Κυριακή , 5 Μαΐου 2024

Home » Αφιερώματα » ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 21/10/1938

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 21/10/1938

Οκτώβριος 21, 2021 7:27 μμ A+ / A-

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 21/10/1938

Ο Αθλητικός Όμιλος Αιολικός

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ», ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

ΣΑΝ σήμερα πριν από ακριβώς ογδόντα τρία (83) ολόκληρα χρόνια, στο φύλλο της Παρασκευής 21 Οκτωβρίου 1938 της εφημερίδος «Αθλητισμός» και συγκεκριμένα στη σελίδα του, δημοσιεύθηκε ρεπορτάζ για τον Αθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών «Αιολικός», δηλαδή τον σημερινό Αθλητικό Όμιλο Κεντρικού Φαλήρου.

Στο εκτενές αυτό δημοσίευμα, δίνονταν πάρα πολλές χρηστικές πληροφορίες για τη δράση των εφήβων και παίδων αθλητών στίβου του σωματείου προπολεμικά, για το νέο γυμναστήριο που μόλις είχε αποκτήσει, για την ηθική ενίσχυση από το Δήμαρχο Καλλιθέας της τότε περιόδου Ιωάννη Αραπάκη, για την τότε σύνθεση του Διοικητικού του Συμβουλίου, καθώς για τρισυλλογικούς αγώνες που θα διεξάγονταν στο νέο του γυμναστήριο.

Εμείς να συμπληρώσουμε εδώ, ότι το  δραστήριο Καλλιθεάτικο σωματείο ιδρύθηκε με την υπ’ αρ. 4799/15-03-1930 Δικαστική Απόφαση και σύμφωνα με το αρχικό Καταστατικό του (ευγενική παραχώρηση προς της εφημερίδα μας από την εκλεκτή συνδημότισσά μας Κα Πηνελόπη Θεοδωροπούλου, την οποία και ευχαριστούμε για άλλη μια φορά θερμά), ήταν «Σκοπός του ομίλου είνε η σωματική άσκησης των μελών αυτού διά της αναπτύξεως μεταξύ αυτών της αγάπης προς τον αθλητισμόν ως και η ηθική και κοινωνική αυτών διαπαιδαγώγησις.

Ο σκοπός ούτος επιτυγχάνεται διά της συστάσεως αθλητικών τμημάτων πάσης φύσεως, διά διαλέξεων, εκδρομών, εορτών, διά της ιδρύσεως βιβλιοθήκης, εντευκτηρίου και εκδόσεως ιδιαιτέρου οργάνου».

Το εξώφυλλο του αρχικού Καταστατικού του σωματείου.

Ολόκληρο το σχετικό ρεπορτάζ, όπως ακριβώς δημοσιεύθηκε, παρατίθεται στην παρακάτω φωτογραφία:

Το δημοσίευμα.

Η 2η σελίδα του φύλλου της 21/10/1938 της εφημερίδος «Αθλητισμός»

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 21/10/1938 Reviewed by on . ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 21/10/1938 Ο Αθλητικός Όμιλος Αιολικός ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ», ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΑΝ σήμερα πριν από ακριβώς ογ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ 21/10/1938 Ο Αθλητικός Όμιλος Αιολικός ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ», ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΑΝ σήμερα πριν από ακριβώς ογ Rating: 0
scroll to top