Κυριακή , 12 Μαΐου 2024

Home » Γενικό » ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

Ιούνιος 28, 2018 12:35 πμ A+ / A-

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

Απολυτήριες Εξετάσεις στο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Ι.Ν. ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’,  πραγματοποιήθηκαν, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία,  τη Δευτέρα 25 και την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018,  οι θερινές Απολυτήριες Εξετάσεις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, του  Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για το  διδακτικό έτος 2017 – 2018.

Στις εξετάσεις έλαβαν μέρος 44  τελειόφοιτοι σπουδαστές, οι οποίοι διαγωνίστηκαν ενώπιον των ορισθέντων Επιτροπών από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, αποτελούμενων  από τους κάτωθι Καθηγητές: 

Αρχιμανδρίτη π. Ειρηναίο Νάκο, Διευθυντή της Σχολής και Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος ως Πρόεδρο, Αρχιμανδρίτη π. Επιφάνιο Οικονόμου, ως μέλος, Αρχιμανδρίτη π. Χρύσανθο Αλησάφη, ως μέλος, Πρωτοπρεσβύτερο π. Γρηγόριο Καραλή,  ως μέλος, κ. Γρηγόριο Νταραβάνογλου, ως μέλος,  κ. Κωνσταντίνο Αγγελίδη, ως μέλος, κ. Κωνσταντίνο Πολίτη, ως μέλος και  κ. Αναστάσιο Μεντάκη, ως μέλος.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εκπροσώπησαν ο  κ. Αντώνιος Κουτσουρής, προϊστάμενος καλλιτεχνικής εκπαίδευσης  και η Κα Μαργαρίτα Αλεξωμανωλάκη, προϊστάμενη του τμήματος μουσικής εκπαίδευσης.

Η Επιτροπή, ύστερα από πολύωρη εξέταση των υποψηφίων, απένειμε  σε όλους, τους προβλεπόμενους τίτλους σπουδών Πτυχίο – Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής, με το βαθμό Άριστα.

Να σημειωθεί  ότι, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα απονεμηθούν  6  έπαινοι στους διαπρέψαντες.  

Μετά το πέρας των εξετάσεων, ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Νάκος, ο οποίος, ως γνωστόν, είναι και Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέαςσυνεχάρη   και ευχήθηκε στους νέους Πτυχιούχους και Διπλωματούχους να συνεχίσουν την Ιεροψαλτική τους πορεία,  ευχαρίστησε τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τη συμβολή τους στην διεκπεραίωση των εξετάσεων καθώς και όλους τους δασκάλους και καθηγητές της σχολής για την εξαιρετική τους διδασκαλία και  προσφορά τους.

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες: Ιωάννης Πεφάνης.

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ Reviewed by on . ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ Απολυτήριες Εξετάσεις στο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Ι.Ν. ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ευλογία του Μακαριωτάτ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ Απολυτήριες Εξετάσεις στο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Ι.Ν. ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ευλογία του Μακαριωτάτ Rating: 0
scroll to top