Δευτέρα , 13 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 23ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 23ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Σεπτέμβριος 26, 2019 11:50 πμ A+ / A-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 23ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Επιστολή Διαμαρτυρίας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ

ΛΑΒΑΜΕ σήμερα την ακόλουθη επιστολή διαμαρτυρίας από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 23ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, η οποία αφορά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται «τη σίτιση των μαθητών καθώς για μία ακόμα χρονιά (3η συνεχόμενη από την έναρξη της υλοποίησης του προγράμματος), το σχολείο μας ΔΕΝ περιλαμβάνεται στη λίστα με τα σχολεία της Καλλιθέας που λαμβάνουν τα σχολικά γεύματα».

Αυτούσια η σχετική επιστολή διαμαρτυρίας, η οποία υπογράφεται από την Πρόεδρο Κα Μάνια Μπικώφ και τη Γενική Γραμματέα Κα Νατάσα Ασλανίδου, έχει ως ακολούθως:

«Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες

Η νέα σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει κι ενώ θα έπρεπε να εστιάζουμε στην εκπαίδευση των παιδιών μας, εμείς, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 23ου Δημοτικού σχολείου Καλλιθέας, βρισκόμαστε στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να εκφράσουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στο σχολείο μας.

Το πρόβλημα αυτό αφορά τη σίτιση των μαθητών καθώς για μία ακόμα χρονιά (3η συνεχόμενη από την έναρξη της υλοποίησης του προγράμματος), το σχολείο μας ΔΕΝ περιλαμβάνεται στη λίστα με τα σχολεία της Καλλιθέας που λαμβάνουν τα σχολικά γεύματα. Η πρόσφατη λίστα του Αυγούστου που δημοσιοποιήθηκε αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Στην φετινή λίστα των σχολείων που λαμβάνουν τα γεύματα, παραμένουν και πάλι τα ίδια σχολεία που είχαν ξεκινήσει προ διετίας να λαμβάνουν τη σίτιση. Τότε ωστόσο,δεν υπήρχε επαρκής ενημέρωση στα σχολεία.

Να σημειωθεί ότι όλα τα υπόλοιπα δημοτικά σχολεία της περιοχής μας, που βρίσκονται σε ακτίνα λίγων μόλις οικοδομικών τετραγώνων από το δικό μας, λαμβάνουν κανονικά τα γεύματα για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Κατά συνέπεια στο σχολείο μας έχουν δημιουργηθεί πολύ σοβαρά προβλήματα αφού είναι προφανής η προτίμηση των γονέων να εγγράφουν ή και να μετεγγράφουν τα παιδιά τους στα άλλα σχολεία που λαμβάνουν τη σίτιση.

Φέτος, με δυσκολία συμπληρώσαμε 2 τμήματα στην Α δημοτικού (με το κατώτατο όριο των 12 παιδιών ανά τμήμα) με αποτέλεσμα ένα παιδί να φύγει  είμαστε στα όρια της σύμπτυξης τμημάτων.

Το σχολείο μας βρίσκεται σε μειονεκτική θέση και αν δεν αλλάξει κάτι, πολύ φοβόμαστε ότι δεν θα γράφονται πλέον καινούριοι μαθητές ενώ τα ήδη υπάρχοντα τμήματα θα συμπτυχθούν επικίνδυνα. Αντιθέτως, τα γύρω σχολειά θα σφύζουν από μαθητές.

Παρακαλούμε κάθε αρμόδια αρχή για την επανεξέταση της λίστας των δημοτικών σχολείων της Καλλιθέας που λαμβάνουν τα σχολικά γεύματα και για την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η σίτιση δεν πρέπει να είναι προνόμιο ολίγων. Δεν διαφέρουμε σε τίποτα από όλα τα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής μας.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 23ου Δημοτικού σχολείου Καλλιθέας.

Η Πρόεδρος : Μπικώφ Μάνια

Η Γ. Γραμματέας: Ασλανίδου Νατάσα».

Ευχόμαστε η εύλογη διαμαρτυρία αυτή του δραστήριου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 23ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, να βρει ανταπόκριση και να συμπεριληφθεί τελικά στη σχετική λίστα με τα σχολικά γεύματα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 23ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 23ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Επιστολή Διαμαρτυρίας ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΛΑΒΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 23ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Επιστολή Διαμαρτυρίας ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΛΑΒΑ Rating: 0
scroll to top