Παρασκευή , 10 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » Η ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 2019

Η ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 2019

Ιανουάριος 1, 2020 4:42 πμ A+ / A-

Η Ανασκόπηση του 2019

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

Καλή χρονιά, χρόνια πολλά!!!.

Μία ακόμη χρονιά λοιπόν πέρασε (2019), μία ακόμη (2020), ανέτειλε αγαπητοί αναγνώστες μας.

Όπως και όλα τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και το έτος που μόλις μας αποχαιρέτησε, καλύφθηκε δημοσιογραφικά από την εφημερίδα μας «ο Ρεπόρτερ της Καλλιθέας».

Ας κάνουμε, λοιπόν, την καθιερωμένη πλέον ανασκόπηση των σημαντικότερων γεγονότων που συνέβησαν μέσα στο 2019 στην πόλη μας και καταγράφηκαν από την ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Ιανουάριος 2019

** Το πρωί της Κυριακής 6 Ιανουαρίου 2019, εορτάστηκαν, με θρησκευτική ευλάβεια και πίστη, τα Θεοφάνια.

Στον Ιερό Ναό Παντανάσσης και Προφήτου Ηλία, τελέσθηκαν Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, στη συνέχεια στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλλιθέας, τελέσθηκε ο  Αγιασμός των υδάτων και ακολούθως σε παρακείμενη αίθουσα του Κολυμβητηρίου, η κοπή της Βασιλόπιτας του Δήμου μας, μαζί με βραβεύσεις, των πρώην Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Ηλία Καββαδία και Χρήστου Κασαλιά.

** Το πρωί της Κυριακής 6 Ιανουαρίου 2019, εορτάστηκαν τα Θεοφάνια και στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Κορωνείας, κ. Παντελεήμονα.

** Το μεσημέρι του Σαββάτου 12 Ιανουαρίου 2019 και στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Γ’ Κατηγορίας Ε.Π.Σ. Αθηνών, ο Φοίνικας Καλλιθέας υποδέχθηκε τον Αττικό, από τον οποίο ηττήθηκε με 2-1. Πέρα από την ήττα, στον συγκεκριμένο αγώνα κόστισε περισσότερο η κλοπή κινητών και χρημάτων που θα υποστούν ποδοσφαιριστές του στο ημίχρονο του αγώνα, για μάλιστα φορά μέσα σε 13 μήνες!!!.

** Το απόγευμα της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2019, πραγματοποιείται στην περικαλλή αίθουσα εκδηλώσεων «Νέα Βηθλεέμ» του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας, η κοπή της Βασιλόπιτας των μελών του Φιλόπτωχου Ταμείου του Ιερού Ναού.

** Το βράδυ του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου 2019 και στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ποσειδών», πραγματοποιείται η κοπή της Βασιλόπιτας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας, ενώ ακολουθεί «τρικούβερτο» γλέντι, με τη συμμετοχή όλων των πολυπληθών παρευρισκομένων.

** Το απόγευμα του Σαββάτου 26 Ιανουαρίου 2019 και στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, πραγματοποιείται η κοπή της Βασιλόπιτας της Αθλητικής Ένωσης Καλλιθέας. Ακολούθησε πληθώρα  βραβεύσεων.

** Το πρωί της Κυριακής 27 Ιανουαρίου 2019 και στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, πραγματοποιείται η κοπή της Βασιλόπιτας της Δημοτικής Παράταξης «Η Καλλιθέα Αλλάζει», της οποίας ηγείται ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος. Αμέσως μετά, γίνεται η παρουσίαση πολλών υποψηφίων Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων της Παράταξης.

** Το απόγευμα της Κυριακής 27 Ιανουαρίου 2019 και στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, πραγματοποιείται η κοπή της Βασιλόπιτας των ποδοσφαιρικών σωματείων Αθλητικός Όμιλος Φοίνιξ Καλλιθέας και Αθλητικός Σύλλογος Ολυμπιακός Καλλιθέας, ενώ ακολουθούν βραβεύσεις.

** Το απόγευμα της Κυριακής 27 Ιανουαρίου 2019 και στην από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του επιβλητικού Μεγάρου του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, πραγματοποιείται η ετήσια πανηγυρική πνευματική τελετή κοπής της Βασιλόπιτας. Ακολουθούν οι βραβεύσεις των ομογενειακών Σχολείων: της Πατριαρχικής Μεγάλης του  Γένους Σχολής, της Ζαππείου Σχολής, καθώς και του Ζωγραφείου Λυκείου, ως φορέων της Παιδείας της Κωνσταντινουπόλεως.

Φεβρουάριος 2019

** Το απόγευμα του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου 2019 και στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, η Λένα Σέρρα και οι συμπρωταγωνιστές και συμπρωταγωνίστριές της από το Μουσικό Λύκειο Αλίμου, πραγματοποιούν την επίσημη πρεμιέρα του μιούζικαλ “West Side Story” και μαγεύουν.

** Το απόγευμα του Σαββάτου 2 Φεβρουαρίου 2019 και στο κατάμεστο από κόσμο κοσμικό κέντρο «Παλατάκι», πραγματοποιείται η κοπή της Βασιλόπιτας της Συντονιστικής Επιτροπής Καλλιθέας, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

** Το απόγευμα της Κυριακής 3 Φεβρουαρίου 2019, στα γραφεία του 6ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Καλλιθέας (Αχιλλέως 89), πραγματοποιείται η πατροπαράδοτη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας

** Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Φεβρουαρίου 2019, στην περικαλλή αίθουσα εκδηλώσεων «Νέα Βηθλεέμ» του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας, πραγματοποιείται καθόλα επιτυχημένη μουσική εκδήλωση.

** Το απόγευμα της Παρασκευής 8 Φεβρουαρίου 2019 και σε κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Divani Caravel Hotel, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών πραγματοποιεί την ετήσια εορταστική εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας των μελών της. Ακολούθησαν βραβεύσεις.

** Το απόγευμα της Τετάρτης 13 Φεβρουαρίου 2019 και σε αίθουσα γνωστότατου Ξενοδοχείου επί της λεωφόρου Συγγρού στη Νέα Σμύρνη (πλησίον του Αγίου Σώστη), πραγματοποιείται εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό, πολιτική εκδήλωση του τότε Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας κ. Τάσου Γαϊτάνη.

