Κυριακή , 12 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ

Ιούλιος 21, 2020 10:10 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ

«Ρεμπέτικο Πανόραμα»

Η ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ “KOMPANIA”

ΤΟ ρεμπέτικο τραγούδι επέστρεψε στις Τζιτζιφιές το περασμένο βράδυ του Σαββάτου 18 Ιουλίου 2020.

Στην πλατεία της ιστορικής περιοχής, εκεί όπου «άνθισε» το συγκεκριμένο είδος μουσικής, το συγκρότημα Kompania, το οποίο σχηματίστηκε το 2011 και αποτελείται από τους Σωτήρη Παπατραγιάννη (τραγούδι, μπαγλαμάς, κρουστά), Ιουλία Καραπατάκη (τραγούδι, κιθάρα, κρουστά), Θοδωρή Πετρόπουλο (μπουζούκι, ούτι, κιθάρα, μπαγλαμάς, φωνητικά), Δημήτρη Γκίνη (ακορντεόν), Γιώργο Παπαδόπουλο (κιθάρες) και Μιχάλη Δάρμα (μπάσο), παρουσίασε την εξελικτική πορεία του ρεμπέτικου τραγουδιού, μέσα από την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας.

Από τους Σμυρνιούς πρόσφυγες, με την ανατολίτικη μουσική παράδοση και τους Έλληνες μετανάστες της Αμερικής, με τις μελωδικές τους κιθάρες, ως τους τεκέδες, τις ταβέρνες του Πειραιά και τα πρώτα κέντρα με μπουζούκια

Η εκδήλωση αυτή ήταν η πρώτη του τριήμερου αφιερώματος στο ρεμπέτικο τραγούδι με διοργανωτή το Δήμο μας και πάρα πολλοί ήταν οι συνδημότες μας – και όχι μόνο – που έσπευσαν να ακούσουν και να απολαύσουν τα εκπληκτικά ρεμπέτικα τραγούδια.

Τους πολυπληθείς παριστάμενους καλωσόρισε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, καθώς και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», κ. Λάζαρος Λασκαρίδης, ενώ ακολούθως και για το επόμενο δίωρο και πλέον, όλοι οι τυχεροί που παραβρέθηκαν, διασκέδασαν, τραγούδησαν και συμμετείχαν στην καταπληκτική μουσική αυτή συναυλία που τους προσέφεραν πλουσιοπάροχα τα μέλη του συγκροτήματος Kompania.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», κ. Λάζαρος Λασκαρίδης.

Και αυτή η μουσική βραδιά ήταν φυσικά ενταγμένη στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που ήδη διοργανώνει ο Δήμος μας, υπό τον τίτλο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι & Φθινόπωρο 2020», ενώ το τριήμερο αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι συνεχίστηκε το βράδυ της Κυριακής 19 Ιουλίου 2020 και πάλι στην πλατεία Τζιτζιφιών, εκεί όπου τη μουσική «σκυτάλη» πήραν τα μέλη του συγκροτήματος «Ρεμπετιέν».

Να αναφέρουμε, τέλος, ότι στη μουσική αυτή βραδιά παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος», κ. Μανώλης Κωστάκης, η Δημοτική Σύμβουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιθέας και Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλλιθέας, Κα Ευσεβία (Βούλα) Κοσμίδου, οι επιλαχούσες Δημοτικές Σύμβουλοι με τη Δημοτική Παράταξη «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», Κυρίες Καλλιόπη (Πόπη) Βουμβάκη και Αγγελική (Τζέλα) Πανουσοπούλου, καθώς και ο επιλαχών Κοινοτικός Σύμβουλος επίσης με τη Δημοτική Παράταξη «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», κ. Αθανάσιος (Νάσος) Πρέντζας.

 

 

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ Reviewed by on . ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ «Ρεμπέτικο Πανόραμα» Η ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ "KOMPANIA" ΤΟ ρεμπέτικο τραγούδι επέστρεψε σ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ «Ρεμπέτικο Πανόραμα» Η ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ "KOMPANIA" ΤΟ ρεμπέτικο τραγούδι επέστρεψε σ Rating: 0
scroll to top