά είναι σταγόνα μέσα στον ωκεανό.

Το ζήτημα του Ε.Ε.Ε.Ε Κ.

Το σχολείο έχει χρόνιο πρόβλημα με τις αίθουσες διδασκαλίας των παιδιών. Οι αίθουσες δεν επαρκούν. Χρειάζονται τουλάχιστον οι διπλάσιες για να μπορέσουν να πραγματοποιούνται τα μαθήματα όχι μόνο σωστά αλλά και με ασφάλεια.

Ακόμα θέλουμε να αναφέρουμε  το θέατρο Ιζόλα.

Το θέατρο αυτό χρησιμοποιείται από τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου και Λυκείου της πόλης μας. Με τις περσινές πλημμύρες το πάτωμα διαβρώθηκε.

Φτιάχτηκε βέβαια μετά από παρέμβαση των συλλόγων και της Ένωσης, αλλά σήμερα, λίγους μήνες μετά την ανακατασκευή του, το πάτωμα έχει πάλι διαβρωθεί.

Ο χώρος αυτή τη στιγμή είναι ακατάλληλος αλλά και επικίνδυνος για οποιαδήποτε εκδήλωση.

Ένα ακόμα ζήτημα που αναδείχθηκε μέσα από τη Γενική Συνέλευση και που προκύπτει  κάθε φορά που συζητάμε με τους οι συλλόγους, είναι η φύλαξη των σχολείων μας.

Το 13ο Δημοτικό Καλλιθέας έχει μεγάλο θέμα φύλαξης, καθώς στον  προαύλιο χώρο του  τις νυχτερινές ώρες το επισκέπτονται εξωσχολικά άτομα με παραβατική συμπεριφορά.

Τα ίδια προβλήματα έχει και το 23ο Δημοτικό καθώς το στενό στο πίσω μέρος του σχολείου δεν φωτίζεται επαρκώς.

Έντονα κτιριακά προβλήματα έχουν το 13ο γυμνάσιο, το 3ο Λύκειο και το 20ο Δημοτικό. Αναφέρουμε ενδεικτικά την υγρασία που έχει στο υπόγειο το Πέτρινο κτίριο που στεγάζεται το δημοτικό, το μεγάλο πρόβλημα στα παράθυρα του κλιμακοστασίου που έχουν διαβρωθεί τελείως στο 3ο λύκειο, τα ηλεκτρολογικά προβλήματα του 13ου γυμνασίου και τα επικίνδυνα σημεία της αυλής.

Όλα τα παραπάνω μας απασχολούν και μας κάνουν να ανησυχούμε ιδιαιτέρως. Ζητάμε άμεσα την ενεργοποίηση της διοίκησης του Δήμου μας και την συμπαράσταση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. 

Για όλους εμάς τους γονείς είναι σημαντικές οι τοποθετήσεις σας.

Είναι αυτονόητο πως ζητάμε την ενεργοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών προκειμένου να βρεθούν λύσεις που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διδασκαλίας των παιδιών.

Αναφορικά με το θέμα της Ενεργειακής κρίσης και της επίπτωσης της στη θέρμανσης των σχολικών μονάδων, η θέση μας είναι ξεκάθαρη.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει καμία έκπτωση στη θέρμανση των σχολείων μας. 

Ζητάμε  να εξασφαλιστούν οι απαιτούμενοι πόροι προκειμένου οι σχολικές μονάδες να λειτουργήσουν πάνω από όλα με αξιοπρέπεια. 

Τέλος θα θέλαμε να θέσουμε το θέμα της σεισμικής θωράκισης των σχολικών μονάδων.

 Πραγματικά αναρωτιόμαστε αν τα σχολεία μας σήμερα  είναι σωστά θωρακισμένα για έναν ενδεχόμενο σεισμό.

 Όλοι γνωρίζουμε πως η Ελλάδα είναι μία από τις πιο σεισμογενείς περιοχές.

Άραγε οι αρμόδιες υπηρεσίες το θυμούνται και τι κάνουν για αυτό;;;;

Κυρίες και κύριοι στη διάθεσή σας είναι τα έγγραφα που αφορούν όλα τα προβλήματα των σχολικών μονάδων.

Σας ευχαριστούμε πολύ για το χρόνο σας και αναμένουμε τις απαντήσεις σας για όλα τα παραπάνω.

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                       Η Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Παπαργυρίου                       Βασιλική Κολυβίρα».

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Κατέθεσε έγγραφο στο Δημοτικό Συμβούλιο ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Κατέθεσε έγγραφο στο Δημοτικό Συμβούλιο ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤ Rating: 0
scroll to top