** Το βράδυ της Παρασκευής 15 Φεβρουαρίου 2019 και στο κατάμεστο από κόσμο κοσμικό κέντρο «Παλατάκι», πραγματοποιείται συνεστίαση της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», της οποίας ηγείται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λάζαρος Λασκαρίδης. Στη συνεστίαση γίνεται και η παρουσίαση πολλών υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της Παράταξης.

** Το απόγευμα της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου 2019 και στα ιδιόκτητα γραφεία της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, πραγματοποιείται η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας.

** Το απόγευμα της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου 2019 και στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, παρατίθεται μία καταπληκτική θεατρική παράσταση , εκεί όπου οι πρωταγωνιστές και οι πρωταγωνίστριες, όλοι τους μέλη και φίλοι της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών, παρουσίασαν στο φιλοθεάμον κοινό, το θεατρικό μονόπρακτο «Ο Άγνωστος του Τραίνου».

** Το απόγευμα της Παρασκευής 22 Φεβρουαρίου 2019, στην έδρα του Αείροου Συλλόγου Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας, πραγματοποιείται η  κοπή της πατροπαράδοτης Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, ενώ ακολούθησε πληθώρα βραβεύσεων.

** Το απόγευμα της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου 2019 και σε αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη», πραγματοποιείται, με μεγάλη επιτυχία, ο αποκριάτικος χορός  του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Ταλιακού.

**  Το απόγευμα της Τετάρτης 27 Φεβρουαρίου 2019 και στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλλιθέας, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Αντώνη Βαβυλουσάκη, μαζί με τους εξαίρετους ηθοποιούς από το Θεατρικό Εργαστήρι Καλλιθέας, Νία Γεωργοπούλου και Νίκο Λιβανό(με υπεύθυνο τον Γιώργο Γαλάντη), τον δεξιοτέχνη στο μπουζούκι Μανώλη Μιχαλάκη, τον καταπληκτικό στην κιθάρα και στη φωνή, Κωνσταντίνο Αραβαντινό, την μοναδική ερμηνεύτρια Βασιλεία Καλλίτση, αλλά και τα μέλη από τη Σχολή Χορού “Just Dance” της Αννέτας Νισανιάν, δίνουν μία φανταστική μουσικοχορευτική συναυλία, «πλημμυρισμένη» με νότες, χορούς και τραγούδια.

Μάρτιος 2019

** Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2019 και στην περικαλλή αίθουσα εκδηλώσεων «Νέα Βηθλεέμ» του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας, πραγματοποιείται μία ακόμη καταπληκτική Μουσική Εκδήλωση, υπέρ ενισχύσεως του ενοριακού και φιλανθρωπικού έργου που επιτελείται στον Ιερό Ναό.

** Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2019 και στο Μέγαρο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών (Δημοσθένους 117), πραγματοποιείται η παρουσίαση του βιβλίου «Ο Πατριάρχης Σαμουήλ Χαντζερής και η Κοινοτική Εκπαίδευση στην Πόλη», εκδοθέν από τη Ρωμαίικη Κοινότητα Νεοχωρίου στην Κωνσταντινούπολη.

** Το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2019 και στην πλατεία Κύπρου, πραγματοποιήθηκε μία θαυμάσια εκδήλωση υπό τον τίτλο «Παραδοσιακά έθιμα, χοροί και δρώμενα των Αποκριών», με τη συμμετοχή της Ομάδας Λαϊκού Παραδοσιακού Χορού του Δήμου μας, του Συλλόγου «Ηγέροχος», καθώς και του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας.

** Το απόγευμα της Τετάρτης 6 Μαρτίου 2019 και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου του  Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, πραγματοποιήθηκε μία άκρως ενδιαφέρουσα Ημερίδα υπό τον τίτλο «Ασφαλής Πλοήγηση στο Διαδίκτυο», σε συνεργασία του ιστορικού Συλλόγου με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας.

** Το πρωί της Καθαράς Δευτέρας 11 Μαρτίου 2019 και στο Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής στον χώρο του πρώην Ιπποδρόμου, εξελίχθηκε παραδοσιακό γλέντι, με μουσική, χορούς και δρώμενα, με τη συμμετοχή της Πολιτιστικής Εταιρείας Ορχηστρικής Τέχνης «Βάκχαι» και τον Παγγεραγωτικό Σύλλογο Μυτιλήνης Αθηνών, αλλά και με τους υπέροχους καλλιτέχνεςΣοφία ΠαπάζογλουΒασίλη Προδρόμου και Χριστιάνα Γαλιάτσου.

** Το απόγευμα της Τετάρτης 13 Μαρτίου 2019 και σε αίθουσα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου του Δήμου μας (Ναυάρχου Βότση 18), πραγματοποιήθηκε από το Δήμο μας, η παρουσίαση των έργων των κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στην περιοχή.

** Το απόγευμα της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2019 και στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας (Κρέμου 123 & Φιλάρετου), στα πλαίσια του 11ου Μαθητικού Φεστιβάλ του Δήμου μας, παρουσιάστηκαν προγράμματα με πρωταγωνιστές μαθητές και μαθήτριες από Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης μας.

** Το πρωί της Κυριακής 17 Μαρτίου 2019, σε όλους τους Ιερούς Ναούς, όπως και στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας, εορτάζεται η Κυριακή της Ορθοδοξίας.

** Το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Μαρτίου 2019 και ενόψει του εορτασμού της Εθνικής μας Εορτής, πραγματοποιήθηκαν πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, πάνω από τον ουρανό της Πρωτεύουσας.

** Το απόγευμα της Πέμπτης 21 Μαρτίου 2019, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, εγκαινίασε το Α’ Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας, που πήρε το όνομα της αείμνηστης επί σειρά ετών Δημοτικής Συμβούλου, Σοφίας Παπαδοπούλου.

** Το απόγευμα της Παρασκευής 22 Μαρτίου 2019 και στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, συνεχίζεται, με αμείωτο ενδιαφέρον, το 11ο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Καλλιθέας.

