Κυριακή , 5 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » Κ.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Κ.Κ.Ε.

Κ.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Κ.Κ.Ε.

Απρίλιος 19, 2019 12:38 πμ A+ / A-

Κ.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Κ.Κ.Ε.

Ομιλία του Γ.Γ., Δημήτρη Κουτσούμπα

ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΚΑΛΥΨΩ» ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣ ΚΟΙΝΟ

ΣΤΟΝ κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Κινηματογράφο «Καλυψώ» της πόλης μας, μίλησε προχθές το βράδυ της Τετάρτης 17 Απριλίου 2019, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε.Δημήτρης Κουτσούμπας, σε πολιτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Κ.Ο. Καλλιθέας του Κόμματος.

Ο χώρος γέμισε ασφυκτικά μέσα και έξω από τις εισόδους, από ανθρώπους κάθε ηλικίας, παρά την αλλαγή του χώρου της εκδήλωσης την τελευταία στιγμή λόγω των καιρικών συνθηκών (η ομιλία ήταν προγραμματισμένη αρχικά να πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δαβάκη).

Με το σύνθημα «Ισχυρό Κ.Κ.Ε. – Αντεπίθεση λαέ», εργαζόμενοι, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και συνταξιούχοι έδωσαν το στίγμα της εκλογικής μάχης, για ενίσχυση του Κόμματος σε όλες τις κάλπες.

Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμα ο Γιάννης Βακαλόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Καλλιθέας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», η Ρούλα Ελευθεριάδου, υποψήφια Ευρωβουλευτής του Κ.Κ.Ε., και  η Χαρά Παπαδοπούλου, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου και υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στην Καλλιθέα.

Παρευρέθηκαν επίσης, η Λουίζα Ράζου, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. και υποψήφια Ευρωβουλευτής, και η Βασιλική Αράπη – Καραγιάννη, επίσης υποψήφια Ευρωβουλευτής. Ακόμα, υποψήφιοι Δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» από τις νότιες συνοικίες της Αθήνας με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, καθώς και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ανάμεσά τους η ηθοποιός Νικολέτα Βλαβιανού, ο πανεπιστημιακός Μάνος Σαριδάκης και ο Βασίλης Δημόπουλος, πρώην δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας και πρώην επικεφαλής του συνδυασμού του Κόμματος.

Στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας είπε μεταξύ άλλων:

 {Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Και από δω από την Καλλιθέα, θέλουμε να απευθυνθούμε στους εργάτες, στους ανέργους, στους αυτοαπασχολούμενους, στα νέα παιδιά της λαϊκής οικογένειας, πολλά από τα οποία θα ψηφίσουν για πρώτη φορά σ’ αυτές τις εκλογές.

Αχρηστεύσετε τις παγίδες που σας στήνουν τα κόμματα της αστικής διαχείρισης, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., η Ν.Δ. και οι συνοδοιπόροι τους, για να εγκλωβίσουν τη δυσαρέσκειά σας, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική τους.

– Προσπεράστε τις τρικλοποδιές που θέλει να σας βάλει το σύστημα, με τη λογική του δήθεν «μικρότερου κακού», που μας οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο γιατί, όπως λένε, «τίποτα δεν γίνεται», «τίποτα δεν αλλάζει». Και τα λένε αυτά, ακριβώς για να μη γίνει η απλή δυσαρέσκεια, συνολική αμφισβήτηση και, τελικά, συλλογική αγωνιστική δράση για την ανατροπή.

– Αγνοήστε τους εκβιασμούς των κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Την Ε.Ε. της φτώχειας και της ανεργίας, της καταστολής και του αντικομμουνισμού που στηρίζουν το ΝΑΤΟ των πολέμων και των επεμβάσεων.

– Παραμερίστε τις ψεύτικες υποσχέσεις και προσδοκίες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ότι δήθεν τώρα θα προστατέψει τους αδύναμους, όμως οι αδύναμοι θα παραμένουν αδύναμοι, αφού έτσι γίνεται στο σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης.

– Παραμερίστε και τις ψεύτικες υποσχέσεις της Ν.Δ. ότι δήθεν αυτή θα κάνει καλύτερες διαπραγματεύσεις και θα μειώσει τους φόρους. Τις είδαμε τις διαπραγματεύσεις τους! Τα αποτελέσματά τους τα ζούμε χρόνια τώρα στην τσέπη και στα δικαιώματά μας.

– Παραμερίστε τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και των δύο ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να είναι «δίκαιη» και «βιώσιμη». Λες και μπορεί να γίνει δίκαιο το διεφθαρμένο αυτό σύστημα της εκμετάλλευσης.

– Αξιοποιήστε την πείρα σας. Αφού το έργο το έχετε ξαναδεί, εκβιαστικά διλήμματα, ψεύτικες ελπίδες, υποσχέσεις και αυταπάτες για να μην εκφραστεί στην κάλπη ατόφια η καταδίκη, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με την οποία συμφωνεί και επαυξάνει η Ν.Δ., αλλά και το ΚΙΝ.ΑΛ./ΠΑ.ΣΟ.Κ., για να μην καταδικαστεί τελικά σε όλες τις κάλπες ο πραγματικός ένοχος: Τα μονοπώλια, η ίδια η Ε.Ε. και τα κόμματά τους.

Και, αντί να ψάχνετε για διαφορές ανάμεσα στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τη Ν.Δ. και τους κολαούζους τους, κάντε την πραγματική διαφορά με ισχυρό Κ.Κ.Ε.. Μπορείτε, αυτή τη φορά, να φτάσετε στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε., της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για να δώσετε δύναμη στη δύναμή σας. Στη δική σας φωνή.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Εδώ στις Νότιες Συνοικίες της Αθήνας μπορεί να καταλάβει κανείς πως η «δίκαιη ανάπτυξη» του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και η «βιώσιμη ανάπτυξη» της Ν.Δ. είναι το ίδιο και το αυτό. Η καπιταλιστική ανάπτυξη που, σε αυτή την περιοχή, ακούει στο όνομα «ανάπλαση του παραλιακού μετώπου» ή, για να χρησιμοποιήσουμε τα δικά τους λόγια, εδώ λένε ότι θα εγκατασταθεί μια «Αθηναϊκή Ριβιέρα».

Και όπως μιλάνε, έτσι κι αλλιώς, για κάθε καπιταλιστική επένδυση, έτσι κι εδώ, ο λαός της περιοχής ακούει τα ίδια και τα ίδια, ότι θα αναμορφωθεί η περιοχή, ότι θα έρθουν δουλειές, ότι θα μειωθεί η ανεργία, ότι θα πάρει αξία η περιοχή και άλλα τέτοια πολλά.

Μας τα είπαν κι άλλοι, και οι προηγούμενοι. Τα ίδια θα μας πουν και οι επόμενοι. Όμως, ο λαός της περιοχής έχει πλέον πείρα και μπορεί να δει ότι οι καπιταλιστές δεν επενδύουν για την αναβάθμιση των πόλεων για να έχουμε δουλειά με δικαιώματα, πνεύμονες πρασίνου για μας και τα παιδιά μας, δωρεάν καθολική πρόσβαση σε δομές Υγείας, Εκπαίδευσης, Άθλησης, Πολιτισμού. Επενδύουν για το κέρδος τους και μόνο. Άρα ας κρατήσουμε μικρό καλάθι για το τι και πώς θα γίνει.

…Απαντήσεις μπορούμε όλοι να δώσουμε.

Δεν έχουμε όμως κανένα δικαίωμα να απεμπολήσουμε το δικαίωμά μας να ζούμε σε ανθρώπινες πόλεις τον 21ο αιώνα, να έχουμε δουλειά με δικαιώματα, να έχουμε ζωή όπως αξίζει στην εποχή μας και στη δυνατότητα αυτού του τόπου να παράγει πλούτο, να έχουμε ελεύθερη πρόσβαση σε καθαρή θάλασσα και όχι με μαζούτ που βγάζει η αυθαιρεσία των εφοπλιστών που είναι κράτος εν κράτει, με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Περιφέρειας, οι οποίοι, ενώ βρώμισε όλος ο Σαρωνικός, όχι μόνο δεν τιμώρησαν κανέναν, αλλά τάζουν κι από πάνω ότι θα κάνουν το παραλιακό μέτωπο … «Ριβιέρα»!

Όλα αυτά τα χιλιάδες στρέμματα ανήκουν στο λαό όλου του Λεκανοπεδίου. Κι εμείς επιμένουμε, για παράδειγμα, το πάρκο του Ελληνικού, κομμάτι του παραλιακού μετώπου, με κρατική χρηματοδότηση, να γίνει Μητροπολιτικό Πάρκο με όλες τις υποδομές, αναψυχής, αθλητισμού, μόρφωσης, πολιτισμού, πράσινου, ελεύθερου χρόνου. Με δυνατότητα να γίνει το μεγάλο μπαλκόνι, η μεγάλη ανάσα δροσιάς το καλοκαίρι, για τα 4 εκατομμύρια κατοίκους της Αττικής}.

 

 

 

 

Κ.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Κ.Κ.Ε. Reviewed by on . Κ.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Κ.Κ.Ε. Ομιλία του Γ.Γ., Δημήτρη Κουτσούμπα ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΚΑΛΥΨΩ» ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΝ κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Κ.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Κ.Κ.Ε. Ομιλία του Γ.Γ., Δημήτρη Κουτσούμπα ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ «ΚΑΛΥΨΩ» ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΝ κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Rating: 0
scroll to top