Πέμπτη , 9 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ & ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2022 ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ & ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2022 ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ιούλιος 19, 2022 11:44 πμ A+ / A-

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ & ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2022 ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

«Συλλέκτης Αγγέλων»

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΜΕ ΤΟΥΣ Α. ΕΣΚΕΝΑΖΥ & Λ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ και συνάμα συγκινητική, ήταν η θεατρική παράσταση που παρακολούθησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 14 Ιουλίου 2022, οι τυχεροί συνδημότες μας – και όχι μόνο – που παρέστησαν στον αύλειο χώρο του σχολικού συγκροτήματος δίπλα από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο κέντρο της πόλης μας (Ελευθερίου Βενιζέλου/Θησέως 175).

Εκεί, παίχθηκε η θεατρική παράσταση υπό τον τίτλο «Συλλέκτης Αγγέλων», σε κείμενο & σκηνοθεσία Αλμπέρτο Εσκενάζυ, μία παράσταση που γράφτηκε ειδικά για την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή και με πρωταγωνιστές, τον ίδιο τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ στο ρόλο του Παλαιοπώλη και την Λουκία Παπαδάκη στο ρόλο της Μυριόκαλης.

Οι δύο εξαίρετοι ηθοποιοί με την πολύχρονη πείρα στο θεατρικό στερέωμα, ξεδίπλωσαν επί σκηνής το πηγαίο ταλέντο τους, απέδωσαν μοναδικά τους ρόλους τους, συγκίνησαν, διασκέδασαν και στο τέλος, καθόλα δίκαια, εισέπραξαν, ως ανταμοιβή, το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα όλων των παρισταμένων, τους οποίους λίγο πριν από την έναρξη της παράστασης, είχε φροντίσει να καλωσορίσει με έναν σύντομο χαιρετισμό που τους απηύθυνε, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, κ. Λάζαρος Λασκαρίδης.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λάζαρος Λασκαρίδης, ενώ απευθύνει έναν σύντομο χαιρετισμό προς τους παριστάμενους.

Λίγα λόγια για την θεατρική παράσταση

Μια γοητευτική κυρία πηγαίνει σε ένα παλαιοπωλείο για να πουλήσει ένα γραμμόφωνο. Δημιουργείται μια ιδιόμορφη σχέση με τον γέροντα παλαιοπώλη. Οι αναφορές του για τον τόπο της καταγωγής του, την Σμύρνη, φέρνει σε αμηχανία την Κυρία. Τελικά του αποκαλύπτει το μεγάλο μυστικό της πως σώθηκε από την καταστροφή της πόλης το `22. Η ιστορία διαδραματίζεται γύρω στο 1980 και είναι γιομάτη τρυφερότητα, χιούμορ, ανατροπές και ένα αναπάντεχο τέλος. Ακούγονται παλιά Σμυρναϊκά τραγούδια.

Παρακάτω, παρατίθενται μερικά χαρακτηριστικά φωτογραφικά στιγμιότυπα, καθώς και ένα σύντομο οπτικό απόσπασμα από την εκπληκτική αυτή θεατρική παράσταση, όπως τα αποτύπωσε με τον φακό της η συνεργάτης της εφημερίδος μας και Δημοτική Σύμβουλος με τη Δημοτική Παράταξη «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», Κα Ευσεβία Κοσμίδου.

 

 

 

 

 

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ & ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2022 ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ & ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2022 ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «Συλλέκτης Αγγέλων» ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΜΕ ΤΟΥΣ Α. ΕΣΚΕΝΑΖΥ & Λ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΚΠΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ & ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2022 ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ «Συλλέκτης Αγγέλων» ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΗΤΑΝ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΜΕ ΤΟΥΣ Α. ΕΣΚΕΝΑΖΥ & Λ. ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΕΚΠΛΗ Rating: 0
scroll to top