Πέμπτη , 2 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠέΖΟ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠέΖΟ

Ιούλιος 6, 2020 9:49 μμ A+ / A-

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠέΖΟ

Οι δρόμοι της Καλλιθέας ξεκινούν να αφηγούνται…

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ «ΔΡΟΜΩΝ ΑΦΗΓΗΣΗ». 08/06/2020, ΩΡΑ 20:30. ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΟΙ δρόμοι της Καλλιθέας, ξεκινούν να αφηγούνται, μέσα από τη νέα δράση «Δρόμων Αφήγηση», η οποία συνδιοργανώνεται από το τμήμα Παιδείας του Δήμου Καλλιθέας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πολιτισμού & Εθελοντισμού Ζωής Όραμα (ΠέΖΟ).

Η δράση αυτή, φιλοδοξεί να μοιραστεί με τους Καλλιθεάτες τις βιωμένες εμπειρίες τους και να συμβάλει στη γνώση και στη διάσωση της συλλογικής ιστορικής μνήμης.

Ο Δήμος Καλλιθέας & το Πολιτιστικό Σωματείο ΠέΖΟ, ξεκίνησαν τη δράση αυτή συναισθανόμενοι την αξία της προφορικής ιστορίας για τη γνώση του παρελθόντος, τη σύνδεσή της με την άυλη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, την αξία της για την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς και τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι ο καθένας μας έχει συνέχεια μέσα στον χρόνο και τη θέση του στην ιστορία.

Η δράση έχει δύο μέρη:

  • Το πρώτο αφορά τη φιλοτέχνηση πινακίδων οδών, ώστε να αναδεικνύουν, στις περισσότερες περιπτώσεις, τον λόγο ονοματοδοσίας των δρόμων της Καλλιθέας.
  • Το δεύτερο και ίσως σημαντικότερο, είναι η συγκέντρωση προφορικών μαρτυριών από αφανείς πρωταγωνιστές και μάρτυρες των ιστορικών γεγονότων. Έτσι συλλέγονται προσωπικές γραπτές μαρτυρίες για γεγονότα που συνέβησαν κάποτε σε δρόμους της Καλλιθέας ή καταγράφονται ψηφιακά υπό μορφή συνέντευξης, προσωπικές αφηγήσεις. Συντελείται έτσι μια προσπάθεια συγκέντρωσης και παραγωγής πρωτογενών ιστορικών πηγών και συγγραφής της ιστορίας και της καθημερινότητας, από τους ανθρώπους που την έζησαν.

Κοινός στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα εναλλακτικό αφήγημα για το παρελθόν και την ιστορία της πόλης.

Η τελετή εγκαινίων όλου αυτού του εγχειρήματος, θα γίνει μεθαύριο Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 στην πλατεία Κύπρου, στις 8.30 μ.μ., εκεί όπου θα παρουσιαστούν επίσης οι περίπου 30 πινακίδες δρόμων, που έχουν φιλοτεχνηθεί από μέλη και φίλους του συλλόγου, καθώς και 25 αποσπάσματα από μαρτυρίες και συνεντεύξεις που έχουν ήδη συλλεχθεί.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠέΖΟ Reviewed by on . ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠέΖΟ Οι δρόμοι της Καλλιθέας ξεκινούν να αφηγούνται… ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ «ΔΡΟΜΩΝ ΑΦΗΓΗΣΗ». 08/06/2020, ΩΡΑ 20:30. ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΟΙ δρόμοι της Καλ ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΠέΖΟ Οι δρόμοι της Καλλιθέας ξεκινούν να αφηγούνται… ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ «ΔΡΟΜΩΝ ΑΦΗΓΗΣΗ». 08/06/2020, ΩΡΑ 20:30. ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ ΟΙ δρόμοι της Καλ Rating: 0
scroll to top