Τρίτη , 7 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ιανουάριος 20, 2022 4:15 μμ A+ / A-

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Επιστολή προς Δήμαρχο & Δημοτικές Παρατάξεις

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΩΡΕΑΝ RAPID TEST ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

ΜΕ αφορμή τη συνεχή «εμφάνιση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων λοίμωξης covid-19 στα σχολεία του δήμου μας», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, η πάντα ιδιαίτερα δραστήρια Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιθέας, απέστειλε σήμερα Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022, την ακόλουθη επιστολή προς το Δήμαρχο της πόλης μας κ. Δημήτρη Κάρναβο και προς τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου μας, ζητώντας τους να μεριμνήσουν άμεσα για τη «χορήγηση δωρεάν διαγνωστικών δοκιμασιών ελέγχου (rapid test) στους μαθητές της πόλης μας»:

                                                                                                                                                                                                                                                                                                 {Πέμπτη 20/1/2022

Αριθμός πρωτοκόλλου 51

 Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε

 κυρίες και κύριοι

Η συνεχής εμφάνιση επιβεβαιωμένων κρουσμάτων λοίμωξης covid-19 στα σχολεία του δήμου μας, μας αναγκάζει να ζητήσουμε να εξεταστεί από πλευράς σας άμεσα η χορήγηση δωρεάν διαγνωστικών δοκιμασιών ελέγχου (rapid test) στους μαθητές της πόλης μας.

Καθημερινά στοιβάζονται πάρα πολλοί ενήλικες στους χώρους των εργαστηρίων του Κέντρου Υγείας Καλλιθέας.

 Μαζί με αυτούς και τα ανήλικα παιδιά που στέλνονται για έλεγχο από τα σχολεία μας. Παιδίατρος στο χώρο βρίσκεται μόνο 11:00 με 19:00 το απόγευμα.

 Κρίνουμε πως πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να εξετάζονται ξεχωριστά, με προτεραιότητα και με διευρυμένο ωράριο. 

Ζητάμε να δημιουργηθεί άμεσα ένας χώρος για τη διεξαγωγή των δωρεάν Rapid test των μη εμβολιασμένων στενών επαφών, καθώς και δωρεάν self test των εμβολιασμένων στενών επαφών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των σχολείων. 

Αυτό θα βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία των σχολικών μονάδων αλλά και στον οικονομικό προϋπολογισμό των οικογενειών. 

Παράλληλα, θα μειώσει και την πιθανότητα διαρροής του ιού.

 Με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων δόθηκαν κάποια self test από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια επιτροπή Παιδείας του Δήμου μας στα σχολεία, όμως αυτά είναι ελάχιστα και δεν επαρκούν για το σύνολο των μαθητών. 

Παρακαλούμε την άμεση διευθέτηση του θέματος που έχει προκύψει καθώς αντιλαμβάνεστε ότι δεν μπορεί το κόστος της διεξαγωγής των τεστ να το επωμίζονται πάντα οι γονείς. 

Για το Δ.Σ της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Καλλιθέας 

Ο Πρόεδρος 

Γιάννης Παπαργυρίου

Η Γεν. Γραμματέας 

Λιάνα Καζλαρή}.

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Επιστολή προς Δήμαρχο & Δημοτικές Παρατάξεις ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΩΡΕΑΝ RAPID TEST ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Επιστολή προς Δήμαρχο & Δημοτικές Παρατάξεις ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΩΡΕΑΝ RAPID TEST ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Rating: 0
scroll to top