Σάββατο , 4 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » 13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ “ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ “ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

Ιούνιος 6, 2018 11:59 πμ A+ / A-

13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ “ΣΩΚΡΑΤΗΣ”

Συμμετοχή Εκπαιδευτικών του σε workshop

ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ERASMUS +

ΤΗΝ περίοδο από  20 έως 26 Μαΐου 2018 και στο πλαίσιο της Στρατηγικής Σύμπραξης Erasmus+ “From papyrus to stonepaper and beyond, the questions behind, τρεις εκπαιδευτικοί του 13ου Γυμνασίου της πόλης μας, συμμετείχαν σε workshop στο Τάρτου της Εσθονίας και συγκεκριμένα στο σχολείο J.V. Veski nimeline MaarjaMagdaleena Pohikool, με το οποίο και συνεργάζεται.

Στη δραστηριότητα αυτή συμμετείχαν αποστολές εκπαιδευτικών και μαθητών από την Ισπανία, τη Γερμανία, την Τουρκία, την Πολωνία και την Ολλανδία, ενώ η γλώσσα εργασίας ήταν τα αγγλικά.

Οι καθηγητές του σχολείου παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τα workshops των άλλων αποστολών και υλοποίησαν τη δική τους δράση, η οποία είχε ως θέμα το χαρτί και την αξιοποίησή του στη γραφή braille. H δράση αυτή χαρακτηρίστηκε από τους συμμετέχοντες ξεχωριστή και πρωτότυπη, καθώς ανέδειξε μία ιδιαίτερη πτυχή της χρήσης του χαρτιού και ευαισθητοποίησε τους μαθητές όσον αφορά τα άτομα με δυσκολίες όρασης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης τα σχολεία όλων των χωρών παρουσίασαν τις δράσεις που διεξήγαγαν σε όλη τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους και αντάλλαξαν καλές πρακτικές.

Η υπεύθυνη του Ελληνικού σχολείου, κα Ζωή Μόνιου, παρουσίασε επίσης τη βάση δεδομένων Europeana, η οποία αξιοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος, αλλά και το Πρόγραμμα Teachers4Europe, το οποίο υλοποιείται στο 13ο Γυμνάσιο Καλλιθέας.

Παράλληλα με τις δράσεις αυτές, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης και σε χώρους πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ειδική εκδήλωση που είχαν ετοιμάσει οι Εσθονοί μαθητές και εκπαιδευτικοί παρουσιάστηκε βίντεο με χαιρετισμό της Υπουργού Παιδείας της Εσθονίας, η οποία εξέφρασε την υποστήριξή της για την προσπάθειά του Σχολείου, ενώ η συνάντηση είχε κάλυψη από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας.

Ήταν μία άκρως εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δράσεις του 13ου Γυμνασίου στην ιστοσελίδα της Σύμπραξης: http://pop.mediafactum.net/home.html, αλλά και στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης (facebook): @paper13erasmus.

  

 

13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ “ΣΩΚΡΑΤΗΣ” Reviewed by on . 13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ "ΣΩΚΡΑΤΗΣ" Συμμετοχή Εκπαιδευτικών του σε workshop ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ERASMUS + ΤΗΝ περίοδο από  20 έως 13ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ "ΣΩΚΡΑΤΗΣ" Συμμετοχή Εκπαιδευτικών του σε workshop ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ERASMUS + ΤΗΝ περίοδο από  20 έως Rating: 0
scroll to top