** Το πρωί της Δευτέρας 25 Μαρτίου 2019, με τον δέοντα σεβασμό, με υπερηφάνεια, αλλά και… ολίγα παρατράγουδα, εορτάστηκε η 198η  Επέτειος από την Επανάσταση των προγόνων μας κατά του Οθωμανικού ζυγού.

** Το απόγευμα της Τετάρτης 27 Μαρτίου 2019 και στο 12ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας (Λυκούργου 270), πραγματοποιείται μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα «σχολικός εκφοβισμός, αίτια, τρόποι αντιμετώπισης», με βασική ομιλήτρια την Ψυχολόγο Κα Ιωάννα Χαρδαλούπα, συνεργάτη του εθελοντικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού».

** Το μεσημέρι του Σαββάτου 30 Μαρτίου 2019 και στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου Γ’ Κατηγορίας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών, ο Αθλητικός Όμιλος Φοίνιξ Καλλιθέας φιλοξένησε, στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, την Αθλητική Ένωση Περιστερίου, από την οποία ηττήθηκε με 2-1.

Απρίλιος 2019

** Το απόγευμα της Τετάρτης 3 Απριλίου 2019, στο επιβλητικό Μέγαρο του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, πραγματοποιήθηκε μία καθόλα επιτυχημένη και ενδιαφέρουσα  Ημερίδα υπό τον τίτλο «Παιδί και Όρια», την οποία παρουσίασε η Ψυχολόγος – Ειδική Παιδαγωγός, Κα Μαίρη Καμπανοπούλου. Η συγκεκριμένη Ημερίδα, συνδιοργανώθηκε από τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας.

** Το απόγευμα του Σαββάτου 6 Απριλίου 2019 και παρά τον συννεφιασμένο και βροχερό καιρό, πάρα πολλοί ήταν οι συνδημότες μας που έσπευσαν στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Καλυψώ», για να απολαύσουν από κοντά τις μελωδικές μουσικές στιγμές που προσέφεραν πλουσιοπάροχα, τόσο οι μαθητές και οι μαθήτριες (μικροί και μεγάλοι) των Σχολών Πνευστών & Κρουστών Μουσικών Οργάνων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλλιθέας, όσο και τα μέλη της προσκεκλημένης από το Δήμο μας Φιλαρμονικής Σιναράδων Κέρκυρας.

** Το πρωί της Κυριακής 7 Απριλίου 2019, στέφεται από απόλυτη επιτυχία, το καθιερωμένο πλέον ετήσιο αθλητικό eventKallithea Run 2019.

** Το απόγευμα της Κυριακής 7 Απριλίου 2019, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας και μετά την Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, πραγματοποιείται μία υπέροχη μουσική συναυλία με βυζαντινούς ύμνους αφιερωμένους εις την Υπεραγία Θεοτόκο, από τα μέλη της Λαϊκής Χορωδίας Καλλιθέας.

** Το απόγευμα της Τετάρτης 17 Απριλίου 2019, η αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, «πλημμυρίζει» από βυζαντινούς ύμνους, που απέδωσαν μοναδικά οι Κωνσταντινουπολίτες Πρωτοψάλτες, Γρηγόρης ΝταραβάνογλουΦώτης Γιαννάκης και Χρήστος Μηνάογλου,  συνοδεία ισοκρατών.

** Το απόγευμα της Πέμπτης 18 Απριλίου 2019, συντελείται Εσπερινή Μυσταγωγία στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Καλλιθέας. Αιτία; Η συναυλία με εκκλησιαστικούς ύμνους που αποδίδουν θεσπέσια, τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλλιθέας.

** Το απόγευμα του Σαββάτου 20 Απριλίου 2019 και μέσα σε κλίμα χαράς, εγκαρδιότητας και αισιοδοξίας για το προσδοκώμενο επιτυχές αποτέλεσμα στις Δημοτικές εκλογές που θα διεξάγονταν σε έναν περίπου μήνα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Εκλογικού Κέντρου της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα – Λάζαρος Λασκαρίδης».

** Από το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 23 Απριλίου 2019, είχε ξεκινήσει η διανομή των πάμπολλων Δεμάτων Αγάπης προς τους άπορους συνδημότες μας, από τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών.

** Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης 25 Απριλίου 2019, σε όλους τους Ιερούς Ναούς, τελείται η ανάγνωση των Δώδεκα Ευαγγελίων, αλλά και η κορύφωση του Θείου Δράματος.

** Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής 26 Απριλίου 2019, σε όλους τους Ιερούς Ναούς, τελούνται η Ακολουθία των Μεγάλων Βασιλικών Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως.

** Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 26 Απριλίου 2019, σε όλους τους Ιερούς Ναούς, τελείται η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου (Όρθρος Μεγάλου Σαββάτου), αλλά και η Περιφορά των Επιτάφιων στους δρόμους των Ενοριών 

Μάιος 2019

** Το απόγευμα της Πέμπτης 9 Μαΐου 2019 και μπροστά από το Μνημείο των Πεσόντων για την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία της Ελλάδας, Σοβιετικών μαχητών κατά την περίοδο 1941 – 1944, αποδίδονται οι δέουσες τιμές με τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης και ομιλίες.

** Το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαΐου 2019 και στην αίθουσα εκδηλώσεων του επιβλητικού Μεγάρου του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, πραγματοποιείται μία καταπληκτική μουσικοθεατρική παράσταση από τα μέλη της μουσικής ομάδας «Τραγουδάμε την Πόλη», καθώς και από τα αντίστοιχα της θεατρικής ομάδας «Σπύρος Λίνας», υπό τον ενιαίο τίτλο «Η Επτάλοφος».

** Το απόγευμα της Δευτέρας 13 Μαΐου 2019 και στην αίθουσα εκδηλώσεων του 12ου Γυμνασίου Καλλιθέας, πραγματοποιούνται ο Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας, οι οποίοι εγκρίθηκαν άνετα.

** Το απόγευμα της Τετάρτης 15 Μαΐου 2019 και στο γηπεδάκι 5Χ5 στο ποτάμι στην αρχή της οδού Φορνέζη, ξεκινά το 20ό Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5Χ5 & 9Χ9, με διοργανωτή τον Αθλητικό Σύλλογο Ολυμπιακός Καλλιθέας.

