Παρασκευή , 10 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » 4ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

4ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Σεπτέμβριος 11, 2019 3:02 μμ A+ / A-

4ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής

ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ, ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ «Σ. ΛΑΣΚΑΡΙΔΟΥ»

ΣΤΟ πλαίσιο του 4ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Καλλιθέας, το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και αυτή τη χρονιά έχει ως θέμα του την Ισπανία, πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου 2019 στη Δημοτική Πινακοθήκη «Σοφία Λασκαρίδου», τα εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής Μουσειακών Αντιγράφων τεσσάρων Ευρωπαίων Ζωγράφων.

Η όλη έκθεση, η οποία είναι ελεύθερη για το κοινό και θα διαρκέσει έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2019 με ώρες επίσκεψης καθημερινά από 10:00 έως 14:00 και από 18:00 έως 21:00 (εκτός Σαββατοκύριακου), πραγματοποιείται με συνδιοργανωτή το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας και για τον λόγο αυτό, στα χθεσινά εγκαίνια παραβρέθηκε και η Διευθύντρια και Υπεύθυνη Πολιτιστικού του Ινστιτούτου, Κα Cristina Conde de Beroldingen Geyr, η οποία απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό στη μητρική της γλώσσα, με χρέη διερμηνέα να εκτελεί, καθόλα άψογα, η υπεύθυνη Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου, Κα Νάννα Παπανικολάου.

Ολόκληρο τον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε η Διευθύντρια του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, Κα Cristina Conde de Beroldingen Geyr, μπορείτε να τον παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί.

Είχε προηγηθεί βεβαίως, το θερμό καλωσόρισμα των παρευρισκομένων από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Γκέντση Ρούτση, ενώ ακολούθως, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο απερχόμενος Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τοπικής Ανάπτυξης του Δήμου μας, κ. Μανώλης Κωστάκης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε θερμά το σύνολο των παριστάμενων, προέτρεψε την Κα Cristina Conde de Beroldingen Geyr, όταν με το καλό ταυτοποιήσει τα διάφορα έργα που φυλάσσονται σε αποθήκες του Ινστιτούτου, ως πρώτο μέρος έκθεσής τους να είναι ο φιλόξενος χώρος της Δημοτικής Πινακοθήκης «Σοφία Λασκαρίδου».

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων επίσης, η Καλλιτεχνική Επιμελήτρια του Φεστιβάλ και διάσημη Κοντράλτο, Κα Μαρίτα Παπαρίζου μετά του συζύγου της κ. Γεωργίου Αχλαδιώτη, καθώς και η Προϊσταμένη του Τμήματος Ερασιτεχνικής Δημιουργίας και Εκδηλώσεων του Δήμου μας, Κα Κωνσταντίνα Φωτοπούλου, ενώ αξίζει να τονίσουμε το γεγονός ότι όλοι όσοι παρέστησαν, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τους μεγάλους σε διαστάσεις, 4εις εκτιθέμενους πίνακες.

Λίγα λόγια για τα μουσειακά αντίγραφα που εκτίθενται στη Δημοτική Πινακοθήκη

Το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας διαθέτει μια σημαντική συλλογή έργων ζωγραφικής, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν τέσσερα νόμιμα μουσειακά αντίγραφα που έκανε ο J. Sancho de la Jordana στη δεκαετία του 1970.

Οι πρωτότυποι πίνακες είναι τεσσάρων Eυρωπαίων ζωγράφων του 17ου και 18ου αιώνα, που βρίσκονται σε ευρωπαϊκά μουσεία, όπως το Πράδο της Μαδρίτης και το Λούβρο των Παρισίων.

Οι πίνακες είναι μεγάλων διαστάσεων, απεικονίζουν τοπία και ιστορικές σκηνές και τα πρωτότυπα έργα έγιναν κυρίως κατά παραγγελία βασιλέων και αριστοκρατών της εποχής.

Οι ζωγράφοι των πρωτοτύπων είναι ο ΟλλανδόςMeindert Hobbema (1638 – 1709) και οι ΓάλλοιMichel-Ange Houasse (1680 – 1730), Claude Lorrain (1600 – 1682) και Luis Paret (1746 – 1799).

 

 

 

 

 

 

 

4ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . 4ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ, ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ «Σ. ΛΑΣΚΑΡΙΔΟΥ» ΣΤΟ πλαίσιο του 4ου Μεσογειακού 4ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής ΜΕ ΕΡΓΑ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ, ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ «Σ. ΛΑΣΚΑΡΙΔΟΥ» ΣΤΟ πλαίσιο του 4ου Μεσογειακού Rating: 0
scroll to top