Δευτέρα , 29 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ιούνιος 29, 2022 1:29 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Αναβίωσε εκ νέου το έθιμο του Κλήδονα!…

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/06/2022, ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ

ΣΤΗΝ εκ νέου αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά), προχώρησε, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 24 Ιουνίου 2022, ο Δήμος Καλλιθέας, στο πλαίσιο του θεσμού πλέον, Πολιτιστικό Καλοκαίρι & Φθινόπωρο 2022.

Υπό τους μελωδικούς ήχους εξαίρετων καλλιτεχνών, με άφθονο κρασί, αλλά και με πολλά… άλματα, σε τρία χαρακτηριστικά σημεία της πόλης μας, πρώτα στο βόρειο τμήμα και συγκεκριμένα στην επικάλυψη του ποταμού στην Παναγή Τσαλδάρη, δίπλα στην παιδική χαρά που συναντά τη Χαμοστέρνας, ακολούθως στο κέντρο, στην περιοχή των Προσφυγικών, στην όμορφη γειτονιά που η οδός Σινώπης συναντά την Αμασείας και τέλος, στις εμβληματικές  Τζιτζιφιές, στην οδό Μάκρης, ανάμεσα στην Ξενοφώντος και την Κυδωνιών, αναβίωσε το έθιμο του Κλήδονα (βλέπε εδώ).

Στην αναβίωση του εθίμου, συμμετείχε πλήθος συνδημοτών μας και όχι μόνο, με προεξάρχοντες, τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Δημήτρη Κάρναβο, καθώς και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, κ. Λάζαρο Λασκαρίδη.

Παρακάτω, παρατίθεται πληθώρα χαρακτηριστικών φωτογραφιών και από τα τρία σημεία της πόλης μας όπου αναβίωσε το έθιμο (του οποίου οι ρίζες ανάγονται από την αρχαιότητα), προσφορά της πανταχού παρούσας συνεργάτιδας της εφημερίδας μας και Δημοτικής Συμβούλου με την Παράταξη «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», Κας Ευσεβίας Κοσμίδου.

Και του χρόνου!!!.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Αναβίωσε εκ νέου το έθιμο του Κλήδονα!... ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/06/2022, ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ εκ νέου αναβίωση του εθίμου του ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Αναβίωσε εκ νέου το έθιμο του Κλήδονα!... ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/06/2022, ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ εκ νέου αναβίωση του εθίμου του Rating: 0
scroll to top