Κυριακή , 28 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» – ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

«ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» – ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ιούλιος 25, 2021 12:38 μμ A+ / A-

«ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» – ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Τίμησαν τη Μάχη της Καλλιθέας

ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

ΜΕ αφορμή τη συμπλήρωση 77 χρόνων από τη διεξαγωγή της επονομαζόμενης και Μάχης της Καλλιθέας και τη θυσία 10 ηρώων ΕΠΟΝιτών, οι οποίοι έδωσαν μάχη μέχρις εσχάτων ενάντια σε υπερπολλαπλάσιες δυνάμεις αποτελούμενες από άνδρες του περιβόητου Διοικητή του μηχανοκίνητου τμήματος της Αστυνομίας, Νικόλαου Μπουραντά, τους επονομαζόμενους και «Γερμανοτσολιάδες», ενισχυμένους με Γερμανούς στρατιώτες των SS, η Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση Καλλιθέας «Μια Πόλη στο Δρόμο» και η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, τίμησαν την επέτειο αυτή, με τη Δημοτική Κίνηση να εκδίδει και το ακόλουθο σχετικό Δελτίο Τύπου:

{Την Παρασκευή 23 Ιουλίου, η Αριστερή Ανατρεπτική Δημοτική Κίνηση «Μια Πόλη στο Δρόμο» και η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, τίμησαν την Μάχη της Καλλιθέας και την θυσία των δέκα νεαρών ΕΛΑΣιτών στο σπιτάκι της οδού Μπιζανίου, που έλαβαν χώρα στις 23 & 24 Ιουλίου του 1944.

Με λίγα λουλούδια που κατέθεσαν στο μνημείο της οδού Μπιζανίου, μια σύντομη ιστορική αναφορά στα γεγονότα και με το σύνθημα «Όπως το ‘40, τη φτώχεια και τον φασισμό θα πολεμάμε πάντα!», οι δύο συλλογικότητες τόνισαν ότι η τιμή στους αγώνες του παρελθόντος αποτελεί αναφορά και εκκίνηση για τους αντιφασιστικούς και λαϊκούς αγώνες του σήμερα.

Δυστυχώς, τα έργα αποκατάστασης του χώρου και η μετατροπή του σπιτιού σε Μουσείο Εθνικής Αντίστασης καρκινοβατούν. Ενώ αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην αναμνηστική πλάκα αναφέρονται δέκα ονόματα «ηρώων της λευτεριάς» χωρίς την παραμικρή αναφορά ότι επρόκειτο για αγωνιστές της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ, οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι ενάντια στους ναζί κατακτητές και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Δεν υπάρχει χαραγμένη ούτε καν η ημερομηνία της μάχης και της θυσίας}.

 

«ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» – ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» - ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Τίμησαν τη Μάχη της Καλλιθέας ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΜΕ αφορμή τη «ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» - ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Τίμησαν τη Μάχη της Καλλιθέας ΜΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΛΟΥΛΟΥΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΜΕ αφορμή τη Rating: 0
scroll to top