Κυριακή , 28 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Δεκέμβριος 9, 2019 10:27 πμ A+ / A-

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη

Η ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΑΓΙΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ

ΜΕ θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη, εορτάστηκε και φέτος η διήμερη πανήγυρη της κοίμησης του προστάτη των ναυτικών Αγίου Νικολάου, στον ομώνυμο κεντρικό Ιερό Ναό της πόλης μας.

Το απόγευμα της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου 2019, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορωνείας, κ.κ. Παντελεήμονος, πλαισιωμένου από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Θεοχάρη, αλλά και από πολλούς ακόμη Ιερείς, τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και στη συνέχεια, Ιερά Αγρυπνία.

Το πρωί (07:00) της Παρασκευής 6 Δεκεμβρίου 2019, τελέστηκαν Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας (16:00), τελέστηκε, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης, κ. Κωνσταντίου, ο Μεθεόρτιος Εσπερινός, ενώ στη συνέχεια, παρουσία πολλών πιστών, ανάμεσα στους οποίους διακρίναμε τους Βουλευτές Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, κ.κ. Άννα Καραμανλή και Βασίλη Σπανάκη, τον Δήμαρχο Καλλιθέας, κ. Δημήτρη Κάρναβο, τον Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Προοπτική Ζωής» και πρώην Δήμαρχο, κ. Κώστα Ασκούνη, πολλούς Αντιδημάρχους, καθώς και εκλεγμένους αλλά και επιλαχόντες Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους, πραγματοποιήθηκε, υπό τους ήχους των μελών της Δημοτικής Φιλαρμονικής της πόλης μας, η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου Νικολάου στους δρόμους της Ενορίας (Ιερός Ναός, Σκίπη, Λασκαρίδου, Σιβιτανίδου, πλατεία Δαβάκη, Ελευθερίου Βενιζέλου/Θησέως, Ιερός Ναός).

Στα δύο βίντεο που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε, στο μεν πρώτο την έξοδο της Ιερής Εικόνας από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου για τη Λιτάνευσή της στους δρόμους της Ενορίας, στο μεν δεύτερο, την επιστροφή της στον Ιερό Ναό.

Μετά το πέρας της Λιτανείας, ο εορτάζων Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Κλάδης, ευχαρίστησε θερμά όλους τους συμμετέχοντες στη διήμερη Πανήγυρη, ενώ ακολούθως, δέχθηκε πάμπολλες ευχές για την ονομαστική του εορτή.

Η διήμερη Πανήγυρη ολοκληρώθηκε με την τέλεση Παράκλησης προς τον προστάτη των ναυτικών, Άγιο Νικόλαο τον Μυροβλύτη.

 

 

 

 

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη Η ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΑΓΙΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΕ θρησκευτική ευλάβει ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη Η ΔΙΗΜΕΡΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑ ΑΓΙΟ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΜΕ θρησκευτική ευλάβει Rating: 0
scroll to top