Τετάρτη , 1 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Απρίλιος 11, 2020 4:52 μμ A+ / A-

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ

Εκπαίδευση και Πανδημία

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ & ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Κα ΕΥΣΕΒΙΑ ΚΟΣΜΙΔΟΥ

ΣΤΙΣ δύσκολες και πρωτόγνωρες αυτές μέρες της πανδημίας, έχουν αναδυθεί πολλά ερωτήματα, έχουν γίνει αναθεωρήσεις σε πολλά θέματα από όλους μας και ενώ οι άνθρωποι ζουν μακριά ο ένας από τον άλλον, έννοιες όπως αγάπη, κατανόηση, αλληλεγγύη και προσφορά, «ξύπνησαν» μέσα μας.

Μετά από τα επαγγέλματα υγείας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στήριξης της κοινωνίας αυτές τις μέρες και είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό, έρχονται οι εκπαιδευτικοί – δάσκαλοι της χώρας μας, στη δεύτερη γραμμή, να αποτελέσουν τον πυλώνα μεταξύ του Κράτους και του Σχολείου, καθώς κρατούν ζωντανή την επαφή των παιδιών με το σχολείο.

Σε αυτή την δύσκολη περίοδο, όπου οι ανάγκες οδήγησαν την διαδικασία της μάθησης μέσω τηλεκπαίδευσης, οι εκπαιδευτικοί ήταν εκείνοι που σήκωσαν το βάρος αυτό, προσπαθώντας να βρουν λύσεις για να κρατήσουν ζωντανή την δημόσια εκπαίδευση, παρόλο που βασικές δομές της εκπαίδευσης, όπως και της δημόσιας υγείας, «χωλαίνουν» απίστευτα. Έτσι οι εκπαιδευτικοί μπήκαν στη μάχη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης χωρίς «όπλα».

Παρόλα αυτά, παρέμειναν στις θέσεις τους, αγωνίστηκαν δείχνοντας επινοητικότητα, θέληση να παρακάμψουν τα προβλήματα που συναντούσαν, στάθηκαν δίπλα στους μαθητές προσπαθώντας καθημερινά μαζί τους, παλεύοντας μαζί τους να υλοποιήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και να κρατήσουν ζωντανή την πολύτιμη σχέση μαθητή – εκπαιδευτικού, πάντα έχοντας ως απώτερο στόχο τους να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους μαθητές τους.

Αφού ο υπέρτατος σκοπός της Παιδείας είναι η δημιουργία υγιών σκεπτόμενων ατόμων  με ηθικές αρχές, γνώσεις, αξίες και ιδανικά, με απώτερο στόχο την ολοκλήρωσή τους ως άτομα, ας εκλάβουμε ως ένα θετικό μήνυμα αυτής της πανδημίας, τη μελλοντική αύξηση των επενδύσεων στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Τα «εργαλεία» της δουλειάς είναι απαραίτητα για να αναδειχθεί το επίπεδο του εκπαιδευτικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και η Πολιτεία «οφείλει» να τα προσφέρει, για να επιστραφούν πίσω στους πολίτες ως υπηρεσία.

Κάθε ανθρώπινη κοινωνία για να χτίσει σωστά το μέλλον της και να οδηγηθεί στην πρόοδο και την ανάπτυξη, πρέπει να έχει ως οδηγό της την Παιδεία και να φροντίζει γι’ αυτήν.

Άλλωστε, όπως έχει ειπωθεί και από τον Νέλσον Μαντέλα, πολιτικό που του απονεμήθηκε το Νόμπελ Ειρήνης το 1993: «Η παιδεία είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, για να αλλάξουμε τον κόσμο».

Η Κα Ευσεβία Κοσμίδου.

* Η Κα Ευσεβία Κοσμίδου, είναι ΕκπαιδευτικόςΔημοτική Σύμβουλος ΚαλλιθέαςΠρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας, καθώς και Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καλλιθέας.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ Reviewed by on . ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ Εκπαίδευση και Πανδημία ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ & ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Κα ΕΥΣΕΒΙΑ ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΣΤΙΣ δύσκολες και πρωτόγνωρες αυτές μέρες της πανδημ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΡΘΡΑ Εκπαίδευση και Πανδημία ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ & ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Κα ΕΥΣΕΒΙΑ ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΣΤΙΣ δύσκολες και πρωτόγνωρες αυτές μέρες της πανδημ Rating: 0
scroll to top