Δευτέρα , 6 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » 15η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ

15η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ

Ιούνιος 20, 2019 1:56 μμ A+ / A-

15η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ

Υπέροχες Μελωδίες!…

ΣΕ ΛΙΓΟΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΟΜΩΣ, ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ δυστυχώς λιγοστού κοινού, πραγματοποιήθηκε χθες αργά το απόγευμα της Τετάρτης 19 Ιουνίου 2019 και στην πλατεία Δαβάκη, η 15η Συνάντηση Φιλαρμονικών Ορχηστρών, συνάντηση στην οποία εκτός από τη Δημοτική μας Φιλαρμονική, συμμετείχε και η αντίστοιχη του Δήμου Ελευσίνας.

Με την ταυτόχρονη διεξαγωγή τριών πολιτιστικών εκδηλώσεων, την στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης μας, (εκεί όπου οι μαθητές του Θεατρικού Σχολείου του Δήμου μας παρουσίασαν τις θεατρικές παραστάσεις «Η Πεντάμορφη και το τέρας του σχολικού εκφοβισμού» και «Η Μαρία η Πενταγιώτισσα»), την στην πλατεία Δαβάκη (με τη 15η Συνάντηση Φιλαρμονικών Ορχηστρών) και την στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Καλυψώ», (με τα μέλη του Δημοτικού Ωδείου «Οδυσσέας Δημητριάδης» να ανεβάζουν το εμβληματικό έργο “Gloria» του A. Vivaldi), αλλά και με τη διεξαγωγή συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την ίδια ώρα, τελικά, τουλάχιστον στην πλατεία Δαβάκη, η παρουσία των συνδημοτών μας, ιδιαίτερα προς το τέλος της όλης εκδήλωσης, ήταν αποκαρδιωτική

Παρ’ όλα αυτά, τα μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελευσίνας, υπό την καθοδήγηση του Μαέστρου τους, Αρχιμουσικού κ. Χρήστου Μαρούγκα, ανέβηκαν επί σκηνής και για πάνω από μία ώρα, απέδωσαν μοναδικά πληθώρα ξένων και ελληνικών τραγουδιών, διασκεδάζοντας τους παριστάμενους.

Γνωστότατα ξένα τραγούδια και συνθέσεις, όπως τα Sousa Classics», Antonins New World», Brilliant Beatles», Despacito», Everybody Needs Somebody», αλλά και ελληνικές ανεπανάληπτες επιτυχίες των Χατζηδάκι και Τσιτσάνη, αποδόθηκαν καταπληκτικά, με τη Δημοτική Φιλαρμονική Ελευσίνας να ολοκληρώνει το πρόγραμμά της με τη διαχρονική επιτυχία του Μανώλη Μητσιά, «Στην Ελευσίνα μια φορά».

 «Στην Ελευσίνα μια φορά», από τη Δημοτική Φιλαρμονική Ελευσίνας.

Μετά το τέλος του προγράμματός τους, τόσο ο Αρχιμουσικός κ. Χρήστος Μαρούγκας, όσο και το σύνολο των μελών της φιλοξενούμενης Φιλαρμονικής Ορχήστρας, τιμήθηκαν με πλακέτα και αναμνηστικά δώρα που τους προσέφεραν ο Αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλλιθέας, κ. Αντώνης Βαβυλουσάκης, αλλά και η Προϊσταμένη του Τμήματος Ερασιτεχνικής Δημιουργίας και Εκδηλώσεων του Δήμου μας, Κα Κωνσταντίνα Φωτοπούλου.

Αμέσως μετά, επί σκηνής ανέβηκαν τα μέλη της Δημοτικής μας Φιλαρμονικής, τα οποία υπό την καθοδήγηση του Αρχιμουσικού κ. Αντώνη Βαβυλουσάκη, απέδωσαν και εκείνα με τη σειρά τους εκπληκτικά, ξένες συνθέσεις και τραγούδια, όπως τα March To The Movies», Marches Of Broadway», Summertime» και Mamma Mia».

Marches Of Broadway», από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλλιθέας.

Summertime», από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλλιθέας. Σόλο, Παύλος Αντωνιάδης.

Ανάμεσα στους λιγοστούς συνδημότες και συνδημότισσές μας, διακρίναμε τις  Κυρίες Αθηνά Εξάρχου και Ευσεβία Κοσμίδου, οι οποίες εξελέγησαν ως πρώτες στους Δημοτικούς Συνδυασμούς που συμμετείχαν κατά τις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές,  τον επιλαχόντα Δημοτικό Σύμβουλο κ. Τάσο Παπουλίδη, την επιλαχούσα Κοινοτική Σύμβουλο Κα Ελένη Βόσσου, καθώς και τον Ειδικό Γραμματέα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας, κ. Νάσο Πρέντζα, ενώ προς το τέλος της όλης εκδήλωσης προσήλθαν ακόμη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Τοπικής Ανάπτυξης του Δήμου μας, κ. Μανώλης Κωστάκης, καθώς και ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ποιότητα Ζωής» και πρώην Δήμαρχος, κ. Κώστας Ασκούνης.

Να αναφέρουμε τέλος, ότι την παρουσίαση της όλης εκδήλωσης πραγματοποίησε η γνωστότατη Καλλιθεάτισσα Ηθοποιός, Κα Φρέζη Μαχαίρα.

Συγχαρητήρια αξίζουν σίγουρα πολλά, σε όλα τα μέλη των δύο Φιλαρμονικών Ορχηστρών που συμμετείχαν στη χθεσινή Συνάντηση, για τις υπέροχες μελωδίες που απέδωσαν μουσικά.

Φωτογραφίες: Αναστάσιος Ράντος, Αρίστος Χαλικιόπουλος.

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

15η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ Reviewed by on . 15η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ Υπέροχες Μελωδίες!... ΣΕ ΛΙΓΟΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΟΜΩΣ, ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ δυστυχώς λιγοστού κοινού, πραγμα 15η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ Υπέροχες Μελωδίες!... ΣΕ ΛΙΓΟΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΟΜΩΣ, ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΑΒΑΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ δυστυχώς λιγοστού κοινού, πραγμα Rating: 0
scroll to top