Πέμπτη , 9 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΘΛΙΒΕΡΟ ΜΑΝΤΑΤΟ

ΘΛΙΒΕΡΟ ΜΑΝΤΑΤΟ

Ιούλιος 17, 2022 8:56 μμ A+ / A-

ΘΛΙΒΕΡΟ ΜΑΝΤΑΤΟ

Έφυγε ένας φίλος!…

Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

ΕΝΑΣ φίλος, ένας εξαίρετος άνθρωπος, δεν είναι πλέον κοντά μας…

Ο πρώην Υπουργός επί κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Δασκαλάκης, απεβίωσε χθες Σάββατο 16 Ιουλίου 2022, σκορπώντας θλίψη, όχι μόνο στην οικογένεια και στους συγγενείς του, αλλά και σε μεγάλο πλήθος φίλων και συναγωνιστών του.

Ο εκλιπών Γιώργος Δασκαλάκης, όταν τον τίμησε η εφημερίδα μας.

Στο άκουσμα του θλιβερού αυτού μαντάτου, εμείς, τα μέλη αυτής της ηλεκτρονικής εφημερίδας, νιώσαμε ξαφνικά ένα μούδιασμα, μια παγωμάρα, καθώς με λύπη και ιδιαίτερη συγκίνηση, διαπιστώσαμε ότι δεν χάσαμε απλά ένα άτομο το οποίο θεωρούσαμε στενό μας φίλο, δεν χάσαμε ένα ακόμα οικείο μας πρόσωπο, αλλά χάσαμε ένα μέλος της οικογένειάς μας.

Γιατί έτσι αισθανόμασταν τον Γιώργο Δασκαλάκη, ως μέλος της οικογένειάς μας, ο οποίος επί 23 και πλέον συναπτά έτη μας τίμησε με την ειλικρινή φιλία του, την αμέριστη αγάπη του, καθώς και με την ένθερμη υποστήριξή του προς την εφημερίδα μας.

Ο Γιώργος Δασκαλάκης αγαπούσε όμως και την πόλη μας την Καλλιθέα, καθώς αμέτρητες ήταν οι φορές που την είχε επισκεφθεί και πάντα, μα πάντα, τύγχανε μεγάλης εκτίμησης και ένθερμης υποδοχής από πληθώρα συνδημοτών μας και όχι μόνο, καθώς σίγουρα όλοι και όλες διέκριναν στο πρόσωπό του έναν άνθρωπο υπέροχο, έναν άνθρωπο ντόμπρο, έναν άνθρωπο ειλικρινή, έναν ακέραιο και έντιμο πολιτικό, έναν πραγματικό φίλο, ο οποίος ότι έλεγε και υπόσχονταν, το τηρούσε απαρέγκλιτα.

Με αφορμή το θάνατο του πρώην Υπουργού, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με οδύνη αποχαιρετούμε τον επί χρόνια βουλευτή και πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Δασκαλάκη.

Ιδρυτικό στέλεχος του Κινήματος και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου,  ο Γιώργος Δασκαλάκης υπηρέτησε άοκνα το ΠΑΣΟΚ και τα εθνικά συμφέροντα.

Πρωτοστάτησε όταν το 1993 ως Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών θεσμοθέτησε την Αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ενώ η Ιστορία έγραψε το όνομά του ως εισηγητή στο Κοινοβούλιο του Νόμου που καθιέρωσε τη 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ήταν ενεργά παρών στον αγώνα κατά της Χούντας και πάντα στην πρωτοπορία των κοινωνικών αγώνων. Η πολιτική του διαδρομή και το ήθος του αποτέλεσαν διαχρονικά παράδειγμα και πηγή έμπνευσης.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Επίσης, και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου μας και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», κ. Λάζαρος Λασκαρίδης, προέβη, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην ακόλουθη ανάρτηση:

«Μόνο όμορφες και εμπνευσμένες στιγμές θα έχουμε να θυμόμαστε, όσοι ζήσαμε από κοντά τον επί σειρά ετών βουλευτή Α ´Αθήνας, Αρκαδίας, Β´ Αθήνας και υπουργό Γιώργο Δασκαλάκη, που έφυγε σήμερα από τη ζωή. Μαχητή και αταλάντευτο ιδεολογικά. Θα βρει εκεί φίλους από τα παλιά που αγαπούσε και τον αγαπούσαν… Πολύ!».

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Δασκαλάκη

Ο Γιώργος Δασκαλάκης γεννήθηκε το 1936 στα Λαγκάδια Αρκαδίας. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στην τότε Ανώτατη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (νυν Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), ενώ υπήρξε συνιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ).

Από το 1975 έως το 1982, διετέλεσε Γραμματέας του Τομέα Συνδικαλιστικού του Κινήματος, ενώ ήταν και ο πρώτος Γραμματέας της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Κίνησης Εργαζομένων (ΠΑΣΚΕ).

Εξελέγη Βουλευτής το 1981, το 1985, το 1989 (και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του Ιουνίου και του Νοεμβρίου), το 1990, το 1993 και το 2000.

Διετέλεσε Υφυπουργός Εμπορίου, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, όπου υπήρξε ο εισηγητής στη Βουλή, του Νόμου με τον οποίο καθιερώθηκε η 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, καθώς και Υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Από το 1997 έως το 2000, διετέλεσε Πρόεδρος της Γενικής Τραπέζης, ενώ τον Δεκέμβριο του 1999, ο Γεώργιος Δασκαλάκης μερίμνησε έτσι ώστε το έως τότε παλαιό κτήριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιζομένων Νέων (ΠΕΑΝ) επί της οδού Φιλαρέτου 108 στην Καλλιθέα, ιδιοκτησίας της Τράπεζας, να αποδοθεί στο Δήμο μας και να λειτουργεί πλέον ως χώρος Μνήμης της Εθνικής Αντίστασης.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδος μας για το «Χριστουγεννιάτικο δώρο» του Γεωργίου Δασκαλάκη προς την πόλη μας.

Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Κορναράκη, με την οποία απέκτησε δύο κόρες.

Η εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί αύριο το μεσημέρι (12:00) της Δευτέρας 18 Ιουλίου 2022, από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κάντζα.

Εκφράζουμε και εμείς προς την οικογένειά του, τα θερμά συλλυπητήριά μας.

Υ.Γ.: Ακολουθούν μερικά φωτογραφικά στιγμιότυπα από μέρη και εκδηλώσεις που είχαμε την χαρά και την τιμή να παραστούμε μαζί με τον εκλιπόντα Γιώργο Δασκαλάκη.

 

 

 

 

 

 

 

ΘΛΙΒΕΡΟ ΜΑΝΤΑΤΟ Reviewed by on . ΘΛΙΒΕΡΟ ΜΑΝΤΑΤΟ Έφυγε ένας φίλος!... Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΕΝΑΣ φίλος, ένας εξαίρετος άνθρωπος, δεν είναι πλέον κοντά μ ΘΛΙΒΕΡΟ ΜΑΝΤΑΤΟ Έφυγε ένας φίλος!... Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΕΝΑΣ φίλος, ένας εξαίρετος άνθρωπος, δεν είναι πλέον κοντά μ Rating: 0
scroll to top