Κυριακή , 12 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΝΑΣ”

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΝΑΣ”

Οκτώβριος 23, 2018 5:27 μμ A+ / A-

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΝΑΣ”

Με επισημότητα τελέστηκαν τα Εγκαίνια

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ, ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ

ΜΕ κάθε επισημότητα τελέστηκαν, χθες το απόγευμα της Δευτέρας 22 Οκτωβρίου 2018, τα Εγκαίνια του Πολιτιστικού και Φιλανθρωπικού Συλλόγου “Ελπίδα Μάνας”, ο οποίος στεγάζεται σε κτήριο επί της οδού Αθηνάς 64.

Τον πατροπαράδοτο Αγιασμό τελέσε ο Πατέρας Φανούριος, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Δραπετσώνας, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό που εκφώνησε πριν από την τέλεση του Αγιασμού, τόνισε, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «… Πολλές φορές στο παρελθόν με έχει απασχολήσει ο ρόλος που διαδραμάτισε και διαδραματίζει η γυναίκα από την αρχή της ζωής.

Έβλεπα την μητέρα μου να παίζει δέκα ρόλους κάθε μέρα και αγόγγυστα να τα καταφέρνει πάντα με το χαμόγελο. Το θεωρούσε φυσικό. Λες και ήταν προγραμματισμένη για αυτόν τον ρόλο. Και κατέληγα πάντα με θαυμασμό να αναρωτιέμαι, μα πως μπορεί και το κάνει;

Η κάθε γυναίκα. Μα πως μπορεί και το κάνει!!!

Μάνα, σύντροφος, φίλη, γατούλα, νοικοκυρά, προστάτης, παιδαγωγός, αγωνίστρια και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, να είναι και επιφορτισμένη με το βαρύ καθήκον της διαιώνισης του ανθρώπινου είδους…

… Σε πάρα πολλές χώρες, οι σύλλογοι για την προστασία των ζώων είναι περισσότεροι από τους συλλόγους που προστατεύουν την γυναίκα!!! Ανατριχιαστικό έτσι;

Και στην δική μας πατρίδα, παιδιά μου, είμαι σίγουρος ότι οι σύλλογοι για την προστασία των ζώων, είναι περισσότεροι από τους συλλόγους για την προστασία της γυναίκας και της μονογονεϊκής οικογένειας.

Φυσικά και είμαι φιλόζωος. Και αρκετά μάλιστα, Αλλά η λογική μου και η ψυχή μου μου λένε ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτήν την αναλογία. Μία αναλογία που πρέπει κάποτε να ανατραπεί.

Γι αυτόν τον λόγο αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι εδώ σήμερα ανάμεσά σας, να φέρω την ευλογία του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού, να ευλογήσει αυτήν την υπέροχη προσπάθεια που ξεκινά επίσημα σήμερα, από αυτόν τον χώρο και εύχομαι να απλωθεί, με την βοήθεια όλων των παρευρισκομένων και μη, σε όλη την Ελλάδα.

Εύχομαι πολλές ψυχές να βρουν στο μέλλον καταφύγιο, παρηγοριά και ελπίδα, στην Ελπίδα».

Μετά το πέρας του Αγιασμού και της ευλογίας των παρισταμένων, λαμβάνοντας τον λόγο η Πρόεδρος του νέου μεν, ιδιαίτερα δραστήριου δε, Συλλόγου, Κα Νάντια Αβιτίδου, ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκομένους, ενώ γνωστοποίησε την ανακήρυξη της γνωστής ερμηνεύτριας Κας Σοφίας Βόσσου, σε Επίτιμη Πρόεδρο του Συλλόγου, ανακήρυξη που θα πραγματοποιηθεί σε προσεχή ειδική εκδήλωση του Συλλόγου.

Την αντιφώνηση της καταξιωμένης και φανερά συγκινημένης ερμηνεύτριας, – η οποία, απλοϊκή και εγκάρδια, δεν αρνήθηκε σε κανένα άτομο που της ζήτησε να φωτογραφηθεί μαζί της – μπορείτε να την δείτε και να την ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακολούθως, όλοι όσοι παρέστησαν, είχαν την ευκαιρία, μέσα χαλαρό και εγκάρδιο κλίμα, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις επί διαφόρων θεμάτων της επικαιρότητας, ακόμη και για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές, ενώ οι πιο τυχεροί εξ αυτών, μετά και τη λαχειοφόρο αγορά που πραγματοποιήθηκε, κέρδισαν πλούσια αναμνηστικά δώρα.

Ανάμεσα στους πολυπληθείς συνδημότες μας, που τίμησαν με την παρουσία τους τη συγκεκριμένη εκδήλωση,  διακρίναμε και καταγράψαμε με την φωτογραφική μας μηχανή, τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Δημήτρη Κάρναβο, ο οποίος παρέστη μετά της συζύγου του Κας Έλσας Καΐσογλου, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Κορίνα Δαμουλιάνου, Ευάγγελο Ανδρεάδη και Θεόδωρο Χαριτίδη, τον υποψήφιο Δήμαρχο Καλλιθέας και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Παρόν και Μέλλον της Καλλιθέας», κ. Κωνσταντίνο Γρίβα, τον Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ελευθεριακή Λαϊκή Συμπαράταξη», κ. Κωνσταντίνο Δημητριάδη, τον Υποψήφιο Βουλευτή στην Β’ Περιφέρεια Αθηνών με το κόμμα της Ένωσης Κεντρώων, κ. Τάκη Διαμαντόπουλο, την Πολιτευτή Κα Αικατερίνη Γλυκού –  Φωτεινιά, την Πρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα, καθώς και τον Επίτιμο Πρόεδρο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας, κ.κ. Βούλα Κοσμίδου, Κωνσταντίνο Γκιολέ και Παναγιώτη Ντάβαρη αντίστοιχα, τον ιθύνοντα νου της Λαϊκής Χορωδίας Καλλιθέας, κ. Πέτρο Παριανό, την Γενική Γραμματέα της Αδελφότητος Ποντίων «Η Παναγία Γουμερά», Κα Καίτη Σουλουβάρδη – Σεϊτανίδου, ενώ προς το τέλος της εκδήλωσης, προσείλθε και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», κ. Λάζαρος Λασκαρίδης.

Συγχαρητήρια προς τους ιθύνοντες τον Σύλλογο και ιδιαίτερα την Πρόεδρό του Κα Νάντια Αβιτίδου, για την καθόλα επιτυχή εκδήλωση των εγκαινίων.

Ευχόμαστε και εμείς ο Σύλλογος να πετύχει απόλυτα τους σκοπούς ύπαρξής του  και να προσφέρει και να αναδειχθεί πραγματικά σε Ελπίδα για όλες τις γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΝΑΣ” Reviewed by on . ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΝΑΣ" Με επισημότητα τελέστηκαν τα Εγκαίνια ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ, ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΜΕ κάθε επισημότητα ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΝΑΣ" Με επισημότητα τελέστηκαν τα Εγκαίνια ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ, ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΜΕ κάθε επισημότητα Rating: 0
scroll to top