Κυριακή , 28 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ιανουάριος 27, 2020 1:37 μμ A+ / A-

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Απόλυτα επιτυχημένη η εκδήλωση

ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ, ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 25/01/2020

ΜΙΑ ακόμη εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας  της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 25 Ιανουαρίου 2020, εκατοντάδες ήταν τα μέλη και οι φίλοι της Ένωσης που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κοσμικό κέντρο «Παλατάκι»  (Ελευθερίου Βενιζέλου/Θησέως 162).

Με την όλη εκδήλωση να ξεκινά με αρκετή καθυστέρηση λόγω της συνεχούς και αθρόας προσέλευσης των προσκεκλημένων, τους πολυπληθείς τελικά παριστάμενους καλωσόρισε από μικροφώνου η Πρόεδρος της Ένωσης και Δημοτική Σύμβουλος, Κα Ευσεβία Κοσμίδου, η οποία στον ενδιαφέροντα χαιρετισμό της, ανέφερε, τα ακόλουθα:

«Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

Κυρίες και κύριοι Αντιδήμαρχοι

Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων της πόλης μας, εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων, αγαπητοί φίλοι, κυρίες και κύριοι, αγαπητά μας παιδιά.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας, σας καλωσορίζω σε αυτή την ιδιαιτέρως σημαντική για εμάς συνάντηση, στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας μας.

Μεγάλη χαρά μας δίνει η παρουσία σας εδώ σήμερα.

Αγαπητοί προσκεκλημένοι, αγαπητοί γονείς, σε μια κοινωνία που αλλάζει με γοργούς ρυθμούς, που καθετί νέο είναι και συνάμα παλιό, εμείς όλοι ως γονείς πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για οτιδήποτε συμβαίνει στα παιδιά μας.

Σε μια δύσκολη εποχή όπου το κλίμα δεν ευνοεί την δράση συλλόγων, πρέπει να φανούμε ενωμένοι, να στηρίξουμε το γονεϊκό κίνημα και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ανάπτυξής  του με πολύπλευρες λειτουργίες και δράσεις.

Στόχος της Ένωσής μας, ήταν και εξακολουθεί να είναι, η ενδυνάμωση των Συλλόγων Γονέων, ο συντονισμός, η μελέτη και η προβολή των προβλημάτων τους, με παράλληλη ουσιαστική συμμετοχή τους στις διαδικασίες λειτουργίας των Σχολείων, η προάσπιση και η διεύρυνση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας, έτσι ώστε τα δικαιώματα και οι ανάγκες των μαθητών να ικανοποιούνται, με στόχο τη διαπαιδαγώγησή τους και τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Γι αυτό το λόγο, επικοινωνούμε, στηρίζουμε, βοηθάμε, κινητοποιούμε τους συλλόγους μας για την επίλυση προβλημάτων των σχολείων της πόλης, διαμορφώνοντας αιτήματα προς το Δήμο, τους γονείς, και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ενημερώνουμε τους γονείς για τα ζητήματα της εκπαίδευσης με παραστάσεις, υποβολή υπομνημάτων στους αρμόδιους φορείς με σκοπό την ενημέρωσή τους και την λύση των προβλημάτων με τη χρήση κάθε πρόσφορου μέσου.

Κινητοποιούμε τους γονείς, τους  Συλλόγους Γονέων και τους μαθητές σε εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις, βοηθώντας και στηρίζοντας πολιτιστικούς φορείς της πόλης μας, με στόχο τη διατήρηση και διάδοση της λαϊκής πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Με καλή θέληση, σχεδιασμό και καλή συνεργασία γονέων, εκπαιδευτικών και φορέων του Δήμου και πάντα σκεπτόμενοι τους μαθητές, τα παιδιά μας, πιστεύουμε πως θα υπάρξουν θετικές αλλαγές με το δημιουργικό διάλογο.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας, με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές του περασμένου Μαΐου, συνεχίζει την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια.

