Σάββατο , 27 Απριλίου 2024

Home » Γενικό » ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Σεπτέμβριος 20, 2018 11:09 μμ A+ / A-

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Μουσική πανδαισία στην πλατεία Κύπρου!!!

ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ & ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ, ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΜΑΓΕΨΑΝ, χθες το βράδυ της Τετάρτης 19 Σεπτεμβρίου 2018, η Δημοτική μας Φιλαρμονική, αλλά και η αντίστοιχη του Λιμενικού Σώματος, με τη Συναυλία Αλληλεγγύης που έδωσαν στην πλατεία Κύπρου.

Διοργανώτρια της λαμπερής αυτής μουσικής συναυλίας, που τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου μας, ήταν η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Καλλιθέας, οι ιθύνοντες της οποίας φρόντισαν να ολοκληρώσουν, με τη συναυλία αυτή, τη δράση που ανέπτυξαν για συλλογή σχολικών ειδών που θα προσφερθούν στους πληγέντες μαθητές και στις μαθήτριες από την καταστροφική φωτιά στην Ανατολική Αττική, την αποφράδα Δευτέρα 23η Ιουλίου 2018

Τους πολυπληθείς συνδημότες μας που παραβρέθηκαν στη συναυλία, υποδέχθηκαν εγκάρδια τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ιδιαίτερα δραστήριας  Ένωσης, με την Πρόεδρο Κα Βούλα Κοσμίδου λαμβάνοντας πρώτη τον λόγο, να ευχαριστεί δημόσια τους συμμετάσχοντες στη συναυλία, τονίζοντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά, τα ακόλουθα: «Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας, συγκλονισμένη από τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου, οργάνωσε δράση στήριξης των παιδιών των περιοχών που επλήγησαν, συλλέγοντας σχολικά είδη, τα οποία θα αποσταλούν στην Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαραθώνα, για να προωθηθούν στα σχολεία της περιοχής.

Η δράση ολοκληρώνεται σήμερα (σημ. χθες), με τη διοργάνωση ανοικτής μουσικής εκδήλωσης, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, με τις μουσικές επιλογές των Φιλαρμονικών Ορχηστρών του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Καλλιθέας.

Συμπαραστάτης σ’ αυτή την προσπάθεια της Ένωσής μας, από την πρώτη στιγμή στάθηκε το Λιμενικό Σώμα, συμμετέχοντας στη δράση “συλλογής των σχολικών ειδών”, καθώς και με την παραχώρηση της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος.

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας, θα θέλαμε να συγχαρούμε το Λιμενικό Σώμα για την άψογη επιχειρησιακή ετοιμότητα στις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου, καθώς και για το κοινωνικό πρόσωπο αλληλεγγύης και στήριξης προς τον συνάνθρωπο, με τη συμμετοχή του στην εκδήλωσή μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να απευθύνουμε στον Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Βρεττό Γεώργιο για την άψογη συνεργασία μας, καθώς και σε όλους τους μουσικούς της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λιμενικού Σώματος. Ευχαριστούμε, επίσης, τον μαέστρο της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλλιθέας, κ. Αντώνη Βαβυλουσάκη, καθώς και όλους τους μουσικούς της Φιλαρμονικής του Δήμου μας για την συμμετοχή τους σε αυτή τη συναυλία».

Ολόκληρο τον χαιρετισμό που απηύθυνε η Πρόεδρος της Ένωσης Κα Κοσμίδου, μπορείτε να τον ακούσετε και να τον δείτε, στο παρακάτω βίντεο.

Αμέσως μετά, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, Αρχιπλοίαρχος Αγησίλαος Αναστασάκος, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα: «Εκ μέρους του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές της σεμνής,αλλά νομίζω πολύ ουσιαστικής αυτής τελετής.

Το Λιμενικό Σώμα, την επίμαχη στιγμή συμμετείχε με το υπηρεσιακό του κομμάτι. Σήμερα συμμετέχει με την υπηρεσία μουσικής, η οποία παρίσταται σήμερα και μαζί με τη μουσική του Δήμου Καλλιθέας θα γεμίσει αυτό το πρόγραμμα. Εκ μέρους του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, να ευχαριστήσουμε για την πρόσκληση, για τη διοργάνωση».