** Το βράδυ της Τετάρτης 15 Μαΐου 2019 και στο πάρκο δίπλα από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, πραγματοποιείται η πρώτη προεκλογική εκδήλωση του Δημάρχου της πόλης μας κ. Δημήτρη Κάρναβου, η οποία αφορούσε την παρουσίαση των υποψηφίων  Κοινοτικών Συμβούλων  του Συνδυασμού, για την 3η Δημοτική Κοινότητα.

** Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Μαΐου 2019 και μπροστά από το επιβλητικό και – επιτέλους – καλοσυντηρημένο Ηρώο των Ελλήνων του Πόντου, το οποίο δεσπόζει στο ένα άκρο της πλατείας Δαβάκη, τιμήθηκε, με την τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης και κατάθεση στεφάνων, η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

** Το βράδυ του Σαββάτου 18 Μαΐου 2019 και στον χώρο πέριξ του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, η 2η ανοικτή μεγάλη εκδήλωση του Δημάρχου Καλλιθέαςκ. Δημήτρη Κάρναβου, εκεί όπου παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι Κοινοτικοί Σύμβουλοι της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξής του «Η Καλλιθέα Αλλάζει», στην 1η Κοινότητα (Νότιος Τομέας).

** Το βράδυ της Δευτέρας 20 Μαΐου 2019 και στην πλατεία Δαβάκη, πραγματοποιείται η κεντρική προεκλογική ομιλία του Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», κ. Λάζαρου Λασκαρίδη.

** Το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαΐου 2019 και στην αίθουσα εκδηλώσεων του επιβλητικού Μεγάρου του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, πραγματοποιείται μία εξαιρετική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονίας των Ποντίων, σε συνεργασία του ιστορικού Συλλόγου με την Αδελφότητα Ποντίων «η Παναγία Γουμερά».

** Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαΐου 2019 και στην αίθουσα εκδηλώσεων του επιβλητικού Μεγάρου του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, πραγματοποιείται μία άκρως ενδιαφέρουσα και συγκινητική Εκδήλωση Μνήμης, για την 566η επέτειο της Άλωσης της Πόλης.

Ιούνιος 2019

** Το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουνίου 2019 και μετά τη γνωστοποίηση των τελικών αποτελεσμάτων της δεύτερης Κυριακής στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, στο εκλογικό κέντρο της Δημοτικής Παράταξης «Η Καλλιθέα Αλλάζει», της οποίας ηγείται ο επανεκλεγείς Δήμαρχος Καλλιθέαςκ. Δημήτρης Κάρναβος, στήνεται γλέντι.

** Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019, το 20ό Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5Χ5 & 9Χ9, με διοργανωτή τον Αθλητικό Σύλλογο Ολυμπιακός Καλλιθέας, φτάνει σιγά – σιγά, προς το τέλος του, με τη διεξαγωγή των μικρών και μεγάλων Τελικών στις ηλικιακές κατηγορίες Κ-8 και Κ-10.

** Το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιουνίου 2019 και στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, ξεκίνησαν οι παραστάσεις από το Θεατρικό Σχολείο του Δήμου μας, με συνδιοργανωτές το Δήμο Καλλιθέας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιθέας.

** Το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιουνίου 2019, στη Δημοτική Πινακοθήκη «Σοφία Λασκαρίδου», πραγματοποιούνται τα Εγκαίνια της Ετήσιας Έκθεσης της Ομάδας Αγιογραφίας Καλλιθέας.

** Το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιουνίου 2019 και στον αύλειο χώρο του 14ου Γυμνασίου της πόλης μας πραγματοποιήθηκε, αποχαιρετιστήρια εκδήλωση.

**  Το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιουνίου 2019 και στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, ολοκληρώθηκε το 20ό Τουρνουά Ποδοσφαίρου 5Χ5 & 9Χ9, με διοργανωτή τον Αθλητικό Σύλλογο Ολυμπιακός Καλλιθέας.

** Το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου 2019 και στην αίθουσα εκδηλώσεων του επιβλητικού Μεγάρου του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, απονεμήθηκαν τα τιμητικά διπλώματα στους μαθητές και στις μαθήτριες των πάμπολλων Εργαστηρίων Τέχνης που λειτουργούν στον Σύλλογο, ενώ παράλληλα, εγκαινιάστηκε και σχετική Έκθεση, με πληθώρα έργων που δημιουργήθηκαν κατά τη «σχολική» χρονιά που ολοκληρώθηκε.

** Το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιουνίου 2019, στο 12ο Γυμνάσιο Καλλιθέας «Κοσμάς ο Αιτωλός» διοργανώνεται η αποχαιρετιστήρια καλοκαιρινή γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς, με συνδιοργανωτές το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και το Σύλλογο Διδασκόντων του Γυμνασίου.

** Το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2019, στην πλατεία Δαβάκη και παρουσία δυστυχώς λιγοστού κοινού, πραγματοποιείται η 15η Συνάντηση Φιλαρμονικών Ορχηστρών, συνάντηση στην οποία εκτός από τη Δημοτική μας Φιλαρμονική, συμμετείχε και η αντίστοιχη του Δήμου Ελευσίνας.

** Το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2019, πραγματοποιείται η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας μετά τις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές.

** Το βράδυ του Σαββάτου 22 Ιουνίου 2019, στον ανθοστολισμένο κήπο του Μεγάρου του  Συλλόγου  Κωνσταντινουπολιτών επί της οδού Δημοσθένους 117, διοργανώνεται μία εκπληκτική μουσική βραδιά, πλημμυρισμένη από αξέχαστες μελωδίες με παραδοσιακή και έντεχνη μουσική από τα μέλη του συγκροτήματος «Οι Μουσικοί της Πόλης», αλλά και με γευστικά εδέσματα και άφθονη μπύρα.

** Το βράδυ του Σαββάτου 22 Ιουνίου 2019 και στην πλατεία Δαβάκη, πραγματοποιείται το 6ο Ηπειρωτικό Αντάμωμα, με χορούς και τραγούδια της Ηπείρου και του Πόντου, με διοργανωτή τον Σύλλογο Ηπειρωτών Καλλιθέας.

** Το απόγευμα της Κυριακής 23 Ιουνίου 2019 και στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, ολοκληρώνεται η διήμερη Ιερά Πανήγυρη.

