Σάββατο , 27 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ιούλιος 5, 2022 1:12 μμ A+ / A-

ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

«100 χρονών μνήμες – Επέτειος μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής»

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ

ΤΟ Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος πραγματοποίησε, με μεγάλη επιτυχία στις εγκαταστάσεις του, την πρώτη καθολικά προσβάσιμη πολιτιστική εκδήλωση.

Η χορευτική ομάδα παραδοσιακών χορών του Φάρου, αποτελούμενη από τέσσερα τμήματα, ύστερα από δύο χρόνια αναγκαστικής – λόγω υγειονομικών συνθηκώναποχής, πραγματοποίησε το καθιερωμένο εδώ και χρόνια Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με τίτλο: «100 χρονών μνήμες – Επέτειος μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής».

Την εκδήλωσή τίμησαν με τη συμμετοχή και εξαιρετική τους εμφάνιση, ο Μικρασιατικός Σύλλογος Καισαριανής, η Πολιτιστική Ένωση «Διώνη» και ο Ελληνικός Σύλλογος Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Ηγέχορος Πειραιά».

Μέσα από την πλούσια παράδοσή του, η οποία διατηρεί αναλλοίωτα τα στοιχεία του πολιτισμού μας, ο Φάρος έκανε ένα ταξίδι στο χρόνο που θύμισε στο πλήθος των παρευρισκόμενων, ότι η ιστορία του τόπου μας είναι γραμμένη με τα χρώματα του πόνου, της θέλησης, της δύναμης και της πίστης.

Για πρώτη φορά και σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρξε ταυτόχρονη ακουστική περιγραφή, κάνοντας πραγματικότητα ένα από τα οράματα του Φάρου: την πρόσβαση των ατόμων με προβλήματα όρασης σε κάθε πολιτιστικό δρώμενο.

ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Reviewed by on . ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ «100 χρονών μνήμες – Επέτειος μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής» ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟ  ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ «100 χρονών μνήμες – Επέτειος μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής» ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟ  Rating: 0
scroll to top