Κυριακή , 28 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Ιανουάριος 25, 2020 1:14 μμ A+ / A-

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Μουσικοχορευτική εκδήλωση!…

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ & ΩΡΑ 19:00

ΜΙΑ (αναμενόμενα εκπληκτική) μουσικοχορευτική εκδήλωση, αφιερωμένη στον αξέχαστο ρεμπέρτη, Γιάννη Παπαϊωάννου, θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα (19:00) της Κυριακής 26 Ιανουαρίου 2020, στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Καλλιθέας (Αιγέως 41 – 43) στον χώρο των πρώην εγκαταστάσεων της ΙΖΟΛΑ, με συνδιοργανωτές το 1ο Γυμνάσιο της πόλης μας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Χοροστασιό», καθώς και τον Σύλλογο «Κυψέλη» Πολιτισμού Καλλιθέας.

Εκεί και με αφορμή την 107η επέτειο των γενεθλίων του μεγάλου δημιουργού (γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1913), αναμένεται να προσφερθούν μοναδικές στιγμές με μουσική, χορό και τραγούδια, από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αλίμου, του 1ου Γυμνασίου Καλλιθέας, το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου «Χοροστασιό» και τη Χορωδία του Συλλόγου «Κυψέλη» Πολιτισμού Καλλιθέας», δηλαδή από τρεις γενιές συνανθρώπων μας, αρμονικά συνεργαζόμενες μεταξύ τους.

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Παπαϊωάννου

Ο ανεπανάληπτος συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής του λαϊκού ρεμπέτικου τραγουδιού, Γιάννης Παπαϊωάννου, γεννήθηκε στις 18 Ιανουαρίου του 1913 στην Κίο της Μικράς Ασίας, αλλά έζησε και μεγάλωσε στις Τζιτζιφιές.

Η συμβολή του στην ανάδειξη του ρεμπέτικου ήταν καθοριστική, όπως και η αναβίωση και η άνθησή του στις Τζιτζιφιές, μετά τον πόλεμο του 1940.

Στις 3 Αυγούστου 1972, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στο Πέραμα.

Ο αξέχαστος Γιάννης Παπαϊωάννου.

Οι διοργανωτές, με την εκδήλωση αυτή, θέλουν να αναδείξουν το έργο του και συνάμα, να προάγουν την ομόφωνη απόφαση του Σχολικού Συμβουλίου του 1ου Γυμνασίου Καλλιθέας για ονοματοδοσία του θεάτρου του σχολείου, όπου θα διεξαχθεί η εκδήλωση, σε «θέατρο Γιάννη Παπαϊωάννου».

Ευτυχής συγκυρία, πέρσι είχαμε την ανακήρυξη του ρεμπέτικου, από την UNESCO, ως παγκόσμια άυλη κληρονομιά, και φέτος στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) ξεκινά κύκλος μαθημάτων με τίτλο «τραγούδια των περιθωριακών: τα αμερικανικά μπλουζ συναντούν το ελληνικό ρεμπέτικο» και θα εξετάζεται η ιστορία και η σχέση μεταξύ των δύο ειδών.

Οι συντονιστές της εκδήλωσης, ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Καλλιθέας, κ. Νίκος Δεμερτζής, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «το χοροστασιό», κ. Φίλιππος Μπουκουβάλας, καθώς και ο Πρόεδρος  του Συλλόγου «Κυψέλη» Πολιτισμού Καλλιθέας, κ. Πέτρος Παριανός, μας προσκαλούν όλους στην αυριανή μουσικοχορευτική αυτή εκδήλωση, που εμείς έχοντας την τύχη να δούμε από κοντά ορισμένες από τις πρόβες που έγιναν τον τελευταίο καιρό, είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι όχι  μόνο θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία, αλλά θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη όλων όσων παραστούν, για τις ανεπανάληπτες μουσικές στιγμές που θα προσφερθούν πλουσιοπάροχα από το σύνολο των συμμετασχόντων στη διοργάνωσή της.

Υ.Γ.: Αξίζει πιστεύουμε να αναφερθεί το γεγονός, ότι προχθές Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2020, οι τρεις προαναφερόμενοι συντονιστές, παραχώρησαν συνέντευξη στο “zougla.gr και στην Σπυριδωνία Κρανιώτη για την αυριανή εκδήλωση, συνέντευξη την οποία μπορείτε να διαβάσετε και να δειτε στο link: https://www.zougla.gr/politismos/mousiki-politismos/article/i-tris-diorganotes-tis-mousikis-ekdilosis-pros-timin-tou-giani-papaioanou-miloun-sto-zouglagr

Η αφίσα της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης

Οι τρεις συντονιστές της εκδήλωσης, κ.κ. Φίλιππος Μπουκουβάλας, Πέτρος Παριανός και Νίκος Δεμερτζής.

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Μουσικοχορευτική εκδήλωση!... ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ & ΩΡΑ 19:00 ΜΙΑ (αναμενόμενα εκπ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Μουσικοχορευτική εκδήλωση!... ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ & ΩΡΑ 19:00 ΜΙΑ (αναμενόμενα εκπ Rating: 0
scroll to top