** Το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουνίου 2019 και στην πλατεία Δαβάκη, πραγματοποιείται μία πλούσια χορευτική παράσταση υπό τον τίτλο «… της στεριάς και της θάλασσας», με πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες, τα μέλη της Ομάδας Λαϊκού και Παραδοσιακού Χορού του Δήμου μας.

** Το βράδυ της Τετάρτης 26 Ιουνίου 2019 και στην πλατεία Δαβάκη, πραγματοποιείται η  κεντρική ομιλία του Καλλιθεάτη υποψήφιου Βουλευτή Νοτίου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Τάσου Γαϊτάνη.

** Το βράδυ της Πέμπτης 26 Ιουνίου 2019 και στην πλατεία Κύπρου, εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, με την πραγματοποίηση ενημερωτικής εκδήλωσης και με συναυλία, με πρωτοβουλία του Δήμου Καλλιθέας και του Σωματείου Θησέας.

** Το απόγευμα του Σαββάτου 29 Ιουνίου 2019 και στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Τζιτζιφιών, τελείται ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, ανήμερα της εορτής των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

** Το βράδυ του Σαββάτου 29 Ιουνίου 2019 και στην πλατεία Δαβάκη, διοργανώνεται μία εκπληκτική μουσικοθεατρική παράσταση υπό τον τίτλο «…στολίσετε το νυφικό και βάλτε του βελούδα…», με τα μέλη του ιδιαίτερα δραστήριου Παγγεραγωτικού Συλλόγου Μυτιλήνης Αθηνώννα ταξιδεύουν το σύνολο των παρισταμένων στη Λέσβο, σε ένα σεργιάνι στα μονοπάτια της παράδοσης με λαϊκά δρώμενα, χορούς και τραγούδια από το νησί της Σαπφούςαναβιώνοντας  τον τρόπο με τον οποίο γινόταν ο Γεραγώτικος γάμος τα παλαιότερα χρόνια.

** Το βράδυ της Κυριακής 30 Ιουνίου 2019, στην πλατεία των Τζιτζιφιών, διοργανώνεται μία θαυμάσια μουσικοχορευτική παράσταση υπό τον τίτλο «έλα χόρεψε μαζί μου», με συνδιοργανωτές το Δήμο Καλλιθέας, τον  Ελληνικό Σύλλογο Παραδοσιακών Χορών «Ηγέροχος» και τον Ρουμανοελληνικό Πολιτιστικό Σύλλογο “Armonia», αλλά και με τη φιλική συμμετοχή των Χοροστατών Λαμίας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κερατσινίου «Θυμαιτάδαι» και του Παγγεραγωτικού Συλλόγου Μυτιλήνης Αθηνών.

Ιούλιος 2019

** Το βράδυ της Τρίτης 9 Ιουλίου 2019 στην επικάλυψη του Ιλισού ποταμού στο ύψος της Φιλαρέτου και παρουσία, δυστυχώς, λιγοστών συνδημοτών μας, διοργανώνεται η πρώτη από τις δύο προγραμματισμένες καλοκαιρινές συναυλίες της Δημοτικής μας Φιλαρμονικής.

** Το απόγευμα της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2019 και στον πεζόδρομο μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης μας, μάγεψε και πάλι η Δημοτική μας Φιλαρμονική, στην δεύτερη και τελευταία καλοκαιρινή της συναυλία.

Αύγουστος 2019

** Την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019, εορτάζεται με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική ευλάβεια, η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, στον εορτάζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλης μας.

** Την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ειρηναίου, Επισκόπου Λούγδουνου (Λυών),  εόρτασε ο τότε Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας, Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Νάκος.

** Το απόγευμα της Δευτέρας 26 Αυγούστου 2019 και στο γήπεδο της παραλίας των Τζιτζιφιών, πραγματοποιείται η επίσημη πρώτη συνάντηση – προπόνηση του ποδοσφαιρικού τμήματος Ανδρών του Αθλητικού Ομίλου Φοίνιξ Καλλιθέας.

Σεπτέμβριος 2019

** Το απόγευμα της Παρασκευής 30 Αυγούστου 2019 και στον προαύλιο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Καλλιθέας  «Σοφία Λασκαρίδου», πραγματοποιείται, με κάθε επισημότητα και παρουσία μεγάλου πλήθους συνδημοτών μας, η τελετή Ορκωμοσίας του Δημάρχου κ. Δημήτρη Κάρναβου, καθώς και των μελών Δημοτικού Συμβουλίου και των Κοινοτικών Συμβουλίων του Δήμου μας για τη νέα Δημοτική περίοδο 2019-2023.

** Το πρωί της Κυριακής 1 Σεπτεμβρίου 2019 και παρουσία, δυστυχώς, ελαχίστων συνδημοτών μας, πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, με μοναδικά θέματα συζήτησης την εκλογή του νέου Προεδρείου του, καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της αντίστοιχης της Ποιότητας Ζωής.

** Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καλλιθέας, προβαίνει σε μία αδιανόητη κίνηση, καθώς μέλος του υποκλέπτει κυριολεκτικά μεγάλο μέρος δικού μας προγενέστερου ρεπορτάζ σχετικού με την εκλογή του νέου Προεδρείου του Δήμου μας, καθώς και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της αντίστοιχης της Ποιότητας Ζωής και με περίσσιο θράσος, όχι μόνο το στέλνει ως Δελτίο Τύπου, ακόμη και σε εμάς (!!!), αλλά το αναρτά επίσης, στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου μας, ως δική του «δημοσιογραφική επιτυχία», γεγονός που μας αναγκάζει να προβούμε σε δημόσια καταγγελία μέσω σχετικού δημοσιεύματός μας.

** Το απόγευμα του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου 2019 και στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Ελεούσης στην Καλλιθέα, εορτάζεται το Γενέθλιον της Υπεραγίας ημών Θεοτόκου.

** Το απόγευμα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου 2019 σε γνωστό Ξενοδοχείο της πρωτευούσης, πραγματοποιούνται οι κληρώσεις των Πρωταθλημάτων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών. Ο αγαπημένος μας Αθλητικός Όμιλος Φοίνιξ Καλλιθέας, θα ξεκινούσε τις υποχρεώσεις του, εκτός έδρας.