Ολόκληρο τον χαιρετισμό του Εκπροσώπου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, μπορείτε να τον ακούσετε και να τον δείτε, στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακολούθως, σύντομους χαιρετισμούς, επίσης απηύθυναν, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η Καλλιθέα Μπροστά», κ. Θοδωρής Ψαλιδόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Παράταξης «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας», κ. Γεώργιος Δεδούσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της Παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», κ. Λάζαρος Λασκαρίδης, ενώ τελευταίος, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Μαραθώνα, κ. Ευάγγελος Κυπαρίσσης, ο οποίος, αφού πρώτα ευχαρίστησε θερμά την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης μας για την πραγματικά σπουδαία αυτή κίνησή της, τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι τέτοιου είδους δράσεις που γίνονται από παιδιά και γονείς προς τα πυρόπληκτα παιδιά του Δήμου του, έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Να σημειώσουμε εδώ, ότι, τόσο ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, όσο πολλά μέλη από την Παράταξή του, προσήλθαν λίγη ώρα αργότερα, καθώς την ίδια ώρα είχαν Παραταξιακή Συνέλευση.

Μετά το πέρας των σύντομων χαιρετισμών, στη σκηνή ανέβηκαν τα μέλη της Δημοτικής μας Φιλαρμονικής, τα οποία καθοδηγούμενα από τον Μαέστρο κ. Αντώνη Βαβυλουσάκη, ξεκίνησαν ένα σύντομο μουσικό οδοιπορικό ανά τον κόσμο, με κομμάτια που έχουν παίξει μπάντες απ’ όλο τον κόσμο (Bands around the world), συνέχισαν με τα κομμάτια Sing, sing, sing, Concerto dAranjuez με σόλο τρομπέτα από τον Δημήτρη Παπαδόπουλο (μπορείτε να το απολαύσετε στο πιο κάτω βίντεο), Second Waltz με σόλο σαξόφωνο άλτο από τον Γιώργο Νικηφόρο και ολοκλήρωσαν το μουσικό τους ταξίδι με το Hora Staccato.

ToConcerto dAranjuez”, από τα μέλη της Δημοτικής μας Φιλαρμονικής.

Τη Δημοτική μας Φιλαρμονική, διαδέχθηκε επί σκηνής η αντίστοιχη του Λιμενικού Σώματος, τα μέλη της οποίας υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Αντιπλοιάρχου Γεωργίου Βρεττού, διασκέδασαν τους πολυπληθείς παριστάμενους, παίζοντας και ερμηνεύοντας εννέα πολύ γνωστά ελληνικά τραγούδια, τα: «Η γειτονιά των Αγγέλων» (ενοργάνωση Σπυρίδων Προσωπάρης), «Τοπ Καπί» (ενοργάνωση Μιχάλης Μιχαλόπουλος), «Επιλογή Νο4 – Σταύρος Ξαρχάκος» (μπουζούκι – τραγούδι ο Ανθυπασπιστής Λ.Σ. Νέαρχος Γεωργοστάθης), «Η πρώτη μας νύχτα» (τραγούδι Αρχικελευστής Λ.Σ. Ιωάννης Ζωϊτάκης, ενοργάνωση Αρχικελευστής Λ.Σ. Ευάγγελος Κατσαρέλης), «Μια ζωή την έχουμε» (τραγούδι Αρχικελευστής Λ.Σ. Ιωάννης Ζωϊτάκης, ενοργάνωση Σπυρίδων Ρουβάς), «Το τελευταίο ποτηράκι» (τραγούδι Αρχικελευστής Λ.Σ. Ιωάννης Ζωϊτάκης, ενοργάνωση Αρχκελευστής Λ.Σ. Ευάγγελος Κατσαρέλης), το οποίο μπορείτε να δείτε στο βίντεο λίγο πιο κάτω, «Ένας ουρανός μ’ αστέρια» (τραγούδι Αρχικελευστής Λ.Σ. Ιωάννης Ζωϊτάκης, ενοργάνωση Αρχικελευστής Λ.Σ. Ευάγγελος Κατσαρέλης), «Πες μου μια λέξη» (τραγούδι Αρχικελευστής Λ.Σ. Ιωάννης Ζωϊτάκης) και «7 τραγούδια θα σου πω».

