Κυριακή , 5 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Φεβρουάριος 17, 2021 10:52 μμ A+ / A-

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Δελτίο Τύπου

ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΦΑΛΗΡΙΚΟ ΟΡΜΟ

Η ΛΑΪΚΗ Συσπείρωση Καλλιθέας, με αφορμή το κοινό προχθεσινό, της Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου 2021, διαδικτυακό  Δημοτικό Συμβούλιο των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου, με θέμα την πορεία των έργων στον Φαληρικό Όρμο, εξέδωσε Δελτίο Τύπου με τις τοποθετήσεις των Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Καλλιθέας, Γιάννη Βακαλόπουλου και Μοσχάτου Ταύρου, Χριστίνας Δολιανίδη, καθώς και του Δημοτικού Συμβούλου Καλλιθέας, Γιώργου Αντωνακάκη, το οποίο παραθέτουμε αυτούσιο παρακάτω:

{ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ &  ΜΟΣΧΑΤΟΥ –ΤΑΥΡΟΥ ΣΤΙΣ 15/2/2021 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΙΚΟ ΟΡΜΟ

Στις ομιλίες τους οι επικεφαλής των Λ.Σ. Καλλιθέας Βακαλόπουλος Γιάννης, Μοσχάτου Ταύρου Δολιανίδη Χριστίνα, και ο δημοτικός Σύμβουλος Αντωνακάκης Γιώργος, τόνισαν τα εξής:

Είναι ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες της β΄ φάσης του έργου για την δημιουργία ενός δημόσιου πάρκου με ανοικτή και δωρεάν πρόσβαση των δημοτών μας και όλου του λαού της Αττικής. Είναι χρόνια απαίτηση του Καλλιθεάτικου και Μοσχατιώτικου λαού η επανασύνδεση των πόλεων μας με την φυσική τους παραλία.

Αυτή την στιγμή όμως και με κατασκευή του νέου δρόμου, η παραλία έχει απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τον οικιστικό  ιστό των Δήμων μας ενώ έχει χαθεί και η όποια οπτική επαφή από το «σινικό» τείχος  των τσιμεντένιων κιβωτίων που ορθώθηκε αντί της υπογειοποίησης μαζί με το βουνό από μπάζα του εργοταξίου. Τυχόν πάγωμα των έργων θα φέρει παραπέρα υποβάθμιση της περιοχής μας.

Το έργο πρέπει να συνεχιστεί από την Περιφέρεια με τις αναγκαίες κρατικές επιχορηγήσεις.

Να διασφαλιστεί εκτός από την  δημιουργία του πάρκου πρασίνου, η παραμονή και η αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο οποίο αθλούνται εκατοντάδες παιδιά των ερασιτεχνικών σωματείων, καθώς και ο ναυταθλητικός και όχι εμπορικός χαρακτήρας της μαρίνας.

Η κωλυσιεργία από  την μεριά της Περιφερειακής Διοίκησης του κ. Πατούλη, έχει να κάνει με τους συνολικότερους σχεδιασμούς της κυβέρνησης  για ιδιωτικοποίηση της Παραλίας, για αυτό και καταφεύγει στις υπηρεσίες του χρηματοοικονομικού συμβούλου και επιλέγει την διαδικασία του  ΣΔΙΤ.

Οι Διοικήσεις των 2 Δήμων μαζί και οι άλλες παρατάξεις (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ) συνδέουν το συγκεκριμένο έργο με τα επιχειρηματικά συμφέροντα του τουριστικού και εφοπλιστικού κεφαλαίου. Για αυτό και το εντάσσουν αυτό   στη δημιουργία ενός ενιαίου πολιτιστικού και τουριστικού άξονα  μαζί με τους δυο λεωφόρους Συγγρού και Πειραιώς, στις οποίες εδρεύουν μεγάλα Ξενοδοχεία  και Ιδιωτικά πολιτιστικά Ιδρύματα (Ωνάση, Νιάρχου, κ.λπ.).

Για αυτό λέμε ότι σήμερα είναι θετική κατά την γνώμη μας επίκληση  από όλους  για το Δημόσιο χαρακτήρα του έργου  μετά την ολοκλήρωση του και η μη αλλαγή χρήσης γης που προβλέπει το Π.Δ., αλλά δεν αρκεί.

Ο δημόσιος χαρακτήρας της παραλίας και του πάρκου, όταν αυτό δημιουργηθεί με δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση, δεν μπορεί να διασφαλιστεί απλά και μόνο από ένα φορέα διαχείρισης με την συμμετοχή των δήμων μας και της περιφέρειας. Και αυτό γιατί η κυρίαρχη πολιτική των κυβερνήσεων και των δημάρχων, καθώς και όλο το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία των Ο.Τ.Α., τείνει στο αντίθετο.

Και επειδή ειπώθηκε ως θετικό το παράδειγμα του Φορέα στο Πάρκο Τρίτση, επιτρέψτε μας να ξέρουμε από πρώτο χέρι, αφού εκεί διοργανώνουμε  το φεστιβάλ της Κ.Ν.Ε., για την μεγάλη  υποβάθμιση που έχει χρόνο με το  χρόνο, χωρίς κρατική επιχορήγηση, με 3 άτομα μόνιμο προσωπικό μια τραγική κατάσταση που το οδηγεί κατευθείαν στην ιδιωτικοποίηση.

Εδώ στήνετε αναπτυξιακούς οργανισμούς ιδιωτικοποιώντας ουσιαστικά λειτουργίες των Δήμων σας, αποσπώντας σε αυτούς και από το ήδη υποστελεχωμένο προσωπικό και  μπορείτε να εγγυηθείτε τον δημόσιο χαρακτήρα ενός τόσο μεγάλου έργου;

Εμείς λέμε ότι η ανάγκη του λαού για δημιουργία ελεύθερων χώρων πράσινου αναψυχής και άθλησης, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί όταν η λειτουργία τέτοιων χώρων μπαίνει στη λογική «οφέλους – κόστους» που κρύβεται πίσω από το αναγκαίο για εσάς σχέδιο βιώσιμης λειτουργίας.

Για αυτό επιμένουμε για αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου αποκλειστικά με ευθύνη του κράτους, χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών, προς όφελος  του λαού και της νεολαίας της περιοχής.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει πίεση προς την κυβέρνηση και την περιφερειακή αρχή, για να έχει όμως αυτό αποτέλεσμα, εκτός από τις ενημερώσεις των Κομμάτων και τον αρμόδιων φορέων, καταλύτης θα είναι η αγωνιστική δραστηριοποίηση των ίδιων των κατοίκων των δήμων μας μέσα από τους μαζικούς τους φορείς, τους συλλόγους και τα σωματεία}.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Δελτίο Τύπου ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΦΑΛΗΡΙΚΟ ΟΡΜΟ Η ΛΑΪΚΗ Συσπείρωση Καλλιθέας, με αφορμή το κοινό προχθεσινό, ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Δελτίο Τύπου ΜΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΦΑΛΗΡΙΚΟ ΟΡΜΟ Η ΛΑΪΚΗ Συσπείρωση Καλλιθέας, με αφορμή το κοινό προχθεσινό, Rating: 0
scroll to top