** Το απόγευμα της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2019 στη Δημοτική Πινακοθήκη «Σοφία Λασκαρίδου» και στα πλαίσια του 4ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Καλλιθέας, πραγματοποιούνται τα εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής Μουσειακών Αντιγράφων τεσσάρων Ευρωπαίων Ζωγράφων.

** Το πρωί Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου 2019, ο Παναθλητικός Όμιλος Καλλιθέας Έσπερος, τελεί, στο ομώνυμο κλειστό γυμναστήριο, τον πατροπαράδοτο Αγιασμό τμημάτων του, για τη νέα αθλητική χρονιά 2019 – 2020.

** Το απόγευμα της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου 2019 και στο γήπεδο 9Χ9 του πάρκου Άθλησης και Αναψυχής του Δήμου μας,  τελέστηκε ο πατροπαράδοτος Αγιασμός του Αθλητικού Ομίλου Φοίνιξ Καλλιθέας.

** Το πρωί της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου 2019, ο αγαπημένος μας Αθλητικός Όμιλος Φοίνιξ Καλλιθέας, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Γ’ Κατηγορίας της  Ε.Π.Σ. Αθηνών (2ος όμιλος), αντιμετωπίζει, στο γήπεδο της Ακαδημίας Πλάτωνος, τον Αθλητικό Όμιλο Κωφών, από τον οποίο γνωρίζει την ήττα με 1-0.

** Το απόγευμα της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου 2019, με αφορμή τη συμπλήρωση 64 χρόνων από την τραγική για τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης νύχτα της 6ης προς  Σεπτεμβρίου 1955, πραγματοποιείται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου του ιστορικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, μία άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση Μνήμης, την οποία παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επί 3 και πλέον ώρες, μεγάλο πλήθος συνδημοτών μας.

** Το βράδυ της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου 2019 και στα πλαίσια του 4ου Μεσογειακού Φεστιβάλ, η διάσημη μεσόφωνος Κα Μαρίτα Παπαρίζου, δίνει, με μία λέξη, καταπληκτική συναυλία εντός του Καθολικού Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο οποίος δεσπόζει επί της οδού Σοφοκλέους 138.

Οκτώβριος 2019

** Το πρωί της Κυριακής 6 Οκτωβρίου 2019 και στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αθηνών, ο αγαπημένος μας Αθλητικός Όμιλος Φοίνιξ Καλλιθέας πετυχαίνει την του νίκη, καθώς στον αγώνα του στο γήπεδο της Κυψέλης με αντίπαλο τον Κρόνο Αιγάλεω, του επιβάλλεται με 3-2, μάλιστα με ανατροπή.

** Το πρωί της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου 2019 και στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, εορτάζεται η 79η επέτειος της 28η Οκτωβρίου 1940, με μία εξαιρετική εκδήλωση.

** Το πρωί της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 2019, με λαμπρότητα, πατριωτική έξαρση και μεγάλη συμμετοχή, τιμήθηκε,  η 79η επέτειος της Εθνικής μας Εορτής και εδώ στην πόλη μας την Καλλιθέα.

Νοέμβριος 2019

** Το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Νοεμβρίου 2019, το γυναικείο τμήμα του    Αθλητικού Ομίλου Φοίνιξ Καλλιθέας πραγματοποίησε την του επίσημη εμφάνιση στο Πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας Γυναικών για την ποδοσφαιρικής περιόδου 2019 – 2020, που διοργανώνεται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Οι Καλλιθεάτισσες αντιμετώπισαν, στο γήπεδο των Τραχώνων Αλίμου, την ομώνυμη και σαφώς πιο έμπειρη γυναικεία ομάδα, από την οποία ηττήθηκαν μεν με το ευρύ 8-0, αλλά έδειξαν αρκετά καλά στοιχεία δε.

** Το απόγευμα της Τρίτης 5 Νοεμβρίου 2019, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας και με αφορμή το πρόγραμμα “Erasmus + 2019 – 2020”, το οποίο εκπόνησε το 12ο Γυμνάσιο της πόλης μας, διοργανώνεται μία υπέροχη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμήν μαθητών, μαθητριών και εκπαιδευτικών πέντε χωρών (Γερμανία, Ρουμανία, Τσεχία, ΠορτογαλίαΤουρκία),  που φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας και συνεργάστηκαν στο πρόγραμμα.

** Το πρωί της Κυριακής 10 Νοεμβρίου 2019, συνολικά 75 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης για την παρακολούθηση μίας εκπληκτικής παιδικής θεατρικής παράστασης, υπό τον τίτλο «Ως την άκρη του ονείρου».

** Το απόγευμα της Τετάρτης 20 Νοεμβρίου 2019, στον ιστορικό Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών, πραγματοποιείται μία εντυπωσιακή εκδήλωση επίδειξης μόδας με φιλανθρωπικό μάλιστα χαρακτήρα.

** Το απόγευμα της Κυριακής 24 Νοεμβρίου 2019 και στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νεοσύστατου Συλλόγου Πολιτισμού και Εθελοντισμού Ζωής Όραμα (ΠέΖΟ).

** Το απόγευμα της Κυριακής 24 Νοεμβρίου 2019 και στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, δόθηκε μία καταπληκτική θεατρική παράσταση, υπό τον τίτλο «‘Σα κρύα του λουτρού», από τα μέλη της θεατρικής ομάδας της Αδελφότητος Ποντίων «η Παναγία Γουμερά». Και το ρεπορτάζ μας αυτό, δυστυχώς θα πέσει «θύμα» κλοπής, αυτή τη φορά από Ποντιακό blog.

** Το απόγευμα της Παρασκευής 29 Νοεμβρίου 2019 και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεγάρου του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια μίας εντυπωσιακής έκθεσης με εκθαμβωτικά εκθέματα, εντυπωσιακές κούκλες, όλες φτιαγμένες από βαμβάκισύρμαδέρμα και χαρτί, με αστείρευτο μεράκι, καθώς και με αστείρευτη αγάπη από την «Ιατρό της Κούκλας», Κα Ειρήνη Πρίντεζη – Φράγκου, εμπνευσμένες από τη λαϊκή μας παράδοση, αλλά ακόμη και από ζωγραφιές παιδιών.