«Το τελευταίο ποτηράκι», ερμηνευμένο από τον Αρχικελευστή Λ.Σ. Ιωάννη Ζωϊτάκη.

Η μαγευτική μουσική βραδιά, «έκλεισε» με τις δύο μπάντες να αποδίδουν καταπληκτικά και μαζί, το «Τα παιδιά του Πειραιά», το οποίο μπορείτε να το απολαύσετε παρακάτω.

Οι δύο μπάντες μαζί, αποδίδουν το «Τα παιδιά του Πειραιά».

Στη σπουδαία αυτή Συναυλία Αλληλεγγύης, παραβρέθηκαν ακόμη και εκτός των προαναφερομένων που έλαβαν τον λόγο, ο Δήμαρχος της πόλης μας κ. Δημήτρης Κάρναβος, η Επικεφαλής της μείζονος Αντιπολιτεύσεως και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Όλα για την Καλλιθέα μας», Κα Βάσω Μαργαρίτη, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Άννα Γιαννακού – Πάσχου, Ευάγγελος Μπαρμπάκος και (ο εορτάζων χθες) Μανώλης Κωστάκης, οι Πρόεδροι της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας κ.κ. Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος και Γεώργιος Κουτσογιάννης αντίστοιχα, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Παρασκευή Γαλίτση – Ψαρούλη (Αντιπρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου μας), Γεώργιος Αδαμόπουλος και Ανέστης Φωτόπουλος, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλης Ηλιάκης, η Επιλαχούσα Δημοτική Σύμβουλος Κα Χαρίκλεια Ρόκα, Διευθυντές και Διευθύντριες Σχολικών Μονάδων της πόλης μας, το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Μαραθώνα, Κα Ελένη Μπέλλου, η εκπρόσωπος στην Α/βάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Μαραθώνα, Κα Κατερίνα Ανδρώνη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Α/βάθμιας δημόσιας Εκπαίδευσης Δήμου Σαρωνικού Αττικής, κ. Χάρης Κυνηγαλάκης, ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ελευθεριακή Λαϊκή Συμπαράταξη για την Καλλιθέα», κ. Κωνσταντίνος Δημητριάδης, ο Εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Λιμενικού Σώματος Αντιπλοίαρχος εν αποστρατεία,κ. Αθανάσιος Πρέντζας, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα Μάνας» Κα Νάντια Αβιτίδου, η Αρχηγός του 6ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Καλλιθέας, Κα Χριστίνα Χόνδρου,  καθώς και πληθώρα Εκπαιδευτικών, Διευθυντών και Μελών Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων σχολικών μονάδων της πόλης μας.

Παρόντα, στην λαμπρή αυτή εκδήλωση ήταν φυσικά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Καλλιθέας, και συγκεκριμένα τα 6 από τα 7 μέλη, οι κ.κ. Βούλα Κοσμίδου (Πρόεδρος), Ιωάννης Παπαργυρίου (Αντιπρόεδρος), Κωνσταντίνος Γκιολές (Γενικός Γραμματέας), Παρθένα (Νανά) Ιορδανίδου (Ειδικός Γραμματέας), Βασιλική Κολυβίρα (Μέλος) και Αθηνά Καραλίδου (Μέλος) καθώς ο Ταμίας κ. Χαράλαμπος Γιώτας δεν κατέστη δυνατό να παραστεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, τα οποία θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια για την μέγιστη τιμή που μας έκαναν με το να είμαστε χορηγοί επικοινωνίας αυτής της ανεπανάληπτης μουσικής πανδαισίας.

Υ.Γ.: Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής (facebook) μας (Αναστάσιος Ράντος & ο Ρεπόρτερ της Καλλιθέας), μπορείτε να δείτε ακόμη περισσότερα σχετικά βίντεο.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Reviewed by on . ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Μουσική πανδαισία στην πλατεία Κύπρου!!! ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ & ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ, ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Μουσική πανδαισία στην πλατεία Κύπρου!!! ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ & ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ, ΣΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕ Rating: 0
scroll to top