Στηρίζουμε από την πρώτη στιγμή με την παρουσία μας το Θεατρικό Σχολείο, συγχρηματοδοτώντας το μαζί με το Δήμο.

Συμμετείχαμε στα Μαθητικά Σχολικά Συμβούλια που διοργανώθηκαν από την Επιτροπή του Μαθητικού Φεστιβάλ και το Δήμο, με τη συμμετοχή της μαθητικής κοινότητας της πόλης μας το Δεκέμβρη του 2019.

Συνδιοργανώσαμε, μαζί με την Επιτροπή του Μαθητικού Φεστιβάλ και το Δήμο Καλλιθέας, τα δύο τελευταία Μαθητικά Φεστιβάλ και συνεχίζουμε φέτος με το 12ο Μαθητικό Φεστιβάλ.

Η Ένωσή μας αποτελεί συμπαραστάτη του έργου των μαθητών και των εκπαιδευτικών, στηρίζοντας δράσεις  που αγαπούν και προάγουν τη γνώση και τον πολιτισμό, συνδέοντας  τη μαθητική κοινότητα με την ευρύτερη τοπική κοινωνία. Θα είμαστε παρόντες σε οτιδήποτε παρουσιάσουν τα σχολεία και οι σύλλογοι γονέων στα πλαίσια του 12ου Μαθητικού φεστιβάλ.

Η Ένωσή μας ήρθε σε επαφή και πραγματοποίησε κύκλο συναντήσεων με τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, όπου τέθηκαν προβλήματα, συζητήθηκαν και ανταλλάχτηκαν απόψεις μεταξύ των μελών των Συλλόγων.

Προβήκαμε σε δύο πολιτιστικές ενέργειες παρακολούθησης  θεατρικών παραστάσεων παιδιών και ενηλίκων.

Συνδιοργανώσαμε διαδραστική παράσταση με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Σταθμός» και το Δήμο μας, με θέμα προβλήματα εφήβων και γονέων.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα στηρίξουμε τις εορταστικές αποκριάτικες εκδηλώσεις των Συλλόγων – μελών μας με συνεχή παρουσία σ’ αυτές, καθώς και τις αντίστοιχες εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας.

Υποστηρίζουμε τη δράση του Διευθυντή του 1ου  Γυμνασίου Καλλιθέας, κ. Δερμετζή, με τα σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού που θα ξεκινήσουν πάλι την άνοιξη.

Υποστηρίζουμε τις δράσεις της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής με παρουσία σε ημερίδες και συναντήσεις με θέματα εκπαίδευσης που αφορούν γονείς και εκπαιδευτικούς.

Η Ένωσή μας από την πρώτη στιγμή των καταλήψεων στα Λύκεια της πόλης μας, συνεργάστηκε με τους Συλλόγους Γονέων, βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τη Διοίκηση του Δήμου και ενημερώθηκε για τα αιτήματα των παιδιών.

Ενδιαφερόμαστε για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Γι αυτό, μας προβλημάτισε ιδιαίτερα το αίτημα των παιδιών για σχολικούς Ψυχολόγους. Η Ένωσή μας συνεδρίασε εκτάκτως και ομόφωνα αποφάσισε την αποστολή εγγράφου προς το Υπουργείο Παιδείας και τους αρμόδιους φορείς, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη της στελέχωσης με σχολικούς Ψυχολόγους των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενημερώνοντας παράλληλα όλους τους αρμόδιους φορείς της Πόλης μας.

Εξαιρετικά σοβαρό θέμα για εμάς και για την Πόλη μας ήταν η συνεχιζόμενη υποστελέχωση  και το κλείσιμο του Παραρτήματος Παίδων στη λεωφόρο Συγγρού.

Η Ένωσή μας, ήδη από τις 20 Σεπτεμβρίου 2019, ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης και με έγγραφό της ενημέρωσε σχετικά το Υπουργείο Υγείας, τη Δοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων, τη Διοίκηση του Δήμου, την Αντιπολίτευση, τις Δημοτικές Παρατάξεις, τους Δημάρχους και τις Ενώσεις Συλλόγων Γονέων όμορων Δήμων και άλλους Φορείς. .