Δεκέμβριος 2019

** Το μεσημέρι της Κυριακής 1 Δεκεμβρίου 2019, η γυναικεία ομάδα του Αθλητικού Ομίλου Φοίνιξ Καλλιθέας πανηγύρισε την παρθενική της νίκη στο Πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας Γυναικών, καθώς για την αγωνιστική του 6ου ομίλου, φιλοξένησε στο γήπεδο Ταύρου Β’ «Χ. Παυλίδης», τον Ακράτητο, του οποίου επιβλήθηκε με 4-0.

** Το απόγευμα της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου 2019, ολοκληρώθηκε η διήμερη  πανήγυρη για την προστάτιδα του Πυροβολικού και των ορυχείωνΑγία Βαρβάρα, στον ομώνυμο μικρό Ιερό Ναό, το καλαίσθητο Μετόχι του Πανάγιου Τάφου.

** Το απόγευμα της Τετάρτης 4 Δεκεμβρίου 2019 και στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, διοργανώθηκε από το Δήμο Καλλιθέας και την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σταθμός», μία εξαιρετική διαδραστική θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες, μέλη της ομάδας Playback ΔΕΚΑ.

** Το απόγευμα της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου 2019, ολοκληρώνεται η διήμερη πανήγυρη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καλλιθέας.

** Το απόγευμα της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου 2019 και σε γνωστότατο café bar της πόλης μας πολύ κοντά στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Παναγίας Ελεούσης, διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Ελπίδα Μάνας», μία εξαίσια εκδήλωση, στην οποία βραβευόμαστε, μεταξύ άλλων, και εμείς.

** Το απόγευμα της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου 2019, στη αίθουσα τελετών της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.Α.Ε.Δ.) και υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, πραγματοποιείται εκδήλωση για την επέτειο των 80 χρόνων της Ενώσεως Δημοσιογράφων Ιδιοκτήτων Περιοδικού Τύπου, στην οποία είναι και η εφημερίδα μας μέλος.

** Το μεσημέρι της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου 2019 και στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Γ’ Κατηγορίας Γυναικών, τα κορίτσια του Φοίνικα Καλλιθέας φιλοξενούνται από τον Περσέα Σύρου στην Ερμούπολη, του οποίου επιβλήθηκαν με 2-0.

** Το απόγευμα της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίου 2019, στον ιστορικό Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών, πραγματοποιείται μία εκπληκτική μουσική εκδήλωση, με τα μέλη του Μουσικού Ομίλου Καλλιθέας «η Αρμονία» να ερμηνεύουν εξαίσια και υπό τη διεύθυνση του κ. Γιώργου Σακκογιάννη, πληθώρα Χριστουγεννιάτικων τραγουδιών και να απαγγέλλουν καθόλα άψογα και επίκαιρα ποιήματα.

** Το πρωί της Πέμπτης 19 Δεκεμβρίου 2019, εγκαινιάζεται από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, το Πολυκέντρο Ανακύκλωσης ανταποδοτικής ανακύκλωσης, το οποίο τοποθετήθηκε στην Καλλιθέα (λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου/Θησέως 70 και Ευαγγελίστριας).

** Το μεσημέρι της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου 2019, αντιπροσωπεία από τις δύο Διοικήσεις των Α.Ο. Φοίνιξ Καλλιθέας και Α.Σ. Ολυμπιακός Καλλιθέας, αποτελούμενη από τον κοινό Πρόεδρό τους κ. Βασίλη Σπηλιωτόπουλο και τον Ταμία του Ολυμπιακού Καλλιθέαςκ. Μάρκο Πετρούτση, παραδίδουν, αρχικά τρόφιμα στους διοργανωτές Φιλανθρωπικού  Τουρνουά του σωματείου Α.Ο. Δάφνης Παλαιού Φαλήρου και ακολούθως, πλούσια ποσότητα ιματισμού και τροφίμων, στον σεμνό Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Τζιτζιφιών,  Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Καρβούνη, ο οποίος τους ευχαρίστησε θερμά για την συγκινητική αυτή ενέργειά τους.

** Το απόγευμα της Τρίτης 24 Δεκεμβρίου 2019, παραμονή δηλαδή της πιο όμορφης ημέρας του κόσμου, αυτής των Χριστουγέννων, τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλλιθέας, ψάλουν τα κάλαντα και Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, στους συμπολίτες μας.

Τα παραπάνω 112 ρεπορτάζ της εφημερίδος μας, είναι μερικά απ’ όσα καλύφθηκαν δημοσιογραφικά από εμάς και  τους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού συνεργάτες και φίλους μας, οι οποίοι είχαν την ευγενική καλοσύνη να μας βοηθήσουν για την πληρέστερη δυνατή ενημέρωσή σας κατά τη χρονιά που μόλις πέρασε.

Μαζί με τα προαναφερόμενα 112 ρεπορτάζ, αναρτήσαμε στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα 229 ακόμη άρθρα ποικίλης ύλης και θεματολογίας, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία αφορούσαν θέματα της πόλης μας,  διανθισμένα με πληθώρα φωτογραφιών και videos, αποτέλεσμα των οποίων ήταν κατά τα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου, να προχωρήσουμε σε αλλαγή server, καθώς η χωρητικότητα του προηγούμενου γέμισε ασφυκτικά με αποτέλεσμα να μην είναι ορατές στην αρχική επιφάνεια του site μας, οι φωτογραφίες που είχαμε αναρτήσει.

Παράλληλα, στα μέσα κοινωνικής μας δικτύωσης (Αναστάσιος Ράντος & ο Ρεπόρτερ της Καλλιθέας), αναρτήσαμε επίσης πληθώρα videos και φωτογραφιών, όχι μόνο από τις εκδηλώσεις που καλύψαμε, αλλά και για περιστατικά και γεγονότα που αποτυπώθηκαν στον φωτογραφικό μας φακό και που αναδεικνύουν κάποια κακώς κείμενα που συμβαίνουν στην πόλη μας.

Να σας ενημερώνουμε εδώ, ότι μπορούσαμε και ήμασταν αρχικά διατεθειμένοι να προβούμε στην ανάρτηση περαιτέρω ακόμη ρεπορτάζ και άρθρων από εκδηλώσεις που έγιναν στην πόλη μας και όχι μόνο, ιδιαίτερα μάλιστα κατά το τελευταίο τετράμηνο.

