Παρασκευή , 10 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Οκτώβριος 27, 2019 1:11 μμ A+ / A-

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Εξαιρετική εκδήλωση

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 79ης ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ηυ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΜΕ μία εξαιρετική εκδήλωση, τιμήθηκε η 79η επέτειος της 28η Οκτωβρίου 1940 ημέρας που ξεκίνησε ο Ελληνοϊταλικός πόλεμος και εορτάζεται ως Εθνική μας Εορτή – και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης μας, το πρωί της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου 2019.

Η αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου με την πλούσια ιστορία, γέμισε ασφυκτικά  από γονείς, κηδεμόνες, συγγενείς και φίλους των παιδιών που πρωταγωνίστησαν στην καταπληκτική αυτή εκδήλωση, η οποία ξεκίνησε με την παράδοση της Ελληνικής Σημαίας από τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Γεώργιο Γερασιμόπουλο στους δύο αριστούχους Σημαιοφόρους που έπειτα από κλήρωση μεταξύ ισοβαθμούντων αριστούχων μαθητών και μαθητριών, κλήθηκαν  να έχουν αυτή την ύψιστη τιμή κατά τις παρελάσεις, πρώτα της 28ης Οκτωβρίου και έπειτα της 25ης Μαρτίου.

Για 40 περίπου λεπτά, οι μικροί πρωταγωνιστές και πρωταγωνίστριες των τάξεων της 4ης Δημοτικού, μαζί με τα μέλη της Χορωδίας (την οποία αποτελούσαν μαθητές και μαθήτριες από τις τάξεις της 6ης) και την μουσικό – εκπαιδευτικό Κα Μαίρη Λυριτζή, τραγούδησαν, συμμετείχαν σε σκετσάκια, απήγγειλαν ποιήματα  και με τη βοήθεια ηχητικών και φωτογραφικών ντοκουμέντων, «ταξίδεψαν» νοερά όλους τους παριστάμενους στις δύσκολες μεν, αλλά επικές δε στιγμές που βίωσε η πατρίδα μας την 28η Οκτωβρίου 1940 και για τα  4 ½ επόμενα έτη με τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο στην αρχή και την Κατοχή στη συνέχεια, έως την Απελευθέρωση.

Η όλη συγκινητική εκδήλωση έλαβε τέλος, με την απαγγελία του Εθνικού μας Ύμνου.

Συγχαρητήρια αξίζουν σίγουρα πολλά τόσο σε όλους τους  μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν, όσο και στις και στους εκπαιδευτικούς τους, που είχαν την επιμέλεια και την εποπτεία της όλης εκδήλωσης.

Χρόνια πολλά Καλλιθέα.

Χρόνια πολλά Ελλάδα.

Στιγμιότυπο από την εξαιρετική εκδήλωση.

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Εξαιρετική εκδήλωση ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 79ης ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ηυ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΜΕ μία εξαιρετική εκδήλωση, τιμήθηκε η 79η 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Εξαιρετική εκδήλωση ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 79ης ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ηυ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΜΕ μία εξαιρετική εκδήλωση, τιμήθηκε η 79η Rating: 0
scroll to top