Κυριακή , 12 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Σεπτέμβριος 9, 2018 1:48 μμ A+ / A-

ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Εορτάστηκε με λαμπρότητα, η Γέννηση της Θεοτόκου

ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ, αλλά και με πλήρη  τήρηση του αρχικού προγράμματος, πραγματοποιήθηκε η διήμερη Πανήγυρη στο Ιερό Προσκήνυμα της Παναγίας Ελεούσης Καλλιθέας, για τη Γέννηση της Υπεραγίας ημών Θεοτόκου.

Προχθές το απόγευμα της Παρασκευής 7 Σεπτεμβρίου 2018, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, όπου εκατοντάδες ήταν οι πιστοί, κάθε ηλικίας και φύλου, που παρέστησαν στον παλαιότερο Ιερό Ναό της πόλης μας για να προσευχηθούν και να ανάψουν ένα κεράκι στη Χάρη της Παναγίας, της Μητέρας του Ιησού Χριστού και όλων των Χριστιανών όπου γης.

Χθες το πρωί του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 07:00, τελέστηκε ο Όρθρος της Εορτής και στη συνέχεια, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ανδρούσης, κ.κ. Κωνσταντίου.

Το απόγευμα, στις 19:30 και παρά τη δυνατή βροχή που έπεφτε νωρίτερα, εκατοντάδες ήταν οι πιστοί τελικά, που προσήλθαν με σεβασμό και κατάνυξη, για να συμμετάσχουν στην τέλεση του Μεθεόρτιου Εσπερινού, αλλά και στην περιφορά της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Ελεούσης, στους δρόμους της Ενορίας {Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου (Θησέως), Υψηλάντου, Ζερβού, Λασκαρίδου, Σπάρτης, Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου και επιστροφή στον Ιερό Ναό}, υπό τους χαρμόσυνους ήχους της Δημοτικής μας Φιλαρμονικής.

Η Ιερή Εικόνα της Παναγίας Ελεούσης.

Ανάμεσα στους πολυπληθείς πιστούς που παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στην περιφορά, διακρίναμε ακόμη, τον Δήμαρχο της πόλης μας κ. Δημήτρη Κάρναβο, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστάσιο Γαϊτάνη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Παιδείας και Τοπικής Ανάπτυξης κ. Μανώλη Κωστάκη, την Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», Κα Βάσω Μαργαρίτη, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Σάββα Παπαδόπουλο, Ευάγγελο Ανδρεάδη και Ανέστη Φωτόπουλο, τον πρώην Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Ασκούνη, τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο κ. Παναγιώτη Γεωργούση, την Επιλαχούσα Δημοτική Συμβούλο Κα Χαρίκλεια Ρόκα, τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιθέας, κ. Κωνσταντίνο Γκιολέ, την υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο και Εκπρόσωπο της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», Κα Ειρήνη Τζιλίνη, καθώς και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Καλλιθέας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, κ.κ. Αθηνά Σαραντάκη (Γραμματέας) και Μηνά Παπαδόπουλο (υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων).

Στιγμιότυπο από την περιφορά της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Ελεούσης.

  

  

  

  

  

  

ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Εορτάστηκε με λαμπρότητα, η Γέννηση της Θεοτόκου ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Εορτάστηκε με λαμπρότητα, η Γέννηση της Θεοτόκου ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝ Rating: 0
scroll to top