Δυστυχώς, όμως, δύο κυρίως γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά το περασμένο έτος, μας ενόχλησαν και μας ανάγκασαν να πάρουμε την συνειδητή απόφαση να απέχουμε από τις περισσότερες εκδηλώσεις στις οποίες διοργανωτής ήταν ο Δήμος μας.

Το μεν πρώτο γεγονός, αφορούσε την προκλητική κλοπή μεγάλου τμήματος ρεπορτάζ μας από το Γραφείο Τύπου του Δήμου μας, κλοπή για την οποία ουδείς είχε την ευθιξία να μας ζητήσει έως και σήμερα, έστω και σε προσωπικό επίπεδο, συγγνώμη.

Το δε δεύτερο γεγονός, αφορούσε προσβλητική, κατ’ εμάς, απάντηση που μας δόθηκε σε σχετικό μας αίτημα στις 10 Οκτωβρίου 2019 και στο προσωπικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης του Δημάρχου κ. Δημήτρη Κάρναβου.

Συγκεκριμένα, έπειτα από σχετικό ερώτημα που θέσαμε στον κ. Δήμαρχο γιατί δεν στέλνει και στην εφημερίδα μας τα όσα σημαντικά – με την ιδιότητα του Δημάρχου – αναρτά στο προσωπικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ως Δελτία Τύπου από το Δήμο Καλλιθέας, έτσι ώστε να τα αναρτούμε ακολούθως και εμείς στο δικό μας δημοσιογραφικό μέσο προς ενημέρωση του αναγνωστικού μας κοινού, προφανέστατα με τη δική του συναίνεση και μέσω υπαλλήλου του Δήμου στον οποίο μας παρέπεμψε, μας απάντησε ότι για την παραλαβή των όποιων Δελτίων Τύπου του Δήμου, θα πρέπει να υποβάλλουμε σχετική αίτηση, όπως επίσης μας «συμβούλεψε»  στο να προβαίνουμε – και μάλιστα ανά τακτά διαστήματα – και σε επικαιροποίηση των στοιχείων μας!!!.

Στις 15 Μαρτίου 2020, η εφημερίδα μας κλείνει 25 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης λειτουργίας και ενημέρωσης των Καλλιθεατών για τα δρώμενα στην πόλη μας και όχι μόνο.

Έχουμε καλύψει, εκατοντάδες εκδηλώσεις, πάντα καλοπροαίρετα, πάντα με συναίσθηση της ευθύνης που έχουμε για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του αναγνωστικού μας κοινού και πάντα, δωρεάν, χωρίς να έχουμε δηλαδή την οποιαδήποτε οικονομική ή άλλη απαίτηση.

Ουδέποτε, έως σήμερα, μας ζητήθηκε  να καταθέσουμε αίτηση για την παραλαβή Δελτίων Τύπου. Αντιθέτως, σε καθημερινή βάση, «βομβαρδιζόμαστε» με πληθώρα Δελτίων Τύπου, από Κόμματα, από Υπουργεία, από όμορους και όχι μόνο Δήμους, από την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και από Αθλητικά και Εθνοτοπικά Σωματεία και Συλλόγους, προς δημοσίευση.

Επί ένα τέταρτο του αιώνα πλέον, καταγράφουμε και αποτυπώνουμε, στο μέτρο του δυνατού, τα τεκταινόμενα στην πόλη μας και θεωρούμε ότι συμβάλλουμε στη διάσωση, αλλά και στη διάδοση της πλούσιας και πολυποίκιλης ιστορίας της Καλλιθέας μας, μέσω συνεχούς έρευνας, αλλά και σχετικών αφιερωμάτων που προβαίνουμε ανά τακτά διαστήματα.

Αγαπητοί μας αναγνώστες, η αποδοχή σας προς το μέσο ενημέρωσής μας είναι πραγματικά πρωτόγνωρη, γεγονός που αντικατοπτρίζεται πλήρως από το μέγεθος της επισκεψιμότητας που έχουμε σε καθημερινή βάση, ενώ αξίζει να τονισθεί, για μία ακόμη φορά το γεγονός, ότι πάμπολλα άρθρα μας, αν δεν υποκλαπούν, κοινοποιούνται σε πληθώρα άλλων έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, καθώς και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Να σας γνωρίσουμε στο σημείο αυτό, ότι πολύ σύντομα, προτιθέμεθα να εντάξουμε στην εφημερίδα μας και μία νέα ενότητα, μέσω της οποίας θα «ζωντανέψουν» ξανά παλαιότερα ρεπορτάζ μας, έτσι ώστε όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας, «να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι».

Αφού σας ζητήσουμε συγγνώμη για τις οχλήσεις μας που κάναμε αναφορά παραπάνω, σας ευχόμαστε ολόψυχα, το νέο έτος που μόλις ανέτειλε, να σας χαρίζει υγεία, καθώς και ατομική και οικογενειακή ευτυχία και ευημερία.

Καλή χρονιά αναγνώστες και αναγνώστριές μας, καλή χρονιά Καλλιθέα μας!!!

Υ.Γ.: Ως σημαντικότερο γεγονός κατά το περασμένο έτος, θεωρούμε (παρά το γεγονός ότι μας ενόχλησε η απάντηση που μας έδωσε) την επανεκλογή του κ. Δημήτρη Κάρναβου στον Δημαρχιακό θώκο για δεύτερη συνεχόμενη θητεία και γι’ αυτό τον λόγο τοποθετήσαμε ως βασική μας φωτογραφία στην φετινή ανασκόπηση, εκείνη με τον ίδιο να κοιτά σε video wall,  εμφανώς χαρούμενος, τα τελικά αποτελέσματα των επαναληπτικών Δημοτικών εκλογών, το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουνίου 2019.

Η ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 2019 Reviewed by on . Η Ανασκόπηση του 2019 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ Καλή χρονιά, χρόνια πολλά!!!. Μία ακόμη χρονιά λοιπόν πέρασε (2019), μία ακ Η Ανασκόπηση του 2019 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ Καλή χρονιά, χρόνια πολλά!!!. Μία ακόμη χρονιά λοιπόν πέρασε (2019), μία ακ Rating: 0
scroll to top