Παρασκευή , 10 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » 79η ΕΠΕΤΕΙΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

79η ΕΠΕΤΕΙΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Οκτώβριος 29, 2019 2:43 πμ A+ / A-

79η ΕΠΕΤΕΙΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Λαμπρός Εορτασμός

 ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 28/10/2019,  ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑ

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ, πατριωτική έξαρση και μεγάλη συμμετοχή, τιμήθηκε, χθες το πρωί της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 2019, η 79η επέτειος της Εθνικής μας Εορτής και εδώ στην πόλη μας την Καλλιθέα.

Με τον εξαιρετικό καιρό που επικράτησε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας να είναι σύμμαχος, το εορταστικό πρόγραμμα που είχε ανακοινωθεί από το Δήμο μας, εφαρμόστηκε κατά γράμμα.

Έτσι, νωρίς το πρωί στις 10:00, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Πάντων, τελέστηκε Δοξολογία, παρουσία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Κάρναβου, των λοιπών Επισήμων, αλλά και των Σημαιοφόρων και των Παραστατών όλων των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης μας.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας, όλοι οι Επίσημοι προσκεκλημένοι, μετέβησαν μπροστά από τον Ανδριάντα του ήρωα Συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Δαβάκη, στην ομώνυμη κεντρική πλατεία της πόλης μας, εκεί όπου ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κάρναβος κατέθεσε στεφάνι.

Ακολούθως, όλοι μαζί, μετέβησαν πεζή στην πλατεία Ηρώου, εκεί όπου εψάλη Επιμνημόσυνος Δέηση και στη συνέχεια έγινε η ανάκρουση του ψαλμού «Αιωνία η Μνήμη», από τη Δημοτική μας Φιλαρμονική.

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος της πόλης μας   εκφώνησε τον πανηγυρικό χαιρετισμό της ημέρας, όπου μεταξύ άλλων, τόνισε και τα ακόλουθα: 

«Σεβαστοί Πατέρες της Εκκλησίας.

Κυρία Βουλευτή,

Κύριοι εκπρόσωποι της Περιφέρειας.

Αγαπητοί πολίτες.

Φίλες και φίλοι, νέες και νέοι της πόλης μας.

Είμαστε εδώ όλοι μαζί, για να αποδώσουμε τις πρέπουσες τιμές στους νεκρούς και στους ήρωες ενός μεγάλου πατριωτικού πολέμου.

Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε μία μέγιστη εθνική εποποιία, τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 40’ – 41’, αλλά και την εποποιία της εθνικής αντίστασης.

Είμαστε εδώ γιατί έχουμε το βάρος της μνήμης, αλλά γιατί οφείλουμε να σταθούμε, να προβληματιστούμε, να βγάλουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα για το κοινό μας μέλλον.

Η Ιστορία δεν ανήκει μόνο στις γενιές που πέρασαν, ανήκει και στις γενιές που έρχονται.

Λάθη που κάναμε στο παρελθόν, μπορούμε να τα αποφύγουμε εάν τα γνωρίζουμε σε βάθος και ομοίως, μπορούμε να επαναλάβουμε επιτεύγματα του παρελθόντος.

Η ιστορικότητα μας χαρίζει την υπέρτατη των αρετών, κατά τον Σωκράτη και τον Πλάτωνα, την Σοφία.

Τέτοιες μέρες έχουν τελικά αξία αν μας κάνουν πιο σοφούς. Εάν λειτουργούν ως ένα Σχολείο.

Και η ιστορικότητα είναι ουσιαστικά μέρος του πλαισίου του ανθρωπισμού, αυτού του ανεκτίμητου πλαισίου που ο Ελληνισμός χάρισε στον κόσμο…

…Αγαπητοί φίλοι.

Η 28η Οκτωβρίου είναι πάντα επίκαιρη και έχει πολλές προβολές στο σήμερα και πρέπει πάντοτε όλοι να θυμόμαστε ότι η 28η είναι μία γιορτή εθνικής ενότητας.

Η 28η Οκτωβρίου είναι τιμή στο παρελθόν και στους ήρωες, αλλά και ημέρα προβληματισμού για μέλλον μας.

Είναι, με λίγα λόγια, μια μεγάλη ημέρα για το έθνος μας.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου.

Ζήτω το Έθνος μας.

Ζήτω η Δημοκρατία».

Ο Δήμαρχος Καλλιθέας, κ. Δημήτρης Κάρναβος.

Ολόκληρο τον καθόλα επίκαιρο χαιρετισμό του κ. Δημάρχου, μπορείτε να τον δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

Μετά και τον χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους πολυπληθείς συνδημότες μας ο  Δήμαρχος της πόλης μας, έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ηρώων, ενώ το όλο τελετουργικό «έκλεισε» με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου από τη Δημοτική μας Φιλαρμονική.

Αμέσως μετά, ξεκίνησε η μεγαλειώδης παρέλαση της μαθητικής και σπουδάζουσας νεολαίας της πόλης μας, των Αθλητικών και Εθνικοτοπικών  Συλλόγων, των Προσκόπων και των λοιπών Φορέων, με τη Δημοτική μας Φιλαρμονική να παιανίζει εμβατήρια και με τους πολυπληθείς συνδημότες μας, μαζί με τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Κάρναβο και την Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κα Άννα Καραμανλή, να χειροκροτούν θερμά όλους όσοι συμμετείχαν.

Τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής της πόλης μας, «ανοίγουν» την μεγαλειώδη μαθητική παρέλαση.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι την παρουσίαση του όλου τελετουργικού της παρελάσεως έκανε, για πολλοστή φορά και με ιδιαίτερη άνεση μάλιστα, η Κα Άννα Ανδρεατίδου.

Χρόνια πολλά συνδημότες μας, χρόνια πολλά Καλλιθέα μας, χρόνια πολλά πατρίδα μας.

Και του χρόνου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

79η ΕΠΕΤΕΙΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 Reviewed by on . 79η ΕΠΕΤΕΙΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 Λαμπρός Εορτασμός  ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 28/10/2019,  ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ, πατριωτική έξαρση και μεγάλη 79η ΕΠΕΤΕΙΟΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 Λαμπρός Εορτασμός  ΧΘΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 28/10/2019,  ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ, πατριωτική έξαρση και μεγάλη Rating: 0
scroll to top