Παρασκευή , 10 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » 4η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

4η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Σεπτέμβριος 25, 2018 10:01 πμ A+ / A-

4η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Σκέψεις και προβληματισμοί για τα αδέσποτα ζώα

ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, Κας Β. ΚΟΣΜΙΔΟΥ

ΜΕ αφορμή την επερχόμενη Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, καταθέτω σήμερα, τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μου για το μεγάλο θέμα της απαράδεκτης – το λιγότερο – αντιμετώπισης που τυγχάνουν τα αδέσποτα ζώα από μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων στο μείζον αυτό πρόβλημα.

Με μεγάλη λύπη, λοιπόν, διαπιστώνουμε τον τελευταίο καιρό, ότι η ανεξέλεγκτη αύξηση των γεννήσεων των αδέσποτων έχει ως αποτέλεσμα την συχνότητα εγκατάλειψης και βίαιης ανθρώπινης συμπεριφοράς απέναντι στα αδέσποτα ζώα.

Με φόλες, δηλητηριασμένες τροφές, απαγχονισμούς, πυροβολισμούς, ακρωτηριασμούς αλλά και μια γενικότερη αδιαφορία και απάθεια των συμπολιτών µας, εκδηλώνεται όλος αυτός ο αποτροπιασμός.

Ωστόσο, τα ζώα είναι άμοιρα ευθυνών, τόσο για τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό τους, όσο και για την όποια επιθετικότητα μπορούν να εκδηλώσουν.

Η απόδοση ευθυνών αφορά τον άνθρωπο, τόσο τον ιδιοκτήτη που εγκαταλείπει το ζώο του, όσο και τον πολίτη, που επειδή ενοχλείται από την παρουσία του, εκδηλώνει βίαιη συμπεριφορά απέναντι του.

Η έλλειψη παιδείας και καλλιέργειας του ατόμου, αποκαλύπτει τον εκφυλισμό και την έκπτωση των ανθρωπίνων αξιών.

Στόχος πρέπει να γίνει η δραστηριοποίηση των συμπολιτών µας για την προστασία των αδέσποτων. Απαιτείται η διαρκής ενημέρωση από τις Δημοτικές Αρχές αναφορικά µε τις διαστάσεις και τις επιπτώσεις του προβλήματος των αδέσποτων. Αυτό θα γίνει µέσω του τοπικού Τύπου, διαλέξεων, συζητήσεων και ημερίδων, µε σκοπό την ευαισθητοποίηση των τοπικών φορέων κοινωνικοποίησης.

Απαραίτητη κρίνεται η δημιουργία στέγης για φύλαξη και περίθαλψη των εγκαταλελειμμένων  ζώων, µε τη συνδρομή της πολιτείας.

Αναγκαία είναι η συνεργασία του Δήμου µε κτηνιατρικά κέντρα, µε στόχο τον εμβολιασμό και τη στείρωση των αδέσποτων, για να μειωθεί ο πληθυσμός τους, να ελεγχθεί η επιθετικότητα και να περιοριστεί η μετάδοση διαφόρων ασθενειών.

Επίσης, ευεργετική θα είναι και η συμμετοχή των πολιτών σε ομάδες, ώστε να αναγνωριστούν τα δικαιώματα των ζώων και να θεσπιστούν περαιτέρω Νόμοι που να τα προστατεύουν από την εγκληματική ανθρώπινη συμπεριφορά.

Πρέπει, επομένως, όλοι να λάβουμε υπόψη µας ότι η συμπεριφορά µας απέναντί στα ζώα, αποτελεί δείγμα της πολιτισμικής µας στάθμης.

«Η συμπεριφορά µας απέναντί στα ζώα, αποτελεί δείγμα της πολιτισμικής µας στάθμης».

Ας υιοθετήσουμε λοιπόν, μια τέτοια στάση, που αρμόζει στην ανθρωπιά µας, στην ιστορία µας, στη χώρα µας που έδωσε τα φώτα της στον κόσμο.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιθέας, Κα Βούλα Κοσμίδου.

4η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Reviewed by on . 4η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Σκέψεις και προβληματισμοί για τα αδέσποτα ζώα ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, Κας Β. ΚΟΣΜΙΔΟΥ Μ 4η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ Σκέψεις και προβληματισμοί για τα αδέσποτα ζώα ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ, Κας Β. ΚΟΣΜΙΔΟΥ Μ Rating: 0
scroll to top