Στις 24 Οκτωβρίου 2019, ενημέρωσα ως Πρόεδρος της Ένωσης κατά τη διενέργεια του Δημοτικού Συμβουλίου για το μείζων αυτό θέμα.

Παράλληλα στις 3 Οκτωβρίου 2019, δημοσιοποιήθηκε το θέμα μέσω της διαδικτυακής εφημερίδας «ο Ρεπόρτερ της Καλλιθέας», όπου υπήρξε ενημέρωση προς την τοπική κοινωνία.

Στις 16 Ιανουαρίου 2020, με συνέντευξη του Δημάρχου Καλλιθέας και της Προέδρου της Ένωσης Γονέων στην «Εφημερίδα των Συντακτών», προβήκαμε σε πανελλαδική δημοσιοποίηση του θέματος και ζητάμε πλέον από τους Συλλόγους, τους δημότες της πόλης, τη διοίκηση του δήμου, τις Δημοτικές Παρατάξεις, όλους τους ενεργούς πολίτες, να σταθούν δίπλα μας στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε ως Ένωση από το Σεπτέμβριο, με μοναδικό σύνθημα: το Παράρτημα Παίδων να μην κλείσει και να σωθεί.

Ως εξέλιξη της προσπάθειά μας, σήμερα το Παράρτημα Παίδων έχει δυο Παιδιάτρους που το στελεχώνουν και αναμένουμε τους επόμενους μήνες την επάνδρωσή του με μόνιμους Παιδίατρους.

Δεν καθησυχαζόμαστε και επιθυμούμε την επάνδρωσή του με Γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, έτσι ώστε το Παράρτημα Παίδων, που αποτελούσε κόσμημα για την Πόλη μας, να παραμείνει και να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οφείλουμε να το παραδώσουμε στα παιδιά μας όπως το παραλάβαμε από τους γονείς μας, γεμάτο γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Είμαστε παρόντες ως γονείς και παλεύουμε καθημερινά για το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας.

Στο σημείο αυτό να σας ευχαριστήσουμε πάλι για την παρουσία σας».

Ολόκληρο τον χαιρετισμό της Προέδρου Κας Ευσεβίας Κοσμίδου, μπορείτε να την ακούσετε και να την δείτε, στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακολούθως, η Κα Πρόεδρος μαζί με τα παρόντα μέλη του Δ.Σ., έκοψαν συμβολικά το πρώτο κομμάτι από την ιδιαίτερα καλαίσθητη Βασιλόπιτα.

Αμέσως μετά, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, τον χαιρετισμό του οποίου μπορείτε επίσης να ακούσετε και να δείτε, στο παρακάτω βίντεο.

Στη συνέχεια, όλοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι αλλά και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης της πόλης μας που παρέστησαν, κλήθηκαν να απευθύνουν με τη σειρά τους από έναν σύντομο χαιρετισμό και να παραλάβουν το κομμάτι τους.

Σύντομο, λοιπόν, χαιρετισμό απηύθυναν κατά σειρά, εκτός από τον προαναφερθέντα κ. Δήμαρχο, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας κ. Γιώργος Κυριακόπουλος, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για την παρακολούθηση, το συντονισμό και την εποπτεία των θεμάτων Παιδείας, κ. Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Προοπτική Ζωής» και πρώην Δήμαρχος, κ. Κωνσταντίνος Ασκούνης, ο Βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα της Β’ Περιφέρειας Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Βασίλειος Σπανάκης, η Δημοτική Σύμβουλος και εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Καλλιθέας»Κα Παρθένα (Νανά) Ιορδανίδου, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας»κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα» και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, κ. Λάζαρος Λασκαρίδης, η Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας» και Αντιδήμαρχος Δημοτικών Προσόδων, Κα Βάσω Μαργαρίτη, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Γεώργιος Καλαμπαλίκης, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Γεώργιος Αδαμόπουλος, Εκπρόσωποι από το Μαθητικό Φεστιβάλ και από το Θεατρικό Σχολείο του Δήμου μας, Εκπρόσωποι από τον νεοσύστατο Σύλλογο Πολιτισμού & Εθελοντισμού Ζωής Όραμα (Π.Ε.Ζ.Ο.), Εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων από Σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης μας και συγκεκριμένα από τα 1ο, 2ο, 4ο, 5ο, 6ο, 10ο, 11ο, 12ο (σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής του Σχολείου), 14ο (στο οποίο έπεσε και το τυχερό φλουρί της Πίτας), 15ο, 17ο, 21ο, 23ο και  26ο Δημοτικά Σχολεία, από τα 1ο, 2ο, 5ο, 7ο, 12o, 13o, και 14o Γυμνάσια, καθώς και από τα 1ο, 2ο, 3ο, 5ο (σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής του Σχολείου) και 6ο Λύκεια, η Πρόεδρος της Αδελφότητος Ποντίων «η Παναγία Γουμερά», Κα Ελένη Γρηγοριάδου, η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Κα Κορίνα Δαμουλιάνου (η οποία ακούγεται ότι θα ιδρύσει δική της Δημοτική Παράταξη), οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Γεώργιος Κουτσογιάννης, Κωνσταντίνος Κόκουλος και Ιωάννης Εμιρζάς, καθώς και ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης και νυν μέλος της Ομοσπονδίας Γονέων Περιφέρειας Αττικής, κ. Παναγιώτης Ντάβαρης.

Και αυτή τη χρονιά, την κοπή της πατροπαράδοτης Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, διαδέχθηκε ένα «τρικούβερτο» γλέντι, με παλιές και σύγχρονες ελληνικές και ξένες επιτυχίες, με τη συμμετοχή σχεδόν του συνόλου των παρισταμένων, γλέντι το οποίο διήρκεσε έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων ακόμη, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Κα Άννα Γιαννακού – Πάσχου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Αθλητισμού «Γιάννης Γάλλος», κ. Μανώλης Κωστάκης, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δέσποινα Κυριακίδου (Πρόεδρος της 1ης Δημοτικής Κοινότητας), Αρχοντία Αλεξίου (Αντιπρόεδρος της 1ης Δημοτικής Κοινότητας), Αγγελική Αθανασοπούλου, Κυριάκος Ευθυμιάδης (Πρόεδρος της 2ης Δημοτικής Κοινότητας), Μαρία Βουγιούκα (Αντιπρόεδρος της 2ης Δημοτικής Κοινότητας), Νατάσα Ασλανίδου και Δημήτρης Δεληασλανίδης (Πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας), το ζεύγος Θοδωρή Καπούτση και Αναστασίας Στεφάνου, ιθύνοντες του Αείροου Συλλόγου Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας, οι Πρόεδρος και Ταμίας αντίστοιχα του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Καλλιθέας, κ.κ. Ανδρέας Αναστόπουλος και Γεώργιος Περδίκηςκαθώς και τα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητος Ποντίων «η Παναγία Γουμερά», κ.κ. Καίτη Σεϊτανίδου (Γενική Γραμματέας) και Θεόδωρος Σεϊτανίδης (μέλος).

Συγχαρητήρια αξίζουν σίγουρα πολλά, σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ιδιαίτερα δραστήριας Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιθέας, γι’ αυτή την καταπληκτική και καθόλα επιτυχημένη συνάμα εκδήλωση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Απόλυτα επιτυχημένη η εκδήλωση ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ, ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 25/01/2020 ΜΙΑ ακόμη εκδή ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Απόλυτα επιτυχημένη η εκδήλωση ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ, ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 25/01/2020 ΜΙΑ ακόμη εκδή Rating: 0
scroll to top