Δευτέρα , 6 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

5ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Μάιος 24, 2022 11:31 πμ A+ / A-

5ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ενθουσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν!…

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ»

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΑΝ με τις εκπληκτικές ερμηνείες τους  το πολυπληθές κοινό που παρέστη το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 20 Μαΐου 2022, στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Καλυψώ», ο Γιάννης, η Μαριαλένα και η Έλντα, ο μαθητής και οι μαθήτριες του 5ου Λυκείου της πόλης μας αντίστοιχα, οι οποίοι ήταν οι πρωταγωνιστές στην θεατρική παράσταση «Πρόταση Γάμου».

Με το θαυμάσιο αυτό έργο του Αντόν Τσέχωφ, τα προαναφερόμενα μέλη της Θεατρικής Ομάδας του Σχολείου, συμμετείχαν στο φετινό 14ο Μαθητικό Φεστιβάλ Καλλιθέας και με τις εντυπωσιακές ερμηνείες τους, χαρακτηριστικό δείγμα της πολύωρης και κοπιαστικής προετοιμασίας που προηγήθηκε σε αγαστή συνεργασία και υπό την καθοδήγηση των Καθηγητών τους κ.κ. Πουλιανίδη και Ξενάκη, τελικά ενθουσίασαν, διασκέδασαν, αλλά ακόμη και συγκίνησαν τους παριστάμενους – ανάμεσα στους οποίους διακρίναμε τον Διευθυντή του Λυκείου, κ. Σωτήρη Μίχα, την Υποδιευθύντρια Κα Δεσποτίδου, τον πρώην Διευθυντή του Σχολείου κ. Χούσο, τους Εκπαιδευτικούς κ.κ. Πουλιανίδη και Κατάκο, μέλη του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου, αλλά και τους γονείς των τριών πρωταγωνιστώναποσπώντας στο τέλος και καθόλα δίκαια, το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημά τους, αναγνώριση, αν μη τι άλλο, ότι η προσπάθειά τους πάνω στη σκηνή του Δημοτικού Κινηματογράφου της πόλης μας, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία!!!.

Λίγα λόγια για το έργο.

Ένας καλοστεκούμενος αλλά υποχόνδριος κτηματίας, έρχεται να ζητήσει σε γάμο την κόρη του γείτονά του. Η μητέρα, περιχαρής, τους αφήνει μόνους. Δύο  παρεξηγήσεις, όμως, η μία μετά την άλλη, θα οδηγήσουν τα πράγματα στα άκρα. Μια ανείπωτη πρόταση γάμου που καθυστερεί. Η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη. Ο καβγάς αρχίζει για λίγα χωράφια, ενώ  η επέμβαση της μητέρας εξομαλύνει την κατάσταση για λίγο, μέχρι να καταπιαστούν σε ένα νέο τσακωμό και αγώνα επιχειρημάτων για το ποιος έχει τον καλύτερο σκύλο, ξεχνώντας και οι δύο για ποιο λόγο βρίσκονται εκεί. Ακόμη και όταν το ζευγάρι συμφωνήσει στο γάμο, πάλι οι διαφωνίες συνεχίζονται για να μας διασκεδάζουν και να μας λυτρώνουν…  

Και όντως, όλα τα προαναφερόμενα διαδραματίστηκαν επί σκηνής, όπως μπορείτε να δείτε ή καλύτερα ν’ απολαύσετε, στο βίντεο που έπεται, με ολόκληρη την θεατρική παράσταση με την οποία συμμετείχε το 5ο Λύκειο της πόλης μας στο 14ο Μαθητικό Φεστιβάλ.

Αμέσως μετά, ακολουθεί πληθώρα φωτογραφικών στιγμιότυπων, τα οποία μας παραχώρησε ευγενικά η συνεργάτης της εφημερίδος μας, Εκπαιδευτικός, Δημοτική Σύμβουλος με την Παράταξη «ΤΩΡΑ Καλλιθέα – Λάζαρος Λασκαρίδης», Αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας, καθώς και αιρετά εκλεγμένη εκπρόσωπος του Σχολείου για την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιθέας, Κα Ευσεβία Κοσμίδου.

Υ.Γ.: Η ανάρτηση του βίντεο και των φωτογραφιών, πραγματοποιείται κατόπιν σχετικής έγγραφης αδείας και έγκρισης από τους γονείς των τριών πρωταγωνιστών της θεατρικής παράστασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Ενθουσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν!... ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ» ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΑΝ με τις εκπληκτι 5ο ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Ενθουσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν!... ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ» ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΑΝ με τις εκπληκτι Rating: 0
scroll to top