Δευτέρα , 29 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Νοέμβριος 7, 2018 11:00 πμ A+ / A-

ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Ιερά Πανήγυρη

 ΑΥΡΙΟ & ΜΕΘΑΥΡΙΟ 8 & 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΙΕΡΑ Πανήγυρη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο 8 και 9 Νοεμβρίου 2018, στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου, που βρίσκεται στο πλάι και κάτω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Καλλιθέας.

Αύριο, Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018, και ώρα 17:30, θα πραγματοποιηθεί Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος Αρχιερέως, ενώ στις 20:30, θα ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία.

Μεθαύριο, Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018, ανήμερα της μεγάλης θρησκευτικής εορτής της κοίμησης του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως ή Αιγίνης, πρώτα το πρωί στις 07:00, θα πραγματοποιηθεί  Όρθρος και εν συνεχεία, Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα στις 17:00, θα πραγματοποιηθεί Μεθεόρτιος Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις, όπου εκατοντάδες αναμένεται να είναι και πάλι  οι πιστοί που θα προσέλθουν, με ευλάβεια και πίστη, στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο για να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα του εορτάζοντα Αγίου Νεκταρίου.

Λίγα λόγια για τον Άγιο Νεκτάριο

Ο Άγιος Νεκτάριος ή Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως ή Άγιος Νεκτάριος Αιγίνης, γεννήθηκε στις 1 Οκτωβρίου 1846 στη Σηλυβρία της ανατολικής Θράκης και το κοσμικό του όνομα ήταν Αναστάσιος Κεφαλάς, πέμπτο παιδί από τα συνολικά έξι των Δημοσθένη και Μαρίας Κεφαλά.

Λόγω των πολύ δύσκολων οικονομικών συνθηκών που έπλητταν και την οικογένειά του, ο Άγιος Νεκτάριος, σε ηλικία 13ών ετών πήγε στην Κωνσταντινούπολη για να βρει μία καλύτερη ζωή. Αφού εργάστηκε πρώτα σε συσκευαστήριο καπνού όπου πέρασε δύσκολα χρόνια, καθώς ο ιδιοκτήτης του τον ξυλοκοπούσε βάναυσα, αλλά και σε επιπλοποιείο, στα 20 του χρόνια μετακόμισε στη Χίο, όπου εργάστηκε ως δάσκαλος.

Στη Χίο έμεινε 10 χρόνια, έως το 1877, ενώ από το 1876 έγινε μοναχός με το όνομα Λάζαρος. Το 1877 χειροτονήθηκε διάκονος και πήρε το γνωστό του πλέον όνομα, Νεκτάριος.

Επόμενος σταθμός του ήταν η Αθήνα, όπου μορφώθηκε και ακολούθως η Αλεξάνδρεια, όπου αφού πρώτα έγινε Ιερέας, το 1885 έγινε Αρχιμανδρίτης. Ακολούθως, στις 15 Ιανουαρίου 1889 ανακηρύχθηκε Επίσκοπος Πενταπόλεως Λιβύης.

Στην Αίγινα εγκαταστάθηκε το 1908, όπου πραγματοποίησε δύο θαύματα, το πρώτο όταν θεράπευσε έναν δαιμονισμένο και το δεύτερο όταν έπειτα από παράκληση των κατοίκων να λειτουργήσει και να ζητήσει από Τον Θεό να βρέξει στο νησί, καθώς επί δύο έτη υπήρχε μεγάλη ανομβρία, ο Άγιος Νεκτάριος, πράγματι λειτούργησε και την ίδια ημέρα άρχισε να βρέχει στο νησί.

Πάντα βοηθούσε τους πιστούς και στέκονταν δίπλα τους με καλοσύνη και αγάπη.

Τα τελευταία χρόνια της επίγειας ζωής του, ήταν πολύ δύσκολα, καθώς διαγνώστηκε ότι έπασχε από καρκίνο του προστάτη. Ο Άγιος Νεκτάριος «κοιμήθηκε» σε θάλαμο του Αρεταίειου Νοσοκομείου Αθηνών, στις 9 Νοεμβρίου 1920. Σήμερα, ο θάλαμος στον οποίο πέθανε, έχει μετατραπεί σε Ιερό Ναό, με εκατοντάδες τάματα και εικόνες του, από τους ασθενούντες πιστούς.

Ο Άγιος Νεκτάριος ανακηρύχθηκε Άγιος, 40 χρόνια αργότερα, στις 20 Απριλίου 1961, με απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα.

Ο Άγιος Νεκτάριος.

Ο μεγαλύτερος Ιερός Ναός των Βαλκανίων, αυτός του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα.

Η θαυματουργή Εικόνα του Αγίου Νεκταρίου.

ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ Reviewed by on . ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ Ιερά Πανήγυρη  ΑΥΡΙΟ & ΜΕΘΑΥΡΙΟ 8 & 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΙΕΡΑ Πανήγυρη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο 8 και 9 ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ Ιερά Πανήγυρη  ΑΥΡΙΟ & ΜΕΘΑΥΡΙΟ 8 & 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΙΕΡΑ Πανήγυρη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο και μεθαύριο 8 και 9 Rating: 